Kennis & Verdieping

Bibliotheek

Op deze pagina vindt u alle belangrijke informatie over Synofit. Lees meer over de ingrediënten in ons product of over het gebruik ervan. Als u een vraag hebt die hier niet wordt beschreven, neem dan gerust contact met ons op!

Ga direct naar informatie over het bestelproces
Ga direct naar informatie over Synopet of Synocare, onze andere merken

Synofit: alles over de ingrediënten en het gebruik

Wat zit er precies in 100% pure Groenlipmossel?

Onlangs verscheen er een artikel in het wetenschappelijke tijdschrift Progress in Drug Research waarin uitgebreid de ingrediënten van de gehele Groenlipmossel werden weergegeven.
Lees verder

Alles over beginnen met Synofit Premium Plus

Het is duidelijk dat u de gewrichten extra wilt ondersteunen. U wilt echt gáán voor de kwalitatieve gewrichtsverzorging van Synofit. Dat is het moment dat u overtuigd kiest voor Synofit Premium Plus!
Lees verder

Curcuma en zwarte peper: waarom wel / niet?

Zwarte peper is een populaire toevoeging bij supplementen of voeding met Curcumine. Dit is inderdaad goed voor de biologische beschikbaarheid, maar er zijn ook nadelen. Synofit kiest daarom voor Bio-CM100® zonder zwarte peper.
Lees verder

Bijverschijnselen bij producten van Synofit

Synofit staat voor natuurlijke gezondheidsproducten. De frequentie van bijverschijnselen is dan ook laag. Meestal gaat het bij bijverschijnselen om intolerantie van een ingrediënt. Bij twijfel mag u altijd contact opnemen met het Care Team.
Lees verder

De onderhoudsdosering met Synofit Premium Plus

Veel gebruikers van Synofit Premium Plus willen na verloop van tijd naar de onderhoudsdosering gaan. Dat kan heel goed! Het is belangrijk om daarbij goed op de hoogte te zijn van de mogelijkheden en de overwegingen die erbij horen.
Lees verder

Kan Synofit Premium Plus ook averechts werken?

Het komt wel eens voor dat een nieuwe gebruiker van Synofit Premium Plus in het begin (tijdelijk) een verslechtering van de conditie van de gewrichten ervaart. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.
Lees verder

Kwaliteitsverschillen worden steeds groter

Supplementen van vloeibare Groenlipmossel met Curcumine en Zwarte bes-blad zijn de afgelopen vijf jaar enorm populair geworden in Nederland. Synofit Premium Plus was het eerste product dat deze ingrediënten als combinatiesupplement én in vloeibare vorm introduceerde.
Lees verder

Is Synofit ook voor u het juiste product?

Met enige regelmaat benaderen klanten ons met de vraag of Synofit Premium Plus het juiste product voor hem of haar is. Het kortst mogelijke (en eenvoudigste) antwoord is: probeer het eens 80 dagen uit, dan weet u het.
Lees verder

Zit er suiker in Synofit?

Steeds vaker krijgen wij de vraag of een product van Synofit soms suiker bevat. Niet alleen van mensen met diabetes (voor hen is het heel cruciaal of er suiker in een bepaald product zit).
Lees verder

Galstenen en Synofit: gaat dat samen?

In de gebruiksaanwijzing van sommige Synofit-producten staat onder de waarschuwingen de volgende tekst: Niet gebruiken indien u grote galstenen heeft. Zo nu en dan krijgen we hier van klanten vragen over.
Lees verder

Allergenen in Synofit

Als u intolerant bent voor een bepaalde stof, dan is het verstandig om hier goed op te letten bij het gebruiken van voedingsmiddelen en verzorgingsproducten. Want een allergische reactie is niet alleen vervelend, het kan in sommige situaties ook gevaarlijk zijn.
Lees verder

Allergie voor mosselen en het gebruik van Synofit

De producten van Synofit Premium Plus, Medium Plus en GLM Plus bevatten de Groenlipmossel: dat is een weekdier. Als u een allergie heeft voor mosselen dan is het dus meestal geen goed idee dit te gaan gebruiken.
Lees verder

Omega 3-vetzuren

Omega 3-vetzuren zijn een bepaalde categorie van meervoudig onverzadigde vetzuren. Eén daarvan is een zogenaamd essentieel vetzuur, wat betekent dat het lichaam het niet zelf aan kan maken: ALA.
Lees verder

De houdbaarheid van Synofit

We gaan wat dieper in op de houdbaarheid, het bewaren en de conservering van Synofit. Want dit werkt niet bij al onze producten hetzelfde!
Lees verder

Wat is het verschil tussen Vloeibaar en Capsules?

