Groenlipmossel: wat is het en waarom is het bijzonder?

De Groenlipmossel bevat bijzondere Omega-3 vetzuren en Glycosaminoglycanen

Groenlipmossel

Een Groenlipmossel

De Groenlipmossel (Perna canaliculus) is een schaaldier dat uitsluitend leeft in de zuivere wateren rond Nieuw Zeeland. Hij bevat van nature Glycosaminoglycanen (waaronder Glucosamine en Chondroïtinesulfaat) en Omega-3 vetzuren. Naast EPA en DHA gaat het om de bijzondere vetzuren ETA, ETE en DTA.

De Groenlipmossel in Synofit is niet zomaar een extract of poeder. In Synofit wordt het hoogwaardige GLMax™ gebruikt: een gestabiliseerde, vloeibare substantie die voor 100% uit pure Perna canaliculus bestaat. Hierin zijn alle natuurlijke ingrediënten nog in hun oorspronkelijke samenhang aanwezig. Bij droge extracten en poeders zijn de meeste interessante ingrediënten verloren gegaan tijdens het verwerkingsproces.
Lees meer over GLMax™
Lees meer over de samenstelling van de Groenlipmossel

Waarom gebruikt Synofit geen Groenlipmosselextract?


In Synofit wordt geen Groenlipmosselextract gebruikt, omdat een extract altijd maar één of enkele componenten van de originele ingrediënten behoudt en concentreert. Toen de Maori’s de Groenlipmossel gebruikten, en dit voedingsmiddel wereldwijd bekendheid kreeg, werd de Groenlipmossel in zijn geheel en rauw gegeten. Wanneer er in een verwerkingsproces bepaalde stoffen ‘opgezuiverd’ worden, betekent dat dat er andere elementen worden verwijderd. Zo zijn er producten die alléén de vetzuren van de Groenlipmossel bevatten. Dat betekent dat er geen Glycosaminoglycanen (Glucosamine en Chrondroïtine), eiwitten en overige weefsels meer aanwezig zijn. Ook zijn er middelen die alleen ‘zuivere Glucosamine’ uit de Groenlipmossel bevatten. Maar dan zijn de Omega-3 vetzuren, de furaanvetzuren, de eiwitten en weefsels van het beestje afwezig.
Dit doet af aan de totaliteit van ingrediënten en daarom gebruikt Synofit géén Groenlipmosselextract, maar een 100% pure Groenlipmossel (GLMax™). Alle ingrediënten zijn in Synofit dus nog in hun oorspronkelijke vorm en verhouding aanwezig.

Waarom gebruikt Synofit geen Groenlipmossel poeder?

Verse Groenlipmossel

Rauwe Groenlipmosselen

Andere Groenlipmosselproducten bestaan meestal uit droog poeder of uit capsules met daarin een poeder. Om van een Groenlipmossel poeder te kunnen maken, moet men een ingrijpende bewerking gebruiken, bijvoorbeeld verhitting of vriesdrogen. Niet alle stoffen in de Groenlipmossel blijven dan in hun oorspronkelijke toestand en veel van de goede ingrediënten gaan op deze manier verloren.
Het zou eigenlijk het beste zijn als we de Groenlipmossel zó uit de schelp zouden eten. Omdat dat niet praktisch en bovendien voor velen onsmakelijk is, heeft Synofit ervoor gekozen om de Groenlipmossel in een vloeibare vorm te brengen (GLMax™), zodat alle stoffen optimaal geconserveerd en stabiel blijven.
Een bijkomend voordeel van een vloeistof is dat de ingrediënten daaruit optimaal kunnen worden opgenomen door het maag-darmkanaal. Van poeders is bekend dat een relatief groot deel niet in het lichaam wordt opgenomen, maar via de gebruikelijke weg het lichaam verlaat. Omdat Synofit een vloeibare Groenlipmossel gebruikt, kan dus worden volstaan met relatief lage doseringen: GLMax™ is van hoge kwaliteit én het wordt uitstekend in het lichaam opgenomen.

Groenlipmosselkwekerij

Een Groenlipmossel-farm in de Marlborough Sounds van Nieuw Zeeland

De Groenlipmossel kan in het bijzonder in de Marlborough Sounds in Nieuw Zeeland goed leven. Daarom wordt dit gebied beschermd en wordt de Groenlipmossel speciaal hier gekweekt. Bekijk een foto-impressie van een Groenlipmossel-kwekerij.
De “International Conservation Organisation Blue Ocean Institute” rangschikte de Nieuw-Zeelandse Groenlipmossel als één van de twee meest ‘eco-friendly seafoods’ van de wereld.

Ervaringen met Groenlipmossel

Er zijn steeds meer mensen die een product met Groenlipmossel gebruiken. Daarom zijn er ook steeds meer mensen die hun ervaringen delen. Via Google zijn deze eenvoudig te vinden. Daarnaast kunt u de ervaringen lezen van Synofit gebruikers.

Groenlipmossel met Curcumine en Zwarte bes-blad

In Synofit wordt naast 100% pure Groenlipmossel ook Curcumine en Zwarte bes-blad gebruikt. Die vloeibare combinatie verstrekt Synofit een verzorgende invloed op spieren en gewrichten.
Synofit is ook wetenschappelijk onderzocht in een studie in Ede. Bent u een medisch professional en wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Meer weten over de Groenlipmossel? Via het contactformulier kunt u uw vragen stellen, of raadpleeg Google voor meer informatie.

Groenlipmossel kopen in de webshop van Synofit

In onze webshop verkopen we Synofit met 100% vloeibare groenlipmossel, curcumine en zwarte bes-blad. Hieronder de twee belangrijkste producten: Synofit Vloeibaar en Synofit Capsules. Lees over het verschil tussen vloeibaar en capsules.

Synofit Vloeibaar

Synofit Vloeibaar
● De originele, pure Synofit vloeistof
● Mét Boswellia
● Geen capsules of pillen slikken
● Tot 45 dagen na openen houdbaar
● Eerst 10, later 5 ml per dag
● De echte Synofit-smaak!
● 2 keer per dag innemen (later 1-2 keer)

Synofit Vloeibaar Capsules

Synofit Vloeibaar Capsules
● Bevatten de Synofit vloeistof
● Bevat geen Boswellia
● Gemakkelijk mee te nemen
● Lang houdbaar
● Eerst 3, later 1-2 capsules per dag
● Geur- en smaakloos
● 3 keer per dag innemen (later 1-2 keer)

Hier kunt u Synofit met onder andere Groenlipmossel direct bestellen en kopen.