Groenlipmossel: wat is het en waarom is het bijzonder?

De Groenlipmossel bevat bijzondere Omega-3 vetzuren en Glycosaminoglycanen

Groenlipmossel

Een Perna canaliculus

De Groenlipmossel (Perna canaliculus) is een weekdier dat uitsluitend leeft in de zuivere wateren rond Nieuw Zeeland.
De Groenlipmossel in Synofit is niet zomaar een extract of poeder. In Synofit wordt het hoogwaardige GLMax™ gebruikt: een gestabiliseerde, vloeibare substantie die voor 100% uit pure Perna canaliculus bestaat. Hierin zijn alle natuurlijke ingrediënten nog in hun oorspronkelijke samenhang aanwezig, dus inclusief Glycosaminoglycanen (waaronder Glucosamine en Chondroïtinesulfaat) en Omega-3 vetzuren. Naast EPA en DHA gaat het om de bijzondere vetzuren ETA, ETE en DTA. Bij droge extracten en poeders zijn de meeste interessante ingrediënten verloren gegaan tijdens het verwerkingsproces, omdat daar hitte voor wordt gebruikt.
Lees meer over GLMax™
Lees meer over de samenstelling van de Groenlipmossel
Lees meer over wat u kunt doen als u allergisch bent voor mosselen, maar toch graag Synofit wilt gebruiken

Waarom gebruikt Synofit geen Groenlipmosselextract?

In Synofit wordt geen Groenlipmosselextract gebruikt, omdat een extract altijd maar één of enkele componenten van de originele ingrediënten behoudt en concentreert. Toen de Maori’s de Perna canaliculus gebruikten, en dit voedingsmiddel wereldwijd bekendheid kreeg, werd de Groenlipmossel in zijn geheel en rauw gegeten. Wanneer er in een verwerkingsproces bepaalde stoffen ‘opgezuiverd’ worden, betekent dat dat er andere elementen worden verwijderd. Zo zijn er producten die alléén de vetzuren van de Groenlipmossel bevatten. Dat betekent dat er geen Glycosaminoglycanen (Glucosamine en Chrondroïtine), eiwitten en overige weefsels meer aanwezig zijn. Ook zijn er middelen die alleen ‘zuivere Glucosamine’ uit de Groenlipmossel bevatten. Maar dan zijn de Omega-3 vetzuren, de furaanvetzuren, de eiwitten en weefsels van het beestje afwezig.
Dit doet af aan de totaliteit van ingrediënten en daarom gebruikt Synofit géén Groenlipmosselextract, maar een 100% pure Groenlipmossel (GLMax™). Alle ingrediënten zijn in Synofit dus nog in hun oorspronkelijke vorm en verhouding aanwezig.

Waarom gebruikt Synofit geen Groenlipmosselpoeder?

Verse Groenlipmossel

Rauwe Groenlipmosselen

Andere Groenlipmosselproducten bestaan meestal uit droog poeder of uit capsules met daarin een poeder. Om van een Groenlipmossel poeder te kunnen maken, moet men een ingrijpende bewerking gebruiken, bijvoorbeeld verhitting. Niet alle stoffen blijven dan in hun oorspronkelijke toestand en veel van de goede ingrediënten gaan op deze manier verloren.
Het zou eigenlijk het beste zijn als we de Groenlipmossel zó uit de schelp zouden eten. Omdat dat niet praktisch en bovendien voor velen onsmakelijk is, heeft Synofit ervoor gekozen om de Groenlipmossel in een vloeibare vorm te brengen (GLMax™), zodat alle stoffen optimaal geconserveerd en stabiel blijven.
Een bijkomend voordeel van een vloeistof is dat de ingrediënten daaruit optimaal kunnen worden opgenomen door het maag-darmkanaal. Van poeders is bekend dat een relatief groot deel niet in het lichaam wordt opgenomen, maar via de gebruikelijke weg het lichaam verlaat. Omdat Synofit een vloeibare Groenlipmossel gebruikt, kan dus worden volstaan met relatief lage doseringen: GLMax™ is van hoge kwaliteit én het wordt uitstekend in het lichaam opgenomen.