Is Synofit Premium Plus Vloeibaar beter dan de capsules van Synofit Premium Plus? Dit zal de meest gestelde vraag over Synofit zijn, naast de vraag over de interactie met medicijnen.
Lees verder

Overstappen van Vloeibaar naar Capsules

We krijgen steeds vaker de vraag of je als klant zomaar kunt overstappen van Synofit Premium Plus Vloeibaar naar de Synofit Premium Plus Capsules. Hoog tijd dus om daar eens een artikel over te publiceren.
Lees verder

Resistentie tegen Synofit

Zowel bij farmaceutische als bij natuurlijke producten komt het wel eens voor dat er na verloop van tijd een soort resistentie optreedt. Om de tevredenheid op peil te houden, is bij zo’n product dan een verhoging van de dosering nodig.
Lees verder

Synofit combineren met andere middelen en voeding

Veel vragen bij onze klantenservice gaan over het combineren van Synofit met andere middelen of voeding. In dit artikel wordt hierover meer informatie gegeven.
Lees verder

Synofit: het voedingssupplement versus de Gewrichts Gel

Synofit Premium Plus Vloeibaar bestaat al sinds 2009 als vloeibaar voedingssupplement om in te nemen. Als voedingssupplement is Synofit dus het meest oorspronkelijk, en ook het meest werkzaam.
Lees verder

Tips voor het innemen van Synofit-producten

Voor een goede tevredenheid bij het gebruik van Synofit Premium Plus is het belangrijk dat het gedisciplineerd wordt ingenomen. Er zijn klanten die direct een lager tevredenheidsniveau krijgen wanneer zij één of enkele inname-momenten hebben gemist.
Lees verder

Moet ik Synofit altijd blijven gebruiken?

Mensen die Synofit Premium Plus al jaren gebruiken, weten doorgaans dat de tevredenheid na het stoppen afneemt. Die ervaring is vaak een extra motivator om Synofit dus inderdaad vervolgens jarenlang te blijven gebruiken.
Lees verder

Hoe zit het met imitatieproducten?

Het succes van Synofit Premium Plus is ook bij andere producenten van gezondheidsproducten niet onopgemerkt gebleven. Nu steeds meer mensen kiezen voor de kwaliteitsproducten van Synofit, wordt er ook geprobeerd Synofit na te maken.
Lees verder

Zoekt u specifieke informatie over Synofit?

Over de producten van Synofit, over persoonlijke situaties en over de service van de website worden allerlei vragen gesteld aan het team van Synofit. Wij nemen graag de tijd om die vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.
Lees verder

We krijgen vaak de vraag of Synofit Premium Plus goedkoper kan…

En dat begrijpen we. Want Synofit Premium Plus is nu eenmaal geen goedkoop product. Toch zijn er duizenden tevreden klanten die nooit meer zonder Synofit Premium Plus willen. Hoe komt dat?
Lees verder

GLMax®: Duurzaam gekweekte Groenlipmossel

De GLMax® Groenlipmossel die Synofit gebruikt, wordt gekweekt in de zuivere wateren van de Marlborough Sounds bij Nieuw–Zeeland. Nu denkt u wellicht, is het kweken van deze mosselen wel goed voor het milieu?
Lees verder

Wat is synergie en wat heeft dit met Synofit te maken?

Synofit werkt graag met totaalformules. Dat zijn producten met meerdere ingrediënten tegelijk. Een van de redenen hiervoor is dat sommige ingrediënten synergetisch kunnen samenwerken. In dit artikel leggen we het u uit.
Lees verder

Bestelproces

In de Synofit webwinkel: bepaal zelf de afleverdatum

In de webshop van Synofit is het mogelijk om bij het bestellen aan te geven op welke dag u de bestelde producten van Synofit wilt laten afleveren.
Lees verder

Kies voor PakjeGemak

In de webshop van Synofit is er naast de mogelijkheid om uw pakket thuis te laten bezorgen ook een andere optie: u kunt uw Synofit-pakketje ook ophalen bij een PostNL-punt bij u in de buurt.
Lees verder

Uw erkende Synofit retailer

Vraagt u zich af waar u uw Synofit producten kunt kopen en waar u het juiste advies kunt inwinnen? Dit is hoe u uw erkende Synofit retailer herkent.
Lees verder

Waar zijn de producten van Synofit verkrijgbaar?

