Synofit combineren met andere middelen en voeding

Scroll naar:
Informatie over Synofit Premium
Informatie over Synofit Basic
Informatie over Synofit Gewrichts Gel
Informatie over Synofit Bone Complex

Synofit Premium

Mag Synofit Premium samen met medicijnen gebruikt worden?

Synofit combineren met voedingIn 2015 publiceerde de Nederlandse Voedings- en Waren Autoriteit (NVWA) hun visie op het samen gebruiken van kruidenpreparaten en geneesmiddelen. Van Curcumine is toen bekend gemaakt dat het gebruik ervan samen met sulfasalazine mogelijk een interactie heeft. Hierbij kunnen kleine risico’s voor de gezondheid ontstaan.

Gebruikt u sulfasalazine (wordt toegepast bij darmaandoeningen en soms ook bij reuma en gewrichtsklachten)? Overleg dan eerst met uw apotheker of arts voordat u Synofit Premium aanschaft!
Hetzelfde geldt voor de middelen imatinib (toegepast bij leukemie), talinolol (een bètablokker) en digoxine (toegepast bij hartfalen en hartritmestoornissen). Talinolol is in Nederland niet verkrijgbaar, dus de kans dat u dit gebruikt is nihil. Met andere bètablokkers (de stofnaam hiervan eindigt altijd op -lol) is vooralsnog geen interactie bekend, maar wat ons betreft is het wel raadzaam om bij het gebruik van andere bètablokkers toch eerst met een apotheker te overleggen voordat u het combineert met Synofit Premium.

Wanneer u met uw apotheker of arts hierover overlegt, neem dan a.u.b. de informatie van deze site mee: klik hier voor de informatie van de NVWA over kruiden en geneesmiddelen.

Als u vanwege deze kwestie een negatief advies krijgt met betrekking tot het gebruik van Synofit Premium, kunt u overwegen te kiezen voor het product zonder Curcumine: Synofit Basic. Dit product heeft een minder krachtige werking (omdat er geen Curcumine, Zwarte bes-blad en Boswellia in zit), maar bevat wel GLMax® vloeibare Groenlipmossel, Vitamine C en Vitamine E.

Twijfelt u over het gebruik van Synofit Premium met uw medicatie?

Veel klanten gebruiken de volgende geneesmiddelen zonder problemen naast Synofit Premium:

  • Paracetamol
  • Pijnstillers van het type NSAID (ibuprofen, diclofenac, naproxen, celecoxib, …)
  • Maagbeschermers (omeprazol, …)
  • Pijnstillers van het type Corticosteroïden (tramadol, prednison, …)
  • Bloedverdunners (acenocoumarol, fenprocoumon, …)
  • Bloeddrukverlagers (hydrochloorthiazide, …)
  • Cholesterolverlagende middelen (simvastatine, atorvastatine, …)
  • Middelen voor diabetici (metformine, …)
  • En andere middelen, zoals methotrexaat, biologicals, …

Indien u een middel met levothyroxine (schildklierhormoon) gebruikt, dient u Synofit Premium minimaal 4 uur voor of na dit middel in te nemen. Dit omdat Synofit Premium kleine hoeveelheden calcium en ijzer bevat, wat de werking van het middel voor de schildklier mogelijk beïnvloedt wanneer het te snel na elkaar wordt ingenomen.

Bij twijfel of persoonlijke vragen kunt u altijd contact opnemen met Synofit. U kunt hier uiteraard ook mee bij uw apotheker of arts terecht. Wilt u graag uw medicatie laten controleren door een apotheker die veel kennis heeft van voedingssupplementen en de interacties kent met reguliere medicatie? Dan kunt u via het interactieformulier op de site een persoonlijke aanvraag doen. Apotheker Han Siem zal de controle uitvoeren zodat u zeker weet dat u geen onverantwoorde combinaties gebruikt.

Kan Synofit Premium met andere voedingssupplementen worden gecombineerd?

