Boswellia: wat is het?

Een eeuwenoude boom

De boom Boswellia serrata is al meer dan 3000 jaar bekend als boom waar je wierook uit kunt winnen. Er bestaan meerdere Boswellia-bomen: de Boswellia carterii en Boswellia sacra zijn bijvoorbeeld Arabische varianten. Synofit gebruikt Boswellia van de Boswellia serrata-boom, die vooral in Noord-India groeit in de dorre bergstreken. Op deze pagina leggen we uit wat het is en waarom we het in één van onze producten gebruiken.

Wierookwinning

Bij een boom vanaf ongeveer drie jaar oud worden delen van de papier-achtige schors verwijderd. Er stroomt dan een melkachtig sap uit, dat geleidelijk tot goudbruine korrels (hars) kristalliseert en vervolgens met een mes van de boom gehaald kan worden. Dit is de pure, zuivere wierook. Tot in de twintigste eeuw was zuivere wierook net zo kostbaar als goud. Er worden daarom ook weleens gekristalliseerde Boswellia-korrels gebruikt die op de grond gevallen zijn. Dan is er sprake van minder zuivere wierook. De gewonnen korrels worden nog steeds met de hand gesorteerd op zuiverheid alvorens ze hun weg vinden naar de markt – en Synofit.

Boswellia in Synofit Premium Vloeibaar

In Synofit Premium Vloeibaar zijn Boswelliazuren toegevoegd. Dat is een extract uit de wierook waarvan bekend is dat het bijdraagt tot de ondersteuning van soepele gewrichten. Voor de opbouwkuur, die meestal in de vloeibare vorm wordt gebruikt, is dit dus een extra ingrediënt voor een snellere tevredenheid. In de Synofit Premium Capsules is geen Boswellia toegevoegd, onder andere omdat daar geen ruimte meer voor was in de capsule.
Zie voor een overzicht van de verschillen tussen Synofit Premium Vloeibaar en de Synofit Premium Capsules ook de blog daarover>>>

Bijverschijnselen bij gebruik Boswellia

Sommige mensen reageren overgevoelig op Boswellia, omdat dit zure extract soms wat zwaarder op de maag kan vallen. Als u dus bekend bent met maagproblemen, is het misschien beter om de Synofit Premium Capsules, zonder Boswellia, te overwegen.

Sneller tevreden

Ondanks die mogelijke bijverschijnselen hebben we toch weloverwogen gekozen voor het toevoegen van Boswellia aan Synofit Premium Vloeibaar. Want het gebruik van Boswellia leidt met betrekking tot de gewrichten relatief vaak tot een snelle tevredenheid. Waar dit met de Synofit Premium Capsules gemiddeld 4-5 weken in beslag neemt, horen we van Synofit Premium Vloeibaar weleens dat men al binnen enkele dagen tevreden is. En dat zien wij natuurlijk heel graag. Overigens is de langetermijn-tevredenheid tussen deze producten even groot: na 80 dagen opbouwkuur is 70% van de gebruikers van Synofit Premium (of dat nu de vloeibare vorm was of de capsules) tevreden.

Synofit Premium Vloeibaar

Synofit Premium Vloeibaar
● De originele, pure Synofit vloeistof
● Mét Boswellia
● Geen capsules of pillen slikken
● Tot 45 dagen na openen houdbaar
● Eerst 10, later 5 ml per dag
● De echte Synofit-smaak!
● 2 keer per dag innemen (later 1-2 keer)

Synofit Premium Capsules

Synofit Premium Capsules
● Bevatten de Synofit vloeistof
● Bevatten geen Boswellia
● Gemakkelijk mee te nemen
● Lang houdbaar
● Eerst 3, later 1-2 capsules per dag
● Geur- en smaakloos
● 3 keer per dag innemen (later 1-2 keer)