Veel apotheken kunnen de producten van Synofit voor u bestellen bij de groothandel HollandPharma. Ook is het vaak mogelijk om uw Synofit-product direct bij ons te bestellen, zonder tussenkomst van een groothandel.
Lees verder

In één klik opnieuw bestellen? Het kan op Synofit.nl

Als u steeds hetzelfde product bij ons bestelt, dan kan het makkelijk zijn als dat in enkele klikken opnieuw besteld kan worden. Vooral met de verpakkingen van 2×60 Synofit Premium Plus Capsules en de 200 ml Synofit Premium Plus Vloeibaar kan dat het geval zijn.
Lees verder

Andere producten van Synofit

Synofit Gewrichts Gel: een (h)eerlijk product voor uitwendig gebruik

Naast onze oraal in te nemen producten (Vloeibaar en Capsules) nam rond 2013 de vraag naar een uitwendig te gebruiken product toe. Veel klanten, vooral sporters, gaven aan dat ze het prettig zouden vinden om op hun gewrichten of spieren iets te kunnen smeren wat direct voelbaar is.
Lees verder

Synofit voor dieren: alles over de Synopet producten

Omdat de vloeibare gewrichtsformule van Synofit Premium Plus uit de diergeneeskunde afkomstig is, zal het u niet verwonderen dat deze formule ook voor de gewrichten van dieren kan worden toegepast. Synofit voor dieren: ga naar de website van Synopet en ontdek er alles over.
Lees verder

Microplastics in cosmetische producten?

Wie een hart heeft voor het milieu, kan niet om microplastics heen. Omdat deze deeltjes tot problemen kunnen leiden (vooral in de zee, waar uiteindelijk alles in terecht komt), is het van belang om hier over na te denken bij de keuze van cosmetische producten.
Lees verder

Overige informatie

Het belang van voldoende beweging voor lichaam en geest

Het hebben van voldoende lichaamsbeweging is één van de belangrijkste voorwaarden voor een gezond leven. Wanneer we bewegen, verbruiken we meer energie en zuurstof. In dit artikel gaan we wat dieper in op de rol van beweging voor gezonde gewrichten, botten, spieren en geest.
Lees verder

Synofit: hoe het allemaal begonnen is…

Enkele tientallen jaren geleden ontdekte men in Nieuw-Zeeland dat de Groenlipmossel een heel bijzonder diertje is. Stammen van de Maori aan de kust, die dagelijks de Groenlipmossel consumeerden, bleken daar heel tevreden over te zijn. De stammen die verder landinwaarts woonden, kenden de Groenlipmossel niet.
Lees verder

Het logo van Synofit

Het lijkt ons leuk om eens toe te lichten waarom het logo van Synofit eruit ziet zoals het eruit ziet. Daar zit namelijk heel wat symboliek in, die alles te maken heeft met gewrichten en beweging.
Lees verder

Synofit meenemen op vakantie

Moet ik voor mijn vakantie overstappen op Premium Plus Capsules in plaats van vloeibaar? In veel gevallen is daar wat voor te zeggen. Lees alle info en bekijk ook tips over de andere producten.
Lees verder

Blijf bewegen, wanneer u kunt, zoveel u kunt!

Het zal u niet ontgaan zijn dat we via onze website en ook via social media blijven aandringen op voldoende beweging. Het is prachtig dat er producten zijn, zoals Synofit, die u helpen om uw gewrichten en spieren gezond te houden.
Lees verder

Botten en/of gewrichten – hoe zit het in elkaar?

Sinds onze lancering van Synofit Calcium Plus, een product voor de botten, blijkt er soms onduidelijkheid te zijn over de rol van onze verschillende producten in de afzonderlijke lichaamsprocessen. Wij leggen het hieronder uit.
Lees verder

Gezonde voeding voor de gewrichten

Met enige regelmaat krijgen wij vragen van onze klanten over voeding. “Ik gebruik nu enkele maanden naar tevredenheid jullie product Synofit (…) Wat kan ik verder aan mijn voedingspatroon doen om mijn gewrichten gezond te houden?”
Lees verder

Overzicht van alle oefeningen

Bewegen is belangrijk in een gezonde levensstijl. 30 minuten per dag is echt het minimum. Soms wilt u specifiek een bepaald gewricht ondersteunen. Oefeningen kunnen daarbij helpen. Onze collega Zhanna heeft een aantal series van oefeningen uitgevoerd, die goed te volgen en na te doen zijn.
Lees verder

Gezonde recepten van het Care Team

Het Synofit Care Team houdt van lekker én gezond eten. Onder de collega’s wordt nogal eens wat uitgewisseld. Daarom posten we regelmatig een recept dat de moeite waard is ook op de site. Op deze pagina vindt u ze allemaal.
Lees verder

Heeft u nog vragen?

Wij helpen u graag verder!