Bepaalde voedingssupplementen bevatten (voor een deel) dezelfde stoffen als Synofit Premium. Bijvoorbeeld Vitamine C, Vitamine D3, Vitamine E en Calcium. Ook bestaan er voedingssupplementen met alleen Groenlipmossel of alleen Curcumine. Hetzelfde geldt voor Boswellia en Zwarte bes-blad. De Groenlipmossel bevat verder van nature al Glucosamine, Chondroïtine, MSM en Omega-3 vetzuren.

Het is niet schadelijk om deze supplementen te (blijven) gebruiken als u Synofit Premium wilt gaan gebruiken. Het is echter wel de vraag in hoeverre het nog nodig is om deze supplementen er bij te blijven gebruiken. Dit laatste geldt voor Groenlipmossel, Curcumine, Zwarte bes-blad, Boswellia, Vitamine D3, Glucosamine, Chondroïtine, MSM en Omega 3-vetzuren (ook visolie). Synofit Premium is voor de gewrichten een volledig supplement van topkwaliteit en in een vloeibare vorm, waarnaast uw gewrichten absoluut geen andere extra supplementen nodig hebben.

Als u een hoge dosering Vitamine C of Calcium gebruikt, bijvoorbeeld voor de weerstand of voor de botten, dan is het mogelijk wél zinvol om dit naast Synofit voort te zetten. De dosering van deze voedingsstoffen in Synofit Premium is namelijk aan de lage kant (resp. 64% en 2,8% van de ADH per dag).

Tegelijk betekent dit dat de dosering door parallel gebruik van Synofit Premium naast een hooggedoseerd Vitamine C- of Calcium-supplement ook niet zo snel tot een overdosering zal leiden: de risico’s zijn nihil.

Van sommige stoffen in Synofit Premium is bepaald wat het aanbevolen maximum per dag is:
Vitamine D: maximaal 50 µg per dag, volgens EFSA (bron) zelfs 100 µg per dag (in Synofit Premium: 5 µg)
Calcium: maximaal 2500 mg per dag (in Synofit Premium: 22,3 mg)
Vitamine C: maximaal 2000 mg per dag (in Synofit Premium Vloeibaar: 49 mg / in Synofit Premium Capsules: 51 mg)
Vitamine E: maximaal 300 mg per dag (in Synofit Premium Vloeibaar: 5 mg / in Synofit Premium Capsules: 4,5 mg)

Als u dus naast Synofit Premium nog andere supplementen gebruikt met Vitamine D, Calcium, Vitamine C of Vitamine E, leg dan eens alle ingrediëntentabellen naast elkaar en reken uit hoeveel u hiermee in totaal dagelijks inneemt. U kunt op die manier zelf nagaan of u in de buurt van een maximale dosering per dag komt.
U mag ook altijd uw etiketten aan ons voorleggen, dan kunnen wij ook voor u nagaan of er sprake is van een (te) hoge dosering, of van supplementen die naast Synofit Premium niet meer hoeven te worden gebruikt.

Synofit Basic

Mag Synofit Basic samen met medicijnen gebruikt worden?

Synofit Basic bevat geen Curcumine en kan daarom wél gerust met sulfasalazine, imatinib, talinolol en digoxine worden gecombineerd. Synofit Basic is een formule met alleen GLMax® Groenlipmossel, Vitamine C en Vitamine E, en is dus vooral voor licht gebruik geschikt. Als u vanwege het gebruik van sulfasalazine, imatinib, talinolol of digoxine overweegt om dan Synofit Basic te gaan gebruiken, wees u er dan wel van bewust dat dit een enkelvoudige formule is waarbij tevredenheid alleen in heel lichte gevallen te verwachten is.

Indien u een middel met levothyroxine (schildklierhormoon) gebruikt, dient u Synofit Basic minimaal 4 uur voor of na dit middel in te nemen. Dit omdat Synofit Basic ijzer bevat, wat de werking van het middel voor de schildklier mogelijk beïnvloedt wanneer het te snel na elkaar wordt ingenomen.

