Allergenen in Synofit

Als u intolerant bent voor een bepaalde stof, dan is het verstandig om hier goed op te letten bij het gebruiken van voedingsmiddelen en verzorgingsproducten. Want een allergische reactie is niet alleen vervelend, het kan in sommige situaties ook gevaarlijk zijn.

Allergenen in voedingsmiddelen

Er zijn veertien allergenen die verplicht op de verpakkingen moeten worden weergegeven wanneer zij in een voedingsmiddel verwerkt zijn. Dat betreft: vis, gluten, soja, ei, melk, schaaldieren, noten, weekdieren, pinda’s, sesamzaad, lupine, selderij, mosterd en zwaveldioxide.

In Synofit Premium en Synofit Basic is de Groenlipmossel verwerkt: een weekdier. Daarom ziet u weekdieren op de verpakkingen van Synofit Premium Vloeibaar, Synofit Premium Capsules en Synofit Basic Capsules bij de ingrediënten vet gedrukt staan.
Let op: Op sommige websites wordt de Groenlipmossel onjuist aangeduid als schaaldier, maar het betreft dus een weekdier!

Synofit Premium Vloeibaar

Vloeibare Groenlipmossel & Full Spectrum Curcumine & Zwarte bes-blad & Boswellia
Allergenen: Groenlipmossel (weekdieren)
Meer info & direct bestellen

Synofit Premium Capsules

Vloeibare Groenlipmossel & Curcumine & Zwarte bes-blad (in capsules)
Allergenen: Groenlipmossel (weekdieren), Visolie (vis), Visgelatine (vis)
Meer info & direct bestellen

Synofit Basic Capsules

Vloeibare Groenlipmossel & Curcumine & Zwarte bes-blad (licht gedoseerd in capsules)
Allergenen: Groenlipmossel (weekdieren), Visgelatine (vis)
Meer info & direct bestellen

Als u allergisch bent voor mosselen (of voor weekdieren in het algemeen), dan is het raadzaam om het artikel over de allergie voor mosselen ook te lezen.
Voor nu is het belangrijk om te weten dat mensen die ervaring hebben met een heftige allergische reactie (bewusteloosheid, shock) bij het eten van bepaalde week- of schaaldieren, geadviseerd worden om Synofit Premium en Synofit Basic vanwege dit risico in ieder geval niet zomaar in te nemen.

Zit er vis in de capsules?

Wie de verpakking van de Synofit Premium Capsules, Synofit Basic Capsules, Synofit Bone Complex Capsules en Synofit CurcuPlus Capsules goed bestudeerd heeft, ziet dat er ook vis vetgedrukt op staat. De capsuleschil van de capsules is namelijk voor een deel gemaakt van gelatine die afkomstig is van vis (huid). We verwachten niet dat iemand specifiek voor die visgelatine allergisch zal zijn, maar voor de zekerheid hebben we dit toch zo duidelijk aangegeven. Hetzelfde geldt voor visolie in de Synofit Premium Capsules.

De andere elf hierboven genoemde allergenen zijn niet verwerkt in de producten van Synofit.

Synofit is te gebruiken door mensen met een gluten- of lactoseintolerantie. Daarnaast zijn de producten van Synofit suikerarm, bleek uit de laboratoriumbepaling. Daarover meer in dit artikel!

Is Synofit wel echt gluten- en lactosevrij?

Wanneer er in een product geen gluten of melk verwerkt wordt, hoef je als producent deze allergenen niet op de etiketten weer te geven bij de ingrediënten. Maar dat sluit niet uit dat er in sommige fabrieken een kruisbesmetting plaatsvindt, bijvoorbeeld als er bij de productie van andere producten gewerkt wordt met deze stoffen. In de fabriek waar de producten van Synofit gemaakt worden, is dit niet het geval. Om helemaal zeker te zijn of Synofit glutenvrij en lactosevrij is, hebben we toch een laboratoriumbepaling laten doen.

Gluten in Synofit

Daaruit bleek dat alle producten van Synofit (Synofit Premium (zowel vloeibaar als capsules), Synofit Basic en Synofit Bone Complex) minder dan 5 milligram gluten per kilogram product bevatten. Dat betekent eigenlijk dat het niet te detecteren was – en dat we Synofit officieel glutenvrij mogen noemen (zie bron beneden deze blog).

