Synofit combineren met andere middelen en voeding

Scroll naar:
Informatie over Synofit Premium
Informatie over Synofit Basic
Informatie over Synofit Gewrichts Gel
Informatie over Synofit Bone Complex
Informatie over Synofit CurcuPlus

Synofit Premium

Mag Synofit Premium samen met medicijnen gebruikt worden?

Synofit Premium bevat als werkzame ingrediënten: vloeibare Groenlipmossel, een goed opneembare Bio-Curcumine, Zwarte bes-blad en Boswellia (Boswellia alleen in de drank).
Met Groenlipmossel, Zwarte bes-blad en Boswellia zijn ons nog geen interacties bekend. Met Curcumine is dit wel het geval.
Verder bevat Synofit Premium nog Vitamine C, Vitamine D3, Vitamine E en Calcium.

Interacties met Curcumine

Synofit combineren met voedingIn 2015 publiceerde de Nederlandse Voedings- en Waren Autoriteit (NVWA) hun visie op het samen gebruiken van kruidenpreparaten en geneesmiddelen. Van Curcumine is toen bekend gemaakt dat het gebruik ervan samen met sulfasalazine, talinolol en imitinib mogelijk een interactie heeft. Hierbij kunnen kleine risico’s voor de gezondheid ontstaan.

Gebruikt u een van deze middelen? Overleg dan eerst met uw apotheker of arts voordat u Synofit Premium aanschaft!

Er zijn dus vanuit de NVWA interacties van Curcumine bekend met sulfasalazine (toegepast bij darmontsteking, gewrichtsontsteking of huidaandoening), imatinib (toegepast bij leukemie) en talinolol (een bètablokker). Verder is er mogelijk een interacties met digoxine (toegepast bij hartfalen en hartritmestoornissen) en tamoxifen (toegepast bij borstkanker).

Talinolol is in Nederland niet verkrijgbaar, dus de kans dat u dit gebruikt is nihil. Met andere bètablokkers (de stofnaam hiervan eindigt altijd op -lol) en chemo- of hormoontherapieën zijn vooralsnog geen interacties bekend, maar wat ons betreft is het wel raadzaam om bij het gebruik van andere bètablokkers of een andere chemo- of hormoontherapie toch eerst met een apotheker te overleggen voordat u het combineert met Synofit Premium.

Wanneer u met uw apotheker of arts hierover overlegt, neem dan a.u.b. de gebruiksaanwijzing van Synofit Premium, de informatie op deze pagina en de informatie van de NVWA-site mee: klik hier voor de informatie van de NVWA over kruiden en geneesmiddelen.

Twijfelt u over het gebruik van Synofit Premium met uw medicatie?

Veel klanten gebruiken de volgende geneesmiddelen zonder problemen naast Synofit Premium:

 • Paracetamol
 • Pijnstillers van het type NSAID (ibuprofen, diclofenac, naproxen, celecoxib, …)
 • Maagbeschermers (omeprazol, …)
 • Pijnstillers van het type Corticosteroïden (tramadol, prednison, …)
 • Bloedverdunners (acenocoumarol, fenprocoumon, …)
 • Bloeddrukverlagers (hydrochloorthiazide, …)
 • Cholesterolverlagende middelen (simvastatine, atorvastatine, …)
 • Middelen voor diabetici (metformine, …)
 • En andere middelen, zoals methotrexaat, biologicals, …

Indien u een middel met levothyroxine (schildklierhormoon) gebruikt, dient u Synofit Premium minimaal 4 uur voor of na dit middel in te nemen. Dit omdat Synofit Premium kleine hoeveelheden calcium en ijzer bevat, wat de werking van het middel voor de schildklier mogelijk beïnvloedt wanneer het te snel na elkaar wordt ingenomen.

Bij twijfel of persoonlijke vragen kunt u altijd contact opnemen met Synofit. U kunt hier uiteraard ook mee bij uw apotheker of arts terecht. Wilt u graag uw medicatie laten controleren door een apotheker die veel kennis heeft van voedingssupplementen en de interacties kent met reguliere medicatie? Dan kunt u via het interactieformulier op de site een persoonlijke aanvraag doen. Apotheker Han Siem zal de controle uitvoeren zodat u zeker weet dat u geen onverantwoorde combinaties gebruikt.

Kan Synofit Premium met andere voedingssupplementen worden gecombineerd?

