Kennis & Verdieping

Waarom is de kwaliteit van een supplement zo belangrijk?

De kwaliteit van een supplement bepaalt in hoge mate de tevredenheid van de gebruiker. Dat geldt zeker bij een product als Synofit Premium. Vier redenen willen we hier graag met u delen.

1. Kwaliteit van de ingrediënten

Wanneer een producent bewust voor een hoge kwaliteit ingrediënten kiest, dan is dat met een reden. Die reden is bijvoorbeeld dat de actieve bestanddelen goed opgenomen kunnen worden in het lichaam. Of dat na de opname in het lichaam de ingrediënten biologisch beschikbaar (dat is: actief, niet-gebonden) zijn.
Een goed voorbeeld van een ingrediënt waarbij de kwaliteit zo belangrijk is, is Curcumine. Curcumine is een actieve stof uit de Geelwortel die extreem moeilijk door ons maag-darmsysteem wordt opgenomen.

Eenmaal opgenomen, is de actieve stof (Curcumine) meestal gebonden aan eiwitten en daardoor niet biologisch actief. Het lichaam scheidt de curcuminoïden dan snel weer uit zonder er profijt van te hebben gehad. De eerste uitdaging is dus om Curcumine zo goed mogelijk in de bloedbaan te krijgen. Vervolgens is het belangrijk dat de vorm van de opgenomen curcuminoïden iets kan doen in het lichaam (biologisch actief is). Tenslotte is het positief als de actieve vorm van de opgenomen Curcumine niet direct weer uitgescheiden, maar wat langer door het lichaam vastgehouden wordt.
Om deze redenen kiest Synofit Premium overtuigd voor de Bio-Curcumine van Bio-CM100®. Dit is een duurdere vorm, maar deze is zo uniek van kwaliteit dat we het graag verwerken in onze topproducten, die bekend staan om hun hoge tevredenheid.

2. Vloeibaar versus droog

Vloeistoffen zijn beter in staat om een snelle en vollediger opname van de ingrediënten te garanderen dan poeders en pillen. Bij vloeistoffen kan de opname van de ingrediënten soms al bij het wangslijmvlies beginnen! Om ingrediënten op een goede en stabiele manier in een vloeistof te verwerken, is kennis en vakwerk nodig. Dit is dus ook uitsluitend een kwaliteitsverhaal. Synofit kiest bewust voor vloeibare formules in al haar producten. Zelfs de capsules van Synofit zijn gevuld met een vloeistof, zodat na het uiteenvallen van de capsuleschil in de maag, de opname van de ingrediënten direct en efficiënt kan beginnen.
De Groenlipmossel in Synofit Premium en Synofit Basic is speciaal vloeibaar gemaakt, zodat deze in de vloeibare formules kan worden verwerkt. Er worden hierbij geen verdikkingsmiddelen gebruikt, of andere gangbare manieren om een vaste stof in water op te lossen; de Groenlipmossel is echt zélf vloeibaar gemaakt via een uniek en geheim recept (GLMax®).

Dit proces is duurder omdat het zo uniek is. Maar net zoals bij het voorgaande punt hebben we dit er graag voor over: het gaat ons puur om de maximale klanttevredenheid.

3. Geen verhitting

Verhitting in een productieproces is soms onvermijdelijk. Toch is het gebruik van hitte niet altijd een goed idee: met name eiwitten kunnen er niet goed tegen. Zij raken dan onherstelbaar beschadigd en verliezen hun activiteit.
De Groenlipmossel in Synofit Premium en Synofit Basic wordt in het gehele productieproces niet verhit. Ook niet om de schelp te openen of in het geheime proces om de mossel vloeibaar te maken. Hoewel dit dus niet de gemakkelijkste manier is, vinden wij dit wel van groot belang.

Zo blijven de kostbare eiwitten in de Groenlipmossel onbeschadigd, en is de kwaliteit van de GLMax® Groenlipmossel in het eindproduct van gegarandeerde topkwaliteit.

4. Principieel: natuurlijk en biologisch

Er zijn vele manieren om een product samen te stellen, als het gaat om chemische of natuurlijke ingrediënten. Etiketten met ogenschijnlijk dezelfde ingrediënten kunnen soms mijlenver van elkaar staan als het gaat om het gebruik van (soms zelfs schadelijke) synthetische stoffen.
Zo zijn er fabrikanten die grote hoeveelheden emulgatoren (bijvoorbeeld polysorbaat, micellen) aan hun product toevoegen om Curcumine beter opneembaar te maken. Die opneembaarheid is belangrijk, zoals hierboven uitgelegd.

Maar het is een principieel onverdedigbare keuze als daar chemische stoffen voor gebruikt worden. Synofit kiest hier dan ook absoluut niet voor. De Bio-Curcumine in Synofit Premium bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten. De opname van de Curcumine in Bio-CM100® wordt verhoogd door natuurlijke oliën uit de Geelwortel zelf! De natuur helpt vervolgens nog een extra handje mee: het uitscheiden van Bio-CM100® gaat een stuk langzamer dan Curcumine uit andere, niet-natuurlijke preparaten. Daardoor zijn de opgenomen, vrije curcuminoïden vanuit Synofit Premium extra lang beschikbaar in het lichaam. Tenslotte is het Zwarte bes-blad in Synofit Premium biologisch van oorsprong. Ook hierbij kiezen we dus alleen voor het allerbeste wat er bestaat. Alleen de maximale kwaliteit is goed genoeg voor uw gewrichten!

Deze artikelen vindt u ook interessant…

Kwaliteitsverschillen worden steeds groter

Supplementen van vloeibare Groenlipmossel met Curcumine en Zwarte bes-blad zijn de afgelopen vijf jaar enorm populair geworden in Nederland. Synofit Premium was het eerste product dat deze ingrediënten als combinatiesupplement én in vloeibare vorm introduceerde.
Lees verder

Hoe zit het met imitatieproducten?

Het succes van Synofit is ook bij andere producenten van gezondheidsproducten niet onopgemerkt gebleven. Nu steeds meer mensen kiezen voor de kwaliteitsproducten van Synofit, wordt er ook geprobeerd Synofit na te maken.
Lees verder

Direct contact

Evelien DienderEvelien Diender
E-Mail | Telefoon
Ik help u graag

Klantenbeoordelingen

Reviews Synofit

Synofit scoorde gemiddeld een 9,34 uit 10 met 10.419 reviews.

Team Synofit

Voordelen Synofit.nl

  • Kopen bij de bron
  • Vandaag besteld, maandag verzonden
  • Gratis verzending binnen NL vanaf € 25
  • Kies zelf de leverdatum en verzendwijze
  • Antwoord op al uw vragen via e-mail, telefoon of chat
  • Professionele controle bij medicijngebruik

Synofit is bekend van:

Synofit is bekend van

Video: ontstaan Synofit

Video ontstaan Synofit

Gebruikt u medicijnen?

Laat dan door een apotheker controleren of u de producten van Synofit daarbij mag gebruiken. Meer informatie >>>

Certificering

Certificering

De productielocatie van de producten van Synofit is FSSC22000 gecertificeerd.

Verklaring verwijzingen

Synofit Premium en Synofit Basic bevatten Bio-Curcumine en Zwarte bes-blad
Synofit Premium en Synofit Basic bevatten Vitamine C
Synofit CurcuPlus bevat Bio-Curcumine
Synofit Bone Complex bevat Calcium, Magnesium, Vitamine K2, Vitamine D3, Zink en Mangaan