Lactose in Synofit

Synofit Premium Vloeibaar bevat per kilogram product minder dan 40 milligram lactose (eigenlijk betekent dit dat het vanwege de lage dosering niet detecteerbaar was in de laboratoriumtest). In Synofit Premium Capsules is 72 milligram lactose per kilogram product gemeten, in Synofit Basic Capsules 33 milligram lactose per kilogram product en in Synofit Bone Complex Capsules 60 milligram lactose per kilogram product.

De meeste mensen met een lactose-intolerantie kunnen een dosis van 12 gram (12.000 milligram) lactose goed verdragen. Voor hen zijn de producten van Synofit dus zeker te gebruiken.

Mensen met galactosemie kunnen veel minder lactose verdragen. Vastgesteld is dat volwassenen met galactosemie maximaal 25 milligram lactose per 100 kcal voedsel kunnen verdragen (zie bron beneden deze blog).
Voor de producten van Synofit hebben we dit even steeds omgerekend:

  • Synofit Premium Vloeibaar bevat minder dan 10,2 milligram lactose per 100 kcal
  • Synofit Premium Capsules bevatten 1,4 milligram lactose per 100 kcal
  • Synofit Basic Capsules bevatten 0,6 milligram lactose per 100 kcal
  • Synofit Bone Complex Capsules bevatten 1,5 milligram lactose per 100 kcal

Hieruit kunnen we dus concluderen dat ook voor mensen met galactosemie de producten van Synofit echt veilig te gebruiken zijn. Daarom kunnen we ook de claim lactosevrij op de verpakkingen vermelden.

Allergenen in de Gewrichts Gel

Omdat de Gewrichts Gel uitsluitend voor uitwendig gebruik is, kunnen de meeste mensen met een allergie voor weekdieren gerust de Gel (die ook Groenlipmossel bevat) gebruiken. We adviseren daarmee alleen op te passen bij de ogen, bij wondjes en bij beschadigingen in de huid.

De Parfum in de Gel bevat wel een aantal allergenen die voor sommige mensen bij uitwendig gebruik tot huidreacties leiden. Deze staan vermeld onder de ingrediënten. Als u dus weet dat uw huid voor een bepaalde stof intolerant is, lees deze ingrediëntenlijst dan nauwkeurig door voordat u begint met het gebruik van de Gewrichts Gel.

Bronnen

Europese wet waarin bepaald is dat een product ‘glutenvrij’ mag heten wanneer het minder dan 20 milligram gluten per kilogram product bevat.
Wetenschappelijke onderbouwing voor de lactose-drempelwaarde in voeding (EFSA).

Hitteplan Synofit

Let op: Producten die momenteel besteld worden, worden in verband met de verwachte hitte later verzonden. Zo garanderen we dat de producten tijdens deze hittegolf het niet ‘te warm krijgen’ bij de vervoerder.
Heeft u de producten voor een bepaalde datum nodig? Neem dan even contact op met het Care Team: 036 – 763 03 50.

Direct contact

Evelien DienderEvelien Diender
E-Mail | Telefoon
Ik help u graag

Klantenbeoordelingen

Reviews Synofit

Synofit scoorde gemiddeld een 9,14 uit 10 met 7.472 reviews.

Voordelen Synofit.nl

  • Kopen bij de bron
  • Vandaag voor 21.00 uur besteld, vandaag verzonden
  • Gratis verzending binnen NL vanaf € 25
  • Kies zelf de leverdatum en verzendwijze
  • Antwoord op al uw vragen via e-mail, telefoon of chat
  • Professionele controle bij medicijngebruik

Synofit is bekend van:

Synofit is bekend van

Video: ontstaan Synofit

Video ontstaan Synofit

Gebruikt u medicijnen?

Laat dan door een apotheker controleren of u de producten van Synofit daarbij mag gebruiken. Meer informatie >>>

Certificering

Certificering

De productielocatie van de producten van Synofit is FSSC22000 gecertificeerd.

Verklaring verwijzingen

Synofit Premium en Synofit Basic bevatten Bio-Curcumine en Zwarte bes-blad
Synofit Premium en Synofit Basic bevatten Vitamine C
Synofit CurcuPlus bevat Bio-Curcumine
Synofit Bone Complex bevat Calcium, Magnesium, Vitamine K2, Vitamine D3, Zink en Mangaan