Gepubliceerd op 27 October, 2020
imageimageimageimagesocial media links

Pompoensoep met kurkuma!

helping text from link assets

Nodig:

Grote pan, mes, snijplank, blender of staafmixer

Werkwijze:

  1. Pers de knoflook

  2. Snijd de pompoen: eerst in grote stukken, haal dan de pitjes eruit en vervolgens snijdt u het in kleinere stukken

  3. Snijd de ui en winterwortel klein

  4. Snijd de gemberwortel in schijfjes (met schil)

  5. Bak de ui glazig in de pan met de knoflook in wat olie

  6. Voeg de winterwortel toe en bak mee

  7. Voeg de gemberwortelschijfjes en de stukjes pompoen toe en bak alles goed door

  8. Kook intussen in een andere pan 2 liter water

  9. Voeg het water toe aan de pan met de gebakken groenten

  10. Laat 20 minuten koken

  11. Verwijder de schijfjes gemberwortel uit de soep

  12. Pureer de gekookte groente met een blender of staafmixer tot een gladde soep

  13. Zet het vuur uit en voeg naar smaak zout toe

  14. Voeg de kurkuma toe en naar smaak zwarte peper

  15. Laat dit even staan

  16. Voeg vlak voor het serveren nog kokosmelk of room toe

Ingrediënten:

1,5 kilo pompoen 2 uien 3 tenen knoflook Verse gemberwortel 1 eetlepel kurkumapoeder 2 winterwortels Scheutje kokosmelk of room Naar smaak: zwarte peper Naar smaak: zout

helping text from link assets

Gepubliceerd op 27 October, 2020
imageimageimageimagesocial media links
Tags:
Recepten
Verder lezen