Wilt u graag uw medicatie laten controleren door een apotheker die veel kennis heeft van voedingssupplementen en de interacties kent met reguliere medicatie? Dan kunt u via het interactieformulier op de site een persoonlijke aanvraag doen. Apotheker Han Siem zal de controle uitvoeren zodat u zeker weet dat u geen onverantwoorde combinaties gebruikt.

Kan Synofit Basic met andere voedingssupplementen worden gecombineerd?

Bepaalde voedingssupplementen bevatten (voor een deel) dezelfde stoffen als Synofit Basic. Bijvoorbeeld Vitamine C en Vitamine E. Ook bestaan er andere voedingssupplementen met Groenlipmossel. De Groenlipmossel bevat verder van nature al Glucosamine, Chondroïtine, MSM en Omega-3 vetzuren.

Het is niet schadelijk om deze supplementen te (blijven) gebruiken als u Synofit Basic wilt gaan gebruiken. Het is echter wel de vraag in hoeverre het nog nodig is om deze supplementen er bij te blijven gebruiken. Dit laatste geldt voor Groenlipmossel, Glucosamine, Chondroïtine, MSM en Omega-3 vetzuren (ook visolie). Synofit Basic bevat een topkwaliteit Groenlipmossel, waarnaast u absoluut geen andere Groenlipmossel-supplementen of supplementen met Glucosamine en visolie nodig heeft.

Als u een hoge dosering Vitamine C gebruikt, bijvoorbeeld voor de weerstand, dan is het mogelijk wél zinvol om dit naast Synofit Basic voort te zetten. De dosering van Vitamine C in Synofit Basic is namelijk aan de lage kant (52% van de ADH per dag).

Tegelijk betekent dit dat de dosering door parallel gebruik van Synofit Basic naast een hooggedoseerd Vitamine C-supplement ook niet zo snel tot een overdosering zal leiden: de risico’s zijn nihil.

Van sommige stoffen in Synofit Basic is bepaald wat het aanbevolen maximum per dag is:
Vitamine C: maximaal 2000 mg per dag (in Synofit Basic: 40 mg)
Vitamine E: maximaal 300 mg per dag (in Synofit Basic: 20 mg)

Als u dus naast Synofit Basic nog andere supplementen gebruikt met Vitamine C of Vitamine E, leg dan eens alle ingrediëntentabellen naast elkaar en reken uit hoeveel u hiermee in totaal dagelijks inneemt. U kunt op die manier zelf nagaan of u in de buurt van een maximale dosering per dag komt.
U mag ook altijd uw etiketten aan ons voorleggen, dan kunnen wij ook voor u nagaan of er sprake is van een (te) hoge dosering, of van supplementen die naast Synofit Basic niet meer hoeven te worden gebruikt.

Synofit Gewrichts Gel

Synofit Gewrichts Gel mag met alle middelen worden gecombineerd. Het werkt lokaal en er zal daarom geen interactie kunnen plaatsvinden met medicijnen, voeding of voedingssupplementen.

Synofit Bone Complex

Mag Synofit Bone Complex samen met medicijnen gebruikt worden?

Een specifiek type antistollingsmiddelen (bloedverdunners) mag niet zomaar met Vitamine K2 samen gebruikt worden. Het gaat om de coumarinederivaten, zoals acenocoumarol, fenprocoumon en warfarine. Als u deze bloedverdunners gebruikt, mag u niet zomaar Synofit Bone Complex erbij gebruiken. Dat heeft te maken met het werkingsmechanisme van deze antistollingsmiddelen: coumarinederivaten ontlenen hun werking aan het remmen van Vitamine K2. Het gebruik van een middel dat Vitamine K2 bevat, zoals Synofit Bone Complex, kan dus een nadelige werking hebben op coumarinederivaten.
Het gebruik van andere antistollingsmiddelen, die niet gebaseerd zijn op het remmen van Vitamine K2, kan wél gerust samen met gebruik van Synofit Bone Complex plaatsvinden.
Voor vragen of uitsluitsel over uw medicijn-combinatie met Synofit Bone Complex kunt u, behalve bij onze Klantenservice, ook altijd bij uw apotheker terecht. Vermeld daarbij uitdrukkelijk dat Synofit Bone Complex onder andere Vitamine K2 bevat.