Bepaalde voedingssupplementen bevatten (voor een deel) dezelfde stoffen als Synofit Premium. Bijvoorbeeld Vitamine C, Vitamine D3, Vitamine E en Calcium. Ook bestaan er voedingssupplementen met alleen Groenlipmossel of alleen Curcumine. Hetzelfde geldt voor Boswellia en Zwarte bes-blad. De Groenlipmossel bevat verder van nature al Glucosamine, Chondroïtine, MSM en Omega-3 vetzuren.

Het is niet schadelijk om deze supplementen te (blijven) gebruiken als u Synofit Premium wilt gaan gebruiken. Het is echter wel de vraag in hoeverre het nog nodig is om deze supplementen er bij te blijven gebruiken. Dit laatste geldt voor Groenlipmossel, Curcumine, Zwarte bes-blad, Boswellia, Vitamine D3, Glucosamine, Chondroïtine, MSM en Omega 3-vetzuren (ook visolie). Synofit Premium is voor de gewrichten een volledig supplement van topkwaliteit en in een vloeibare vorm, waarnaast uw gewrichten absoluut geen andere extra supplementen nodig hebben.

Als u een hoge dosering Vitamine C of Calcium gebruikt, bijvoorbeeld voor de weerstand of voor de botten, dan is het mogelijk wél zinvol om dit naast Synofit voort te zetten. De dosering van deze voedingsstoffen in Synofit Premium is namelijk aan de lage kant (resp. 64% en 2,8% van de ADH per dag).

Tegelijk betekent dit dat de dosering door parallel gebruik van Synofit Premium naast een hooggedoseerd Vitamine C- of Calcium-supplement ook niet zo snel tot een overdosering zal leiden: de risico’s zijn nihil.

Van sommige stoffen in Synofit Premium is bepaald wat het aanbevolen maximum per dag is:
Vitamine D: maximaal 50 µg per dag, volgens EFSA (bron) zelfs 100 µg per dag (in Synofit Premium: 5 µg)
Calcium: maximaal 2500 mg per dag (in Synofit Premium: 22,3 mg)
Vitamine C: maximaal 2000 mg per dag (in Synofit Premium Vloeibaar: 49 mg / in Synofit Premium Capsules: 51 mg)
Vitamine E: maximaal 300 mg per dag (in Synofit Premium Vloeibaar: 5 mg / in Synofit Premium Capsules: 4,5 mg)

Als u dus naast Synofit Premium nog andere supplementen gebruikt met Vitamine D, Calcium, Vitamine C of Vitamine E, leg dan eens alle ingrediëntentabellen naast elkaar en reken uit hoeveel u hiermee in totaal dagelijks inneemt. U kunt op die manier zelf nagaan of u in de buurt van een maximale dosering per dag komt.
U mag ook altijd uw etiketten aan ons voorleggen, dan kunnen wij ook voor u nagaan of er sprake is van een (te) hoge dosering, of van supplementen die naast Synofit Premium niet meer hoeven te worden gebruikt.

Synofit Basic

Mag Synofit Basic samen met medicijnen gebruikt worden?

Synofit Basic bevat als werkzame ingrediënten: vloeibare Groenlipmossel, een goed opneembare Bio-Curcumine en Zwarte bes-blad.
Met Groenlipmossel en Zwarte bes-blad zijn ons nog geen interacties bekend. Met Curcumine is dit wel het geval.
Verder bevat Synofit Basic nog Vitamine C en Vitamine E.

Synofit Basic is een formule met een lagere dosering GLMax® Groenlipmossel, Curcumine en Zwarte bes-blad dan in Synofit Premium, en is dus vooral voor licht gebruik geschikt.

Middelen waarmee Synofit Basic mogelijk een interactie heeft:

 • sulfasalazine (wordt toegepast bij darmaandoeningen en soms ook bij reuma en gewrichtsklachten)
 • imatinib (toegepast bij leukemie)
 • talinolol (een bètablokker)
 • digoxine (toegepast bij hartfalen en hartritmestoornissen)
 • tamoxifen (toegepast bij borstkanker)

Talinolol is in Nederland niet verkrijgbaar, dus de kans dat u dit gebruikt is nihil. Met andere bètablokkers (de stofnaam hiervan eindigt altijd op -lol) en chemotherapieën zijn vooralsnog geen interacties bekend, maar wat ons betreft is het wel raadzaam om bij het gebruik van andere bètablokkers of een andere chemotherapie toch eerst met een apotheker te overleggen voordat u het combineert met Synofit Basic.

