Kennis & Verdieping

De houdbaarheid van de producten van Synofit

Vloeistoffen bederven sneller

In dit artikel gaan we wat dieper in op de houdbaarheid, het bewaren en de conservering van Synofit. Want dit werkt niet bij al onze producten hetzelfde!
Synofit Premium Plus Vloeibaar, het meest verkochte product van Synofit, wordt het sterkst aan de lucht blootgesteld: vóór ieder gebruik wordt er geschud, dan gaat de dop van de flacon open en wordt er 5 ml van gebruikt. Daarna gaat de dop er weer op en dit herhaalt zich iedere (halve) dag.

Niet voor niets staat er op de verpakking van Synofit Premium Plus Vloeibaar dus: koel bewaren en: een geopende verpakking is 45 dagen houdbaar. Het is daarom sterk aan te raden de geopende flacon van Synofit Premium Plus Vloeibaar in de koelkast te bewaren.
Wanneer u een dagje uit bent, en u de flacon niet in een koeling kunt houden, zorg er dan in ieder geval voor dat de verpakking niet blootgesteld wordt aan direct zonlicht en aan hoge temperaturen.

Als u met enige regelmaat een dagje weg bent en tóch zeker wilt weten dat uw Synofit Premium Plus Vloeibaar vers blijft, overweeg dan voor dergelijke dagen een kleine verpakking Synofit Premium Plus Capsules aan te schaffen: deze zijn ook bij hogere temperaturen goed houdbaar en u kunt deze gemakkelijker in een tas of portemonnee meenemen dan de flacon. Let er wel op dat er dan een extra inname-moment bij komt: 3 Premium Plus Capsules per dag staan gelijk aan 2 maal 5 ml Synofit Premium Plus Vloeibaar.
Lees meer over het overstappen van Synofit Premium Plus Vloeibaar naar Synofit Premium Plus Capsules en andersom >>>

Conserveermiddelen in Synofit Premium Plus Vloeibaar

Soms krijgen we de vraag waarom er dan geen sterkere conservering in Synofit Premium Plus Vloeibaar wordt toegepast. Want dan zou Synofit Premium Plus Vloeibaar langer houdbaar zijn.
Wij hebben echter als overtuiging dat Synofit een zo natuurlijk mogelijk product moet zijn met zo min mogelijk chemische toevoegingen. Daarom gebruiken we de voedingszuren Citroenzuur (tegelijk een antioxidant) en Melkzuur als natuurlijke conserveermiddelen in Synofit Premium Plus Vloeibaar. Verder is er Kaliumsorbaat aan de pure vloeistof toegevoegd om ervoor te zorgen dat er geen schimmels, gisten en bacteriën kunnen groeien in Synofit Premium Plus Vloeibaar. Wel zo prettig!

Waarom zijn de capsules dan zo lang houdbaar?

Capsules zijn veel langer houdbaar. Als u de capsules niet in de volle zon of bij zeer hoge temperaturen bewaart, blijven ze tot zeker twee jaar na de productie goed (dat geldt overigens ook voor Synofit Premium Plus Vloeibaar vóórdat u de flacon geopend heeft). Dat komt omdat iedere afzonderlijke capsule luchtdicht is: de vloeistof die erin zit, kan niet worden blootgesteld aan zuurstof, zoals bij Synofit Premium Plus Vloeibaar met de flacon wél het geval is zodra deze geopend is. Er zijn bij de capsules zelfs geen conserveermiddelen nodig om de vloeistof in de capsules goed te houden. Die hebben we dus ook maar weggelaten: hoe natuurlijker, hoe puurder, hoe beter!

Geen grote flacon voor de onderhoudsdosering

We hopen dat het u opgevallen is dat we de grote flacon met 400 ml Synofit Premium Plus Vloeibaar dus niet adviseren voor de onderhoudsdosering. Want bij een gebruik van 5 ml Synofit Premium Plus Vloeibaar per dag zou u 80 dagen deze verpakking geopend en in gebruik hebben. Daarmee zou u de houdbaarheidstermijn van 45 dagen ruim overschrijden. Speciaal voor de onderhoudsdosering is er de flacon met 200 ml Synofit Premium Plus Vloeibaar: u doet daar dan 40 dagen mee, en u hoeft dan niet te vrezen dat de kwaliteit van uw Synofit Premium Plus vermindert na verloop van tijd. Ook is er een voordeelverpakking met 2 flacons met 200 ml Synofit Premium Plus Vloeibaar. Bij deze verpakking bestaat het ‘probleem’ van de houdbaarheid niet, hoewel u toch dezelfde prijs betaalt als voor de flacon met 400 ml Synofit Premium Plus Vloeibaar!