Indien u een middel met levothyroxine (schildklierhormoon) gebruikt, dient u Synofit Bone Complex minimaal 4 uur voor of na dit middel in te nemen. Dit omdat Synofit Bone Complex calcium en ijzer bevat, wat de werking van het middel voor de schildklier mogelijk beïnvloedt wanneer het te snel na elkaar wordt ingenomen.

Wilt u graag uw medicatie laten controleren door een apotheker die veel kennis heeft van voedingssupplementen en de interacties kent met reguliere medicatie? Dan kunt u via het interactieformulier op de site een persoonlijke aanvraag doen. Apotheker Han Siem zal de controle uitvoeren zodat u zeker weet dat u geen onverantwoorde combinaties gebruikt.

Kan Synofit Bone Complex met andere voedingssupplementen worden gecombineerd?

Synofit Bone Complex bevat een aantal verschillende vitaminen en mineralen, te weten Vitamine B2, Vitamine B3, Vitamine B6, Vitamine K, Vitamine D, Calcium, Magnesium, Zink, Mangaan en Koper. Als u andere voedingssupplementen gebruikt waar deze vitaminen en mineralen in zitten, dan kan het gebeuren dat u daar (ongemerkt) een hoge dosering van gebruikt.

Van sommige stoffen is bepaald wat het aanbevolen maximum per dag is:
Vitamine B2: geen maximum
Vitamine B3: maximaal 35 mg per dag (in Synofit Bone Complex: 5 mg)
Vitamine B6: maximaal 25 mg per dag (in Synofit Bone Complex: 1 mg)
Vitamine K: geen maximum
Vitamine D: maximaal 50 µg per dag (in Synofit Bone Complex: 12,5 µg)
Calcium: maximaal 2500 mg per dag (in Synofit Bone Complex: 398 mg)
Magnesium: geen maximum
Zink: maximaal 25 mg per dag (in Synofit Bone Complex: 10 mg)
Mangaan: geen maximum
Koper: geen maximum

Als u dus naast Synofit Bone Complex nog andere supplementen gebruikt met Vitamine B3, Vitamine B6, Vitamine D, Calcium of Zink, leg dan eens alle ingrediëntentabellen naast elkaar en reken uit hoeveel u hiermee in totaal dagelijks inneemt. U kunt op die manier zelf nagaan of u in de buurt van een maximale dosering per dag komt.
U mag ook altijd uw etiketten aan ons voorleggen, dan kunnen wij ook voor u nagaan of er sprake is van een (te) hoge dosering, of van supplementen die naast Synofit Bone Complex niet meer hoeven te worden gebruikt.

Vragen?

Gaat u met uw vraag naar een apotheker of specialist? Het advies is dan om de Gebruiksaanwijzing van het product mee te nemen. De apotheker kan dan meteen zien wat voor ingrediënten het product heeft én wat voor interacties er mogelijk zijn. Naar de pagina met de Gebruiksaanwijzingen >>>
Weet uw eigen apotheek niet met zekerheid te zeggen of de door u beoogde combinatie verantwoord is? Vraag dan via ons interactieformulier aan apotheker Han Siem of u het product van Synofit kunt gebruiken bij uw medicatie. Han Siem is gespecialiseerd in interacties tussen reguliere medicatie en voedingssupplementen.
Heeft u verder nog vragen of is er nog iets onduidelijk? Neem gerust contact met ons op.