Nieuws van Synofit

Waarom is bewegen belangrijk als u ouder wordt?

okt 4, 2022

Voor veel mensen komt er een bepaald moment dat bewegen niet meer zo makkelijk en vanzelfsprekend gaat als we altijd gewend waren. Stijve spieren bij het opstaan, een blessure die minder makkelijk overgaat, sneller pijn na het sporten of een stevige wandeling. We moeten eraan geloven: we worden ouder!
Juist dan is het extra belangrijk om in beweging te blijven. In dit artikel leest u waarom. Alvast ter geruststelling: bewegen hoeft niet altijd intens te zijn om de voordelen ervan te kunnen voelen. Er zijn veel verschillende manieren waarop u kunt bewegen, dus er is altijd wel iets dat bij u past!

Bewegen is goed voor de hersenen

Het is aangetoond dat regelmatige lichaamsbeweging de hersenfunctie en cognitieve prestaties bij oudere volwassenen verbetert. Bovendien heeft onderzoek fysieke activiteit gekoppeld aan een verminderd risico op het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie.

wandelen tips
wandelen tips

Bewegen is goed voor de mentale gezondheid

Het is aangetoond dat regelmatige lichaamsbeweging het risico op het ontwikkelen van depressie en angst vermindert.
Lichaamsbeweging kan ook helpen om ons humeur te verbeteren en ons gevoel van welzijn te vergroten.

Bewegen versterkt uw botten en spieren

Regelmatig bewegen heeft een positief effect op het kraakbeen. Wanneer u te weinig beweegt, wordt kraakbeen dunner, waardoor u last kunt krijgen van uw gewrichten. Met regelmatig wandelen, zwemmen of fietsen (of andere vormen van beweging) belast u eveneens uw botten. Dat stimuleert de vorming van nieuwe botmassa, zodat uw botten sterker worden. 

wandelen tips
wandelen tips

Bewegen verhoogt de weerstand

Het is aangetoond dat regelmatige lichaamsbeweging er voor zorgt dat u dat u minder kans heeft op griep en verkoudheid. Kortom: u wordt minder snel ziek. 

Lichamelijke activiteit is niet alleen belangrijk voor onze fysieke gezondheid, maar ook voor ons mentale en emotionele welzijn. Naarmate we ouder worden, is het belangrijk ervoor te zorgen dat we voldoende bewegen om ons lichaam en onze geest in topvorm te houden.

Samen bewegen? Dat is een nog beter idee! Samen wandelen, fietsen of sporten motiveert en stimuleert om het vol te houden. En het is nog gezellig ook! 

Uw botten compleet ondersteunen?

Maak kennis met Synofit Calcium Plus

 Totaalformule voor de botten.
Niet alleen Calcium, maar ook Vitamine D3 en K2.
Ook bevat het product Magnesium, Zink en Mangaan voor de botten.
Het gebruikte Calcium komt uit de Rode alg en niet uit gesteente. Deze Calcium is dus van plantaardigeoorsprong!
De formule is vloeibaar (in capsules).

Bekijk Synofit Calcium Plus Capsules