Nieuws van Synofit

Kurkuma is Supplement van het Jaar 2019!

feb 21, 2019

Zaterdag 9 februari jl. werd op de Nationale Gezondheidsbeurs bekend gemaakt dat kurkuma (ook wel Curcumine, Curcuma, of Curcuma longa genoemd) Supplement van het Jaar 2019 is geworden. Zowel online als op de Nationale Gezondheidsbeurs kon iedereen een stem uitbrengen op zijn of haar favoriete vitamine, mineraal, kruid of ander supplement waar men tevreden over is.

Een van de organisatoren, Isa Hoes, reageert: ‘Er is de afgelopen dagen op de beurs veel gestemd en ik vind het opvallend dat kurkuma het meest is gekozen. Veel mensen voelen zich daar blijkbaar prettiger door. (…) Het is mooi dat je zo zelf aan je gezondheid kunt werken.’

Wat is Kurkuma?

Het kruid Kurkuma bevat stoffen die een brede werking in het menselijk lichaam hebben. Het wordt o.a. gebruikt voor soepele gewrichten (ook in onze producten Synofit Curcu Plus, Synofit Premium Plus en Synofit Medium Plus) en voor het behouden van een verantwoord cholesterolgehalte in het bloed. Er zijn aanwijzingen dat kurkuma bijdraagt aan de normale werking van het zenuwstelstel, denk bijvoorbeeld aan geheugen en concentratievermogen. Daarnaast ondersteunt het het immuunsysteem en het werkt celbeschermend. De opname van de actieve stoffen uit kurkuma vanuit voeding is echter laag. Een supplement geeft doorgaans een betere opname.

Supplementen top 5 van 2019

Kurkuma eindigde ruimschoots boven magnesium (winnaar 2018) en vitamine D (winnaar 2017). Visolie en multivitamine haalden de top 5.

  1. Kurkuma
  2. Vitamine D
  3. Magnesium
  4. Visolie (omega 3-vetzuren)
  5. Multivitamine

Waarom gebruiken we supplementen?

Stemmers voor de verkiezing van het Supplement van het Jaar konden de reden aangeven waarom ze supplementen gebruiken. Ruim de helft koos voor ‘een gezonde leefstijl nastreven’.
‘Ik werk aan een betere weerstand’ en ‘ik het neem het voor sterke botten, betere stoelgang of een beter geheugen’ werden ook vaak gekozen.

De Supplement van het Jaar verkiezing is een initiatief van Supplementinfo.nl, een onafhankelijk kenniscentrum voor voedingssupplementen.

Direct Synofit Curcu Plus bestellen

Synofit Curcu Plus bevat per capsule: 250 mg Bio-Curcumine, 200 mg Algenolie (Omega 3) (waarvan 60 mg DHA en 30 mg EPA), 4,0 mg Astaxanthine en 3,3 mg Vitamine E.

Genieten van het leven met Synofit Curcu Plus
Niet alleen voor nu, maar ook voor later

Introductievideo over Synofit Curcu Plus

Meer informatie lezen over…

Curcumine (kurkuma) in Synofit: natuurlijk én goed opneembaar!

Synofit kiest voor Curcumine met een goed verhaal. Niet alleen goed opneembaar, maar ook 100% natuurlijk. Met meer dan 95% curcuminoïden die maar liefst 8 uur in het bloed aanwezig blijven is Bio-CM100® echt een topper. Zonder chemische toevoegingen en ook geen zwarte peper!

Lees waarom dat een voordeel is

Ondersteun uw gezondheid breed met Synofit Curcu Plus

De nieuwe, unieke vloeibare formule van Synofit Curcu Plus met Bio-Curcumine (Bio-CM100®) kan u breed ondersteunen bij het vitaal en gezond blijven. Dit bijzondere product bevat ook natuurlijke Astaxanthine uit de Bloedregenalg. Waarom nog CurcuMin? Kies voor Curcu Plus!
Lees verder waarom Curcu Plus zo bijzonder is