Unieke kwaliteit

Boswellia: wat is het?

Een eeuwenoude boom

De boom Boswellia serrata is al meer dan 3000 jaar bekend als boom waar je wierook uit kunt winnen. Er bestaan meerdere Boswellia-bomen: de Boswellia carterii en Boswellia sacra zijn bijvoorbeeld Arabische varianten.

Synofit gebruikt Boswellia van de Boswellia serrata-boom, die vooral in Noord-India groeit in de dorre bergstreken.

We leggen u graag uit wat het is en waarom we het in één van onze producten gebruiken.

Wierookwinning

Bij een Boswellia-boom vanaf ongeveer drie jaar oud worden delen van de papier-achtige schors verwijderd. Er stroomt dan een melkachtig sap uit, dat geleidelijk tot goudbruine korrels (hars) kristalliseert en vervolgens met een mes van de boom gehaald kan worden. Dit is de pure, zuivere wierook.

Tot in de twintigste eeuw was zuivere wierook net zo kostbaar als goud. 

Zuiverste wierook

Omdat zuivere wierook zo duur is, worden er ook weleens gekristalliseerde Boswellia-korrels gebruikt die op de grond gevallen zijn. Dan is er sprake van minder zuivere wierook.

Uiteraard kiest Synofit alleen voor zuivere wierook. De gewonnen wierookkorrels worden nog steeds met de hand gesorteerd op zuiverheid alvorens ze hun weg vinden naar de markt – en naar de producten van Synofit waar Boswellia in zit.

Goud, wierook en mirre: kostbare geschenken van de Oudheid

Boswellia in Synofit Premium Plus Vloeibaar

In Synofit Premium Plus Vloeibaar is een Boswellia-extract met ongeveer 45% Boswelliazuren toegevoegd. Boswelliazuren dragen bij tot de ondersteuning van soepele gewrichten. Voor de opbouwkuur, die meestal in de vloeibare vorm wordt gebruikt, is dit dus een extra ingrediënt voor een snellere tevredenheid. In de Synofit Premium Plus Capsules is geen Boswellia toegevoegd, onder andere omdat daar geen ruimte meer voor was in de capsule.

Zie voor een overzicht van de verschillen tussen Synofit Premium Plus Vloeibaar en de Synofit Premium Plus Capsules ook de blog daarover>>>

Wat zit er in het Boswellia-extract?

De werking van een Boswellia-extract is sterk afhankelijk van de verhouding van de verschillende Boswelliazuren in het extract. Deze verhoudingen moeten gestandaardiseerd zijn, zodat er sprake is van een ideale samenstelling. Sommige Boswellia-extracten die verkocht worden, zijn echter niet gestandaardiseerd. We leggen graag uit waarom wij dat wél belangrijk vinden.

AKBA is voor de gewrichten de meest belangrijke werkzame component in Boswellia-extract. AKBA is de afkorting van 3-O-Acetyl-11-Keto-bèta-Boswelliazuur. AKBA werkt beter dan de andere bèta-Boswelliazuren, die overigens bijwerkingen kunnen geven. Een hoogwaardig extract van Boswellia bevat dus verhoogde gehalten van AKBA en is gestandaardiseerd op bepaalde gehalten van verschillende belangrijke Boswelliazuren. Bij een ongezuiverd Boswellia-extract met lage gehalten aan AKBA (2-3%) is de werking minder goed. Bij sommige mensen mag zo’n minder zuiver extract zelfs niet gebruikt worden vanwege de aanwezigheid van bepaalde andere bèta-Boswelliazuren.

Bij de productie van een hoogwaardig extract wordt de precieze samenstelling en standaardisatie goed gecontroleerd door middel van een meting (HPLC-techniek).

Het door Synofit gebruikte Boswellia-extract heeft de volgende eigenschappen:
± 45% Boswelliazuren
minimaal 10% AKBA
± 6% Acetyl-Boswelliazuren

Bijverschijnselen bij gebruik Boswellia

Sommige mensen reageren gevoelig op Boswellia, omdat dit zure extract soms wat zwaarder op de maag kan vallen. Als u bekend bent met maagproblemen, is het om deze reden misschien beter om de Synofit Premium Plus Capsules, zonder Boswellia, te overwegen.
Het extract van Boswellia dat Synofit gebruikt, heeft vanwege de hoge kwaliteit géén invloed op de bloedstolling.

Sneller tevreden

Ondanks die mogelijke bijverschijnselen bij de maag hebben we toch weloverwogen gekozen voor het toevoegen van Boswellia aan Synofit Premium Plus Vloeibaar. Want het gebruik van Boswellia leidt met betrekking tot de gewrichten relatief vaak tot een snelle tevredenheid. Waar dit met de Synofit Premium Plus Capsules gemiddeld 4-5 weken in beslag neemt, horen we van Synofit Premium Plus Vloeibaar weleens dat men al binnen enkele dagen tevreden is. En dat zien wij natuurlijk heel graag! Overigens is de langetermijn-tevredenheid tussen deze producten even groot: na 80 dagen opbouwkuur is 70% van de gebruikers van Synofit Premium Plus (of dat nu de vloeibare vorm was of de capsules) tevreden.