Groenlipmosselkwekerij

Een Groenlipmossel-farm in de Marlborough Sounds van Nieuw Zeeland

De Groenlipmossel kan in het bijzonder in de Marlborough Sounds in Nieuw Zeeland goed leven. Daarom wordt dit gebied beschermd en wordt de Groenlipmossel speciaal hier gekweekt. Bekijk een foto-impressie hiervan.
De “International Conservation Organisation Blue Ocean Institute” rangschikte de Nieuw-Zeelandse Groenlipmossel als één van de twee meest ‘eco-friendly seafoods’ van de wereld.

Ervaringen met Groenlipmossel

Er zijn steeds meer mensen die een product met Groenlipmossel gebruiken. Daarom zijn er ook steeds meer mensen die hun ervaringen delen. Via Google zijn deze eenvoudig te vinden. Daarnaast kunt u de ervaringen lezen van Synofit-gebruikers.

Groenlipmossel met Curcumine en Zwarte bes-blad

In Synofit Premium wordt naast 100% pure Groenlipmossel ook Curcumine en Zwarte bes-blad gebruikt. Die vloeibare combinatie verstrekt Synofit Premium een verzorgende invloed op spieren en gewrichten.
Synofit Premium is ook wetenschappelijk onderzocht in een studie in Ede. Bent u een medisch professional en wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Meer weten? Via het contactformulier kunt u uw vragen stellen, of raadpleeg Google voor meer informatie.

Groenlipmossel kopen in de webshop van Synofit

In onze webshop verkopen we Synofit Premium met 100% vloeibare Groenlipmossel, Curcumine en Zwarte bes-blad. Hieronder vindt u de twee belangrijkste producten: Synofit Premium Vloeibaar en Synofit Premium Capsules. Meer weten over de verschillen tussen deze producten? Lees dan verder over het verschil tussen Synofit Premium Vloeibaar en Synofit Premium Capsules.

Synofit Premium Vloeibaar

Synofit Premium Vloeibaar
● De originele, pure Synofit vloeistof
● Mét Boswellia
● Geen capsules of pillen slikken
● Tot 45 dagen na openen houdbaar
● Eerst 10, later 5 ml per dag
● De echte Synofit-smaak!
● 2 keer per dag innemen (later 1-2 keer)

Synofit Premium Capsules

Synofit Premium Capsules
● Bevatten de Synofit vloeistof
● Bevatten geen Boswellia
● Gemakkelijk mee te nemen
● Lang houdbaar
● Eerst 3, later 1-2 capsules per dag
● Geur- en smaakloos
● 3 keer per dag innemen (later 1-2 keer)

Vindt u Synofit Premium nog te hoog gegrepen?

Er is ook Synofit Basic, met alleen GLMax™ Groenlipmossel en Vitamine C voor het behoud van gezond kraakbeen. Synofit Basic bevat dus geen Curcumine, geen Zwarte bes-blad en geen Boswellia, maar wél vloeibare Groenlipmossel van de unieke GLMax™ kwaliteit. Vergeleken met Groenlipmosselcapsules met een droge inhoud, Groenlipmosselpoeder en Groenlipmosselextract is Synofit Basic dus al een hele grote vooruitgang: de Groenlipmossel in Synofit Basic is vloeibaar, compleet en nooit verhit!

Synofit Basic Capsules ● Bevatten GLMax™ vloeibare Groenlipmossel ● Bevatten geen Curcumine, Zwarte bes-blad en Boswellia ● Gemakkelijk mee te nemen ● Lang houdbaar ● 2 capsules per dag ● Geur- en smaakloos ● 2 keer per dag innemen

Synofit Basic Capsules
● Bevatten GLMax™ vloeibare Groenlipmossel
● Bevatten geen Curcumine, Zwarte bes-blad en Boswellia
● Gemakkelijk mee te nemen
● Lang houdbaar
● 2 capsules per dag
● Geur- en smaakloos
● 2 keer per dag innemen

Direct Synofit bestellen

Hier kunt u alle Synofit-producten direct bestellen en kopen.