Nieuws van Synofit

Uw huid extra ondersteunen tijdens de zomer

aug 4, 2022

Genieten van de zon en een bruin kleurtje opdoen is heerlijk in de zomer. Hierdoor zit u vaak lekkerder in uw vel en straalt u meer.

Maar het is geen verrassing dat overmatige blootstelling aan de zon kan leiden tot huidbeschadiging en veroudering.
Nu kunt u naast zonbescherming (zonnebrand en parasols) uw huid ook van binnenuit beschermen. Verschillende vitaminen en mineralen hebben namelijk het vermogen om uw huid van binnenuit te beschermen.

Naast onze zonnebrand tip delen wij graag onze tips met u om uw huid extra te beschermen deze zomer.

Zonnebrand:

Het is belangrijk om uw huid (ook in de winter) te beschermen tegen de schadelijke UV-straling. Nu zijn er onwijs veel soorten zonnebrand om uit te kiezen. Onze tip is om uw huid te beschermen met een minerale zonnebrand. In tegenstelling tot conventionele zonnecrèmes, bevatten deze geen chemische ingrediënten.

wandelen tips

Deze vitamines en mineralen helpen bij de verzorging van de huid van binnenuit

wandelen tips

B-Vitamines:

Veel B-vitamines helpen bij het gezond houden van de huid. Daarom is vitamine B ook een erg populair ingrediënt in de huidverzorging. Vitamine B2 en B3 ondersteunen het herstellend vermogen van de huid en voeden de huid van binnenuit.

Waarin zit Vitamine B?

Vitamine B is te vinden in vlees, vis, zuivel, volkoren graanproducten, groenten en peulvruchten.

Voorzie uw huid van binnenuit van belangrijke vitaminen met Synofit Calcium Plus. Deze bevat beide Vitamine B2 en B3.

Vitamine-E:

Vitamine E of alfa-tocoferol is een bekende antioxidant en draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress..

Waarin zit Vitamine E?

Dierlijke voedingsbronnen van Vitamine E zijn margarine, boter, eieren, heilbot en garnalen. Daarnaast zijn avocado’s, tarwekiemen, noten, pinda’s, broccoli en spinazie natuurlijke voedingsbronnen die veel Vitamine E bevatten.

In Synofit Premium Plus, Synofit Medium Plus en Synofit GLM Plus wordt Vitamine E samen met Vitamine C gebruikt. Vitamine C werkt namelijk als antioxidant voor Vitamine E en brengt deze weer in een actieve, werkende vorm.

wandelen tips

Vitamine-C:

Iedereen weet dat deze vitamine belangrijk is voor een goede weerstand en het immuunsysteem. Maar er is nog veel meer…
Vitamine C is daarnaast belangrijk voor gezonde botten, tanden, huid, zenuwstelsel, energievoorziening en bloedvaten. Deze vitamine is een antioxidant en beschermt het lichaam (samen met Vitamine E) tegen vrije radicalen, die een rol spelen bij veroudering. Verder bevordert Vitamine C de opname van ijzer en helpt het bij het behoud van gezond kraakbeen. Vitamine C is van belang voor de vorming van collageen dat helpt om de huid (van binnenuit) te versterken.

Waarin zit Vitamine C?

Vitamine C zit in fruit, groente en aardappelen, vooral in koolsoorten, citrusfruit, kiwi’s, bessen en aardbeien.

In Synofit Premium Plus, Synofit Medium Plus en Synofit GLM Plus wordt Vitamine C samen met Vitamine E gebruikt. Vitamine C werkt namelijk als antioxidant voor Vitamine E en brengt deze weer in een actieve, werkende vorm.