 

Veelgestelde vragen over Boswellia

Wat is Boswellia?

Boswellia (Boswellia serrata) is een extract dat gewonnen wordt uit de hars van de wierookboom. Wij kiezen voor een hoogwaardig extract dat gestandaardiseerd is op ongeveer 45% Boswelliazuren en minimaal 10% AKBA. Synofit Premium Plus Vloeibaar is een vloeibaar product (een drank) met Boswellia. Hiermee hoeft u dus geen capsules te slikken.

 

Wat is AKBA?

AKBA staat voor 3-O-Acetyl-11-Keto-bèta-Boswelliazuur (de laatste A is van het Engelse ‘Acid’ dat ‘zuur’ betekent). Bij het bekijken van producten met Boswellia is het zinvol om op te letten hoeveel AKBA het bevat, omdat AKBA de meest werkzame component van Boswellia-extract is. Het Boswellia-extract in Synofit is gestandaardiseerd op minimaal 10% AKBA.

 

Waar let ik op bij het kiezen van een product met Boswellia?

Boswellia wordt in veel producten verwerkt. De kwaliteit van die producten is niet altijd hetzelfde. Zo is het aan te raden om te kijken naar de totale samenstelling van het product: wordt Boswellia gecombineerd met een ander ingrediënt voor de gewrichten (zoals bijvoorbeeld Curcumine) of doet Boswellia zijn werk alleen? Vervolgens is het ook interessant om te kijken hoeveel Boswelliazuren het extract bevat dat gebruikt wordt. En de hoeveelheid AKBA: dit is immers het Boswelliazuur met de belangrijkste werking. In Synofit Premium Plus Vloeibaar wordt een Boswellia-extract met ongeveer 45% Boswelliazuren gebruikt. Minimaal 10% daarvan is AKBA. Samen met Curcumine en Zwarte bes-blad is de Boswellia in Synofit Premium Plus Vloeibaar dé vloeibare totaalformule voor het behoud van soepele gewrichten.

 

Waar is Boswellia allemaal goed voor?

Boswellia is goed voor het behoud van soepele gewrichten en het ondersteunt het hart evenals een verantwoord cholesterolgehalte. Ook draagt Boswellia bij aan een goede maag-darmfunctie, een goede stoelgang en normale mentale prestaties.

 

Waar is Boswellia te koop?

Steeds meer fysieke winkels nemen producten met Boswellia op in hun vaste assortiment. Dat is positief, want er zijn meerdere voordelen verbonden aan het kopen van een product in een echte winkel. Bekijk de winkels bij u in de buurt die Boswellia verkopen

 

Wanneer ben ik tevreden over Boswellia?

Onze ervaring is dat men na gemiddeld 4-5 weken tevreden is over onze supplementen met Boswellia. Dit varieert wel van persoon tot persoon: het komt relatief vaak voor dat men al binnen enkele dagen tevreden is, bij anderen duurt dit toch wat langer. We weten uit eigen steekproeven dat men binnen maximaal 80 dagen weet of een product echt tevredenheid geeft. Het advies is dan ook om de producten eerst eens 80 dagen de tijd te geven om zich te bewijzen. Bij tegenvallende tevredenheid heeft het geen zin om daarna nog langer door te gaan.
Lees meer over de tevredenheid over Synofit

 

Hoe gebruik ik Boswellia?

Boswellia is bij Synofit alleen in vloeibare vorm verkrijgbaar. De capsules van Synofit bevatten geen Boswellia.
Gebruiksaanwijzing Synofit Premium Vloeibaar: U neemt tijdens de opbouwkuur (tot 80 dagen) tweemaal daags 5 ml voor, tijdens of na de maaltijd in. Daarna kunt u teruggaan naar eenmaal daags 5 ml.
Lees meer details over het gebruiken van Boswellia

 

Onze gewrichtenformule met Boswellia:

400 ml Synofit Premium Vloeibaar

Synofit Premium Plus Vloeibaar

De meest complete, extra sterke, pure Synofit Premium Plus vloeistof
GLMax® Groenlipmossel, Bio-CM100® Bio-Curcumine, biologisch Zwarte bes-blad
Mét Boswellia en Full Spectrum Curcumine (incl. Turmerosachariden)
Geen capsules of pillen slikken
Tot 45 dagen na openen houdbaar
Eerst 10, later 5 ml per dag
De echte Synofit-smaak!
2 keer per dag innemen (later 1-2 keer)
200 ml (€ 60)
400 ml (€ 105)

Tip voor u! Voordeelverpakkingen:

2 x 200 ml (€ 120 € 105)
2 x 400 ml (€ 210 € 190) voor 80 dagen opbouwkuur