Wanneer u met uw apotheker of arts hierover overlegt, neem dan a.u.b. de informatie van deze site mee: klik hier voor de informatie van de NVWA over kruiden en geneesmiddelen.

Indien u een middel met levothyroxine (schildklierhormoon) gebruikt, dient u Synofit Basic minimaal 4 uur voor of na dit middel in te nemen. Dit omdat Synofit Basic ijzer bevat, wat de werking van het middel voor de schildklier mogelijk beïnvloedt wanneer het te snel na elkaar wordt ingenomen.

Wilt u graag uw medicatie laten controleren door een apotheker die veel kennis heeft van voedingssupplementen en de interacties kent met reguliere medicatie? Dan kunt u via het interactieformulier op de site een persoonlijke aanvraag doen. Apotheker Han Siem zal de controle uitvoeren zodat u zeker weet dat u geen onverantwoorde combinaties gebruikt.

Kan Synofit Basic met andere voedingssupplementen worden gecombineerd?

Bepaalde voedingssupplementen bevatten (voor een deel) dezelfde stoffen als Synofit Basic. Bijvoorbeeld Vitamine C en Vitamine E. Ook bestaan er andere voedingssupplementen met Groenlipmossel, Curcumine en Zwarte bes-blad. De Groenlipmossel bevat verder van nature al Glucosamine, Chondroïtine, MSM en Omega-3 vetzuren.

Het is niet schadelijk om deze supplementen te (blijven) gebruiken als u Synofit Basic wilt gaan gebruiken. Het is echter wel de vraag in hoeverre het nog nodig is om deze supplementen er bij te blijven gebruiken. Dit laatste geldt voor Groenlipmossel, Glucosamine, Chondroïtine, MSM en Omega-3 vetzuren (ook visolie). Synofit Basic bevat een goede dosering van een topkwaliteit Groenlipmossel, waarnaast u absoluut geen andere Groenlipmossel-supplementen of supplementen met Glucosamine en visolie nodig heeft.

Als u een hoge dosering Vitamine C of Curcumine gebruikt, bijvoorbeeld voor de weerstand, dan is het mogelijk wél zinvol om dit naast Synofit Basic voort te zetten. De dosering van Vitamine C en Curcumine in Synofit Basic is namelijk niet zo hoog.

Tegelijk betekent dit dat de dosering door parallel gebruik van Synofit Basic naast een hooggedoseerd Vitamine C- of Curcumine-supplement ook niet zo snel tot een overdosering zal leiden: de risico’s zijn nihil.

Van sommige stoffen in Synofit Basic is bepaald wat het aanbevolen maximum per dag is:
Vitamine C: maximaal 2000 mg per dag (in Synofit Basic: 60 mg)
Vitamine E: maximaal 300 mg per dag (in Synofit Basic: 30 mg)

Als u dus naast Synofit Basic nog andere supplementen gebruikt met Vitamine C of Vitamine E, leg dan eens alle ingrediëntentabellen naast elkaar en reken uit hoeveel u hiermee in totaal dagelijks inneemt. U kunt op die manier zelf nagaan of u in de buurt van een maximale dosering per dag komt.
U mag ook altijd uw etiketten aan ons voorleggen, dan kunnen wij ook voor u nagaan of er sprake is van een (te) hoge dosering, of van supplementen die naast Synofit Basic niet meer hoeven te worden gebruikt.

Synofit Gewrichts Gel

Synofit Gewrichts Gel mag met alle middelen worden gecombineerd. Het werkt lokaal op de huid en er zal daarom geen interactie plaatsvinden met medicijnen, voeding of voedingssupplementen.

Synofit Bone Complex

Mag Synofit Bone Complex samen met medicijnen gebruikt worden?

Synofit Bone Complex bevat als werkzame ingrediënten: Calcium uit de Rode alg, Magnesium, Vitamine D3, Vitamine K2-MK7, Zink en Mangaan.
Met Calcium, Magnesium, Vitamine D3, Zink en Mangaan zijn ons nog geen interacties bekend. Met Vitamine K2 is dit wel het geval.
Verder bevat Synofit Premium nog Vitamine B2, Vitamine B3, Vitamine B6 en Koper.

