Unieke kwaliteit

Producten van Synofit en de ingrediënten

Via de menubalk links kunt u kiezen voor het product of ingrediënt waar u in geïnteresseerd bent. Per product kunt u de samenstelling en links naar informatie over de ingrediënten vinden.

Curcumine

Curcumine beschermt gezonde cellen en weefsels

Curcumine (Curcuma longa) is het belangrijkste actieve bestanddeel uit de specerij Kurkuma, ook wel de Geelwortel of Koenjit genoemd. Deze prachtige plant maakt deel uit van de Gemberfamilie. Curcumine is een stof uit de wortel van deze plant en wordt in Azië al eeuwen gebruikt voor allerlei toepassingen.
Het heeft een lekkere zacht-kruidige smaak, en wordt daarom ook vandaag nog veelvuldig gebruikt voor het kruiden van voedsel in veel Indiase en Pakistaanse gerechten, bijvoorbeeld in kerriegerechten.

Zo ziet de geelwortel er uit. Curcumine is de actieve stof in geelwortel die het ook de gele kleur geeft.

Curcumine is helder geel van kleur, en daarom wordt het ook wel eens als kleurstof voor kleding gebruikt. Daarnaast wordt het bij het kleuren van voedingsmiddelen (bijv. snoep, rijst) als natuurlijke hulpstof toegepast onder de naam E100. Het zal u dan ook niet verbazen dat de vloeistof van Synofit Premium intens geel van kleur is.
Curcumine is een antioxidant met een beschermende invloed op gezonde weefsels en cellen. Daarom is deze veelzijdige ‘gouden stof’ toegevoegd aan Synofit Premium en Synofit CurcuPlus.

 

Waarom gebruikt Synofit geen gewone keuken-Curcumine?

Synofit gebruikt geen keuken-Curcumine/Kurkuma, omdat de gewone Kurkuma niet gemakkelijk door het maag-darmkanaal kan worden opgenomen. Ook wordt de eenmaal opgenomen Kurkuma zeer snel door het lichaam weer uitgescheiden. Dit betekent dat de biologische beschikbaarheid van keuken-Curcumine niet zo goed is. 

Waarom gebruikt Synofit een duurdere Bio-Curcumine (Bio-CM100®)?

Bio-Curcumine heeft een uitzonderlijk hoge biologische beschikbaarheid vanwege de aanwezigheid van essentiële oliën uit de Geelwortel. Deze essentiële oliën helpen bij het opnemen van Curcumine in de darmen én zorgen er voor dat het na opname minder snel wordt uitgescheiden. Daardoor blijft Bio-Curcumine tot zeker 8 uur na inname in het lichaam en kan het beter de bescherming bieden voor gezonde cellen en weefsels dan wanneer het snel weer uitgescheiden wordt.
In september 2017 heeft Bio-Curcumine van de FDA (de Amerikaanse Food and Drug Administration, een soort Voedsel- en Warenautoriteit) na intensieve controles en veiligheidsprocedures de GRAS (Generally Recognized As Safe) status ontvangen.

Wat maakt Bio-CM100® uniek ten opzichte van BCM-95® (Curcugreen)?

Synofit gebruikt hoogwaardige Bio-CM100® Bio-Curcumine. Deze unieke Curcumine wordt speciaal voor Synofit gemaakt. Het is gebaseerd op BCM-95® (Curcugreen™), met enkele unieke eigenschappen die geregistreerd zijn onder de naam Bio-CM100®. Bio-CM100® is dus een verder geoptimaliseerde vorm van BCM-95® (Curcugreen™). Zo bevat Bio-CM100® meer dan 95% curcuminoïden, dat zijn de actieve stoffen in het product waar het allemaal om draait. Ook is Bio-CM100® zeer stabiel.

Waarom bevatten de producten van Synofit geen zwarte peper voor de opname van Curcumine?

De Bio-Curcumine die Synofit gebruikt, heeft een 6,3 x betere biologische beschikbaarheid dan Curcumine samen met zwarte peper (piperine) en lecithine (bron: Antony, B. et al. (2008) Indian Journal of Pharmaceutical Sciences 70;445-449). Van zwarte peper is bekend dat dit de opname van Curcumine bevordert, maar zwarte peper kan er niet voor zorgen dat het lichaam dit niet direct weer uitscheidt. Bio-Curcumine kan dat wél en blijft maar liefst 8 uur in het bloed aanwezig! Daarom is Bio-CM100® van meer betekenis voor het lichaam dan producten die Curcumine samen met zwarte peper bevatten.
Daarnaast verhoogt zwarte peper ook de opname van veel medicamenten. Door geen zwarte peper te gebruiken, zijn de producten van Synofit over het algemeen heel veilig te combineren met medicatie.
Tenslotte is zwarte peper een scherp ingrediënt, wat bij langdurig gebruik problemen kan geven bij mensen met een gevoelige slokdarm en/of maag.
Deze drie bovengenoemde redenen zijn voor Synofit belangrijk genoeg om bewust géén zwarte peper te gebruiken in de producten. In plaats daarvan kiezen we vol overtuiging voor een andere, 100% natuurlijke, goed opneembare Curcumine die maar liefst 8 uur in het bloed aanwezig blijft én niet irriterend is voor de slijmvliezen van het maag-darmstelsel: Bio-CM100®. Lees een uitgebreid artikel over onze afwegingen rond wel / geen zwarte peper gebruiken in de producten >>>