Nieuws van Synofit

Het eerste deel van het wedstrijdseizoen van Tristan Olij, de door Synofit gesponsorde triatlonatleet, zit er op. Er waren al enkele mooie hoogtepunten: Tristan heeft zijn eerste overwinningen geboekt tijdens triathlon Heerhugowaard en Langedijk. In 2018 staan er drie wedstrijden centraal. Het NK-sprint (Tristan werd 12de), het NK Olympische afstand (27 augustus) en Challange Mallorca (halve triathlon, 20 oktober).

De prestaties van Tristan zijn het afgelopen jaar flink vooruitgegaan, vooral op het gebied van zwemmen en fietsen. Hij is vijf keer per week gaan zwemmen in plaats van drie keer. Ook is hij per week ongeveer 150 km meer gaan fietsen in vergelijking met vorig jaar. Het lopen is ook iets verbeterd, maar Tristan vindt zelf dat daar nog meer winst te behalen valt. Tijdens wedstrijden ging het lopen echter redelijk.

Resultaten tot nu toe

Het gaat goed met Tristan en dit heeft dan ook geleid tot mooie resultaten. Hij werd eerste in het Van der Voort Circuit en behaalde een mooie 12e plek op het NK-sprint.

Van der Voort circuit:

Triathlon Heerhugowaard 1e
Triathlon Langedijk 1e
Triathlon Niedorp 2e
Triathlon Schagen 3e

Andere wedstrijden:

Nederlands Kampioenschap Sprint 12e
Eredivisie sprint Amsterdam 22e
Europacup elite Holten 62e
Eredivisie sprint Klazienaveen 24e

Plannen voor de komende periode

De komende 5 weken doet Tristan niet mee aan wedstrijden en traint hij voor het Nederlands Kampioenschap Olympische afstand. Deze wedstrijd is heel belangrijk voor Tristan en hij wil hier dan ook top-fit aan de start verschijnen. Op 20 oktober neemt hij deel aan de Challange Mallorca, dit is een halve triathlon, een grote uitdaging waar hij ook enorm veel zin in heeft!

We zullen u op de hoogte houden van zijn resultaten!