Een specifiek type antistollingsmiddelen (bloedverdunners) mag niet zomaar met Vitamine K2 samen gebruikt worden. Het gaat om de coumarinederivaten, zoals acenocoumarol, fenprocoumon en warfarine. Als u deze bloedverdunners gebruikt, mag u niet zomaar Synofit Bone Complex erbij gebruiken. Dat heeft te maken met het werkingsmechanisme van deze antistollingsmiddelen: coumarinederivaten ontlenen hun werking aan het remmen van Vitamine K2. Het gebruik van een middel dat Vitamine K2 bevat, zoals Synofit Bone Complex, kan dus een nadelige werking hebben op coumarinederivaten.
Het gebruik van andere antistollingsmiddelen, die niet gebaseerd zijn op het remmen van Vitamine K2, kan wél gerust samen met gebruik van Synofit Bone Complex plaatsvinden.
Voor vragen of uitsluitsel over uw medicijn-combinatie met Synofit Bone Complex kunt u, behalve bij onze Klantenservice, ook altijd bij uw apotheker terecht. Vermeld daarbij uitdrukkelijk dat Synofit Bone Complex onder andere Vitamine K2 bevat.

Indien u een middel met levothyroxine (schildklierhormoon) gebruikt, dient u Synofit Bone Complex minimaal 4 uur voor of na dit middel in te nemen. Dit omdat Synofit Bone Complex calcium en ijzer bevat, wat de werking van het middel voor de schildklier mogelijk beïnvloedt wanneer het te snel na elkaar wordt ingenomen.

Wilt u graag uw medicatie laten controleren door een apotheker die veel kennis heeft van voedingssupplementen en de interacties kent met reguliere medicatie? Dan kunt u via het interactieformulier op de site een persoonlijke aanvraag doen. Apotheker Han Siem zal de controle uitvoeren zodat u zeker weet dat u geen onverantwoorde combinaties gebruikt.

Kan Synofit Bone Complex met andere voedingssupplementen worden gecombineerd?

Synofit Bone Complex bevat een aantal verschillende vitaminen en mineralen, te weten Vitamine B2, Vitamine B3, Vitamine B6, Vitamine K, Vitamine D, Calcium, Magnesium, Zink, Mangaan en Koper. Als u andere voedingssupplementen gebruikt waar deze vitaminen en mineralen in zitten, dan kan het gebeuren dat u daar (ongemerkt) een hoge dosering van gebruikt.

Van sommige stoffen is bepaald wat het aanbevolen maximum per dag is:
Vitamine B2: geen maximum
Vitamine B3: maximaal 35 mg per dag (in Synofit Bone Complex: 5 mg)
Vitamine B6: maximaal 25 mg per dag (in Synofit Bone Complex: 1 mg)
Vitamine K: geen maximum
Vitamine D: maximaal 50 µg per dag (in Synofit Bone Complex: 12,5 µg)
Calcium: maximaal 2500 mg per dag (in Synofit Bone Complex: 398 mg)
Magnesium: geen maximum
Zink: maximaal 25 mg per dag (in Synofit Bone Complex: 10 mg)
Mangaan: geen maximum
Koper: geen maximum

Als u dus naast Synofit Bone Complex nog andere supplementen gebruikt met Vitamine B3, Vitamine B6, Vitamine D, Calcium of Zink, leg dan eens alle ingrediëntentabellen naast elkaar en reken uit hoeveel u hiermee in totaal dagelijks inneemt. U kunt op die manier zelf nagaan of u in de buurt van een maximale dosering per dag komt.
U mag ook altijd uw etiketten aan ons voorleggen, dan kunnen wij ook voor u nagaan of er sprake is van een (te) hoge dosering, of van supplementen die naast Synofit Bone Complex niet meer hoeven te worden gebruikt.

Synofit CurcuPlus

Mag Synofit CurcuPlus samen met medicijnen gebruikt worden?

Synofit CurcuPlus bevat als werkzame ingrediënten een goed opneembare Bio-Curcumine en Astaxanthine.
Met Astaxanthine zijn nog geen interacties bekend. Met Curcumine is dit wel het geval.
Verder bevat Synofit CurcuPlus nog Vitamine E en Algenolie (met Omega 3-vetzuren).

