Unieke kwaliteit

Producten van Synofit en de ingrediënten

Via de menubalk links kunt u kiezen voor het product of ingrediënt waar u in geïnteresseerd bent. Per product kunt u de samenstelling en links naar informatie over de ingrediënten vinden.

Calcium Plus Capsules

Ingrediënten: mineralen (calcium (Lithothamnium calcareum; herkomst: IJsland), magnesiumcitraat, zink, mangaan, koper), olijfolie, gelatine (vis; capsule), vitaminen (vitamine B3, vitamine B6, vitamine B2, vitamine K2-MK7, vitamine D3), emulgatoren (zonnebloemlecithine, glycerine), kleurstoffen (ijzeroxide)

De capsule is gemaakt van vis. Dit product is vrij van conserveermiddelen en aroma’s.

Dit product is glutenvrij en lactosevrij.

Ingrediënt per 2 softgels % RI*
Calcium (uit Rode alg) 385 mg 48 %
Magnesium (Magnesiumcitraat) 105 mg 28 %
Zink (Zinkbisglycinaat) 10,0 mg 100 %
Vitamine B3 (Nicotinamide) 5,0 mg 31 %
Mangaan (Mangaanbisglycinaat) 3,0 mg 150 %
Vitamine B6 (Pyridoxine HCl) 1,0 mg 71 %
Vitamine B2 (Riboflavine) 1,0 mg 71 %
Koper (Koper-D-gluconaat) 1,0 mg 100 %
Vitamine K2-MK7 (Menachinon-7) 180 µg 240 %
Vitamine D3 (Cholecalciferol) 12,5 µg 125 %

*RI = algemene referentie-inname

Calcium uit de Rode alg

In de schone wateren voor de kust van IJsland groeit een bijzonder Calciumrijk plantje: de Rode alg. De Rode alg heeft de bijzondere eigenschap dat ze mineralen uit de zee opneemt en in haar weefsels opslaat.

Meer weten >

Magnesium

Magnesium is een stof die gerekend wordt tot de mineralen. Het is onder andere nodig voor de vorming van botten en spieren. Ook bevordert het een goede werking van de spieren.

Meer weten >

Vitamine D3

Vitamine D is een vetoplosbare vitamine die ook bekend staat onder de naam calciferol. Deze voedingsstof speelt een rol bij het behoud van sterke én soepele spieren.

Meer weten >

Zink

Zink is een mineraal dat in veel enzymen (dat zijn eiwitten die allerlei reacties in het lichaam kunnen laten plaatsvinden) aanwezig is. Ook is Zink goed voor gezonde botten, voor het haar, voor de huid en voor het geheugen.

Meer weten >

Vitamine E

Mangaan

Mangaan is samen met onder andere Calcium, Magnesium en Vitamine D3 goed voor de aanmaak van botten, kraakbeen en bindweefsel. Het is dus van belang voor het skelet.

Meer weten >

Vitamine E

Koper

Koper is een spoorelement. Een spoorelement is een mineraal waarvan het lichaam maar erg weinig nodig heeft. Toch speelt Koper een rol bij het in stand houden van enkele belangrijke lichaamsweefsels.

Meer weten >

Vitamine B2

Vitamine B2 wordt ook wel riboflavine genoemd. De hoofdfunctie van deze voedingsstof is het vrijmaken van energie uit voeding. Zo draagt Vitamine B2 bij tot de vermindering van vermoeidheid.

Meer weten >

Vitamine E

Vitamine B3

Vitamine B3 (nicotinamide, niacine of nicotinezuur) speelt een rol bij de energievoorziening van cellen en bij de werking van het zenuwstelsel. Ook is deze vitamine van belang voor een gezonde huid.

Meer weten >

Vitamine E

Vitamine B6

Vitamine B6, die de chemische naam pyridoxine draagt, is een voedingsstof die uw gezondheid over een brede linie ondersteunt. Deze vitamine uit het B-complex is overal in uw lichaam actief.

Meer weten >

Vitamine E

Vitamine K2

Vitamine K is een vetoplosbare vitamine die een rol speelt in de normale bloedstolling. Bacteriën in de dikke darm kunnen deze vitamine zelf aanmaken, maar aanvulling vanuit de voeding is meestal wel noodzakelijk.

Meer weten >

 

Veelgestelde vragen over Synofit Calcium Plus

Kan ik Synofit Calcium Plus naast andere Synofit-producten gebruiken?

Jazeker. Synofit Calcium Plus kan uitstekend gebruikt worden naast alle andere producten van Synofit.

 

Wat maakt Synofit Calcium Plus uniek?

✓ Het is een totaalformule voor de botten. Niet alleen Calcium, maar ook Vitamine D3 en K2. Daardoor komt het Calcium ook echt in de botten terecht, en hoeft u niet naast dit product nog extra supplementen te gebruiken. Ook bevat het product Magnesium, Zink en Mangaan voor de botten.

✓ Het gebruikte Calcium komt uit de Rode alg en niet uit gesteente. Deze Calcium is dus van plantaardige oorsprong!

✓ De formule is vloeibaar (in capsules). Het gebruiken van ingrediënten vanuit een vloeistof kent bepaalde voordelen, bijvoorbeeld met betrekking tot de opname in het lichaam.

 

Kan ik Synofit Calcium Plus combineren met mijn medicatie?

Indien u een coumarinederivaat gebruikt (dit is een specifiek type antistollingsmiddel zoals acenocoumarol, fenprocoumon en warfarine), overleg dan eerst met een arts of apotheker alvorens dit Vitamine K2-supplement te gebruiken.

Indien u een middel met levothyroxine (schildklierhormoon) gebruikt, dient u Synofit Calcium Plus minimaal 4 uur voor of na dit middel in te nemen. Dit omdat Synofit Calcium Plus calcium en ijzer bevat, wat de werking van het middel voor de schildklier mogelijk beïnvloedt. Tot op heden zijn er verder geen aantoonbare problemen geweest bij het gebruik van Synofit Calcium Plus in combinatie met andere medicamenten en voedingssupplementen.

Synofit Calcium Plus met andere middelen mengen of precies gelijktijdig met andere middelen innemen wordt desondanks afgeraden.