Middelen waarmee Synofit CurcuPlus mogelijk een interactie heeft:

 • sulfasalazine (wordt toegepast bij darmaandoeningen en soms ook bij reuma en gewrichtsklachten)
 • imatinib (toegepast bij leukemie)
 • talinolol (een bètablokker)
 • digoxine (toegepast bij hartfalen en hartritmestoornissen)
 • tamoxifen (toegepast bij borstkanker)

Talinolol is in Nederland niet verkrijgbaar, dus de kans dat u dit gebruikt is nihil. Met andere bètablokkers (de stofnaam hiervan eindigt altijd op -lol) en chemotherapieën zijn vooralsnog geen interacties bekend, maar wat ons betreft is het wel raadzaam om bij het gebruik van andere bètablokkers of een andere chemotherapie toch eerst met een apotheker te overleggen voordat u het combineert met Synofit CurcuPlus.

Wanneer u met uw apotheker of arts hierover overlegt, neem dan a.u.b. de informatie van deze site mee: klik hier voor de informatie van de NVWA over kruiden en geneesmiddelen.

Wilt u graag uw medicatie laten controleren door een apotheker die veel kennis heeft van voedingssupplementen en de interacties kent met reguliere medicatie? Dan kunt u via het interactieformulier op de site een persoonlijke aanvraag doen. Apotheker Han Siem zal de controle uitvoeren zodat u zeker weet dat u geen onverantwoorde combinaties gebruikt.

Kan Synofit CurcuPlus met andere voedingssupplementen worden gecombineerd?

Bepaalde voedingssupplementen bevatten (voor een deel) dezelfde stoffen als Synofit CurcuPlus. Bijvoorbeeld Curcumine, Astaxanthine of Omega 3-vetzuren.

Het is niet schadelijk om deze supplementen te (blijven) gebruiken als u Synofit CurcuPlus wilt gaan gebruiken. Het is echter wel de vraag in hoeverre het nog nodig is om deze supplementen er bij te blijven gebruiken. Dit laatste geldt voor Curcumine, Astaxanthine en Omega-3 vetzuren (ook visolie). Synofit CurcuPlus bevat een goede dosering van een topkwaliteit Bio-Curcumine en Astaxanthine, waarnaast u absoluut geen andere Curcumine-supplementen of supplementen met Astaxanthine nodig heeft.

Als u graag een hoge dosering Vitamine E of Omega 3-vetzuren gebruikt, dan is het mogelijk wél zinvol om dit naast Synofit CurcuPlus voort te zetten. De dosering van Vitamine E en Omega 3-vetzuren in Synofit CurcuPlus is namelijk niet zo hoog.

Tegelijk betekent dit dat de dosering door parallel gebruik van Synofit CurcuPlus naast een hooggedoseerd Vitamine E- of Omega 3-supplement ook niet zo snel tot een overdosering zal leiden: de risico’s zijn nihil.

Van één stof in Synofit CurcuPlus is bepaald wat het aanbevolen maximum per dag is:
Vitamine E: maximaal 300 mg per dag (in Synofit CurcuPlus: 3,3 mg per capsule)

Als u dus naast Synofit CurcuPlus nog andere supplementen gebruikt met Vitamine E, leg dan eens alle ingrediëntentabellen naast elkaar en reken uit hoeveel u hiermee in totaal dagelijks inneemt. U kunt op die manier zelf nagaan of u in de buurt van een maximale dosering per dag komt.
U mag ook altijd uw etiketten aan ons voorleggen, dan kunnen wij ook voor u nagaan of er sprake is van een (te) hoge dosering, of van supplementen die naast Synofit CurcuPlus niet meer hoeven te worden gebruikt.

Vragen?

Gaat u met uw vraag naar een apotheker of specialist? Het advies is dan om de Gebruiksaanwijzing van het product mee te nemen. De apotheker kan dan meteen zien wat voor ingrediënten het product heeft én wat voor interacties er mogelijk zijn. Naar de pagina met de Gebruiksaanwijzingen >>>
Weet uw eigen apotheek niet met zekerheid te zeggen of de door u beoogde combinatie verantwoord is? Vraag dan via ons interactieformulier aan apotheker Han Siem of u het product van Synofit kunt gebruiken bij uw medicatie. Han Siem is gespecialiseerd in interacties tussen reguliere medicatie en voedingssupplementen.
Heeft u verder nog vragen of is er nog iets onduidelijk? Neem gerust contact met ons op.