Kennis & Verdieping

Het logo van Synofit

Het lijkt ons leuk om eens toe te lichten waarom het logo van Synofit eruit ziet zoals het eruit ziet. Hier onder is het standaard logo weergegeven.

logo-synofit-sept16

De tekst

Het logo is een weergave van de naam van het product en het bedrijf: Synofit. Deze naam is niet willekeurig gekozen. Het is opgebouwd uit twee delen: ‘syno’ – wat verwijst naar ‘synovium’, de wetenschappelijke naam voor ‘gewrichtsslijmvlies’ en ‘gewrichtsvloeistof’ – en ‘fit’: fitte gewrichten dus. Dat is precies waar het product en het bedrijf voor staan.

De cirkels

In het logo zijn drie cirkels aanwezig bij de ‘kruispunten’ in de letters. Deze symboliseren de gewrichten, waar het om gaat. Vergelijk het bijvoorbeeld met een knie, waar het kuitbeen en scheenbeen door het kniegewricht aan het bovenbeen verbonden zijn. Zo bevat het logo dus ook enkele ‘gewrichten’.

De kleuren

De kleur groen overheerst: u raadt het al, dat is een verwijzing naar de Groenlipmossel. Ook laat het zien dat het een natuurlijk middel betreft. De cirkels die de gewrichten aanduiden zijn paars: een kleur die het donkere, soms brandende gevoel aangeeft van ouder wordende, protesterende gewrichten. Ook contrasteert dit mooi met het groen en wit.

Toevoegingen productnamen

Op alle producten van Synofit is een blokje onder het logo toegevoegd met de vermelding van de productnaam. Deze toevoeging maakt het extra makkelijk om in één oogopslag te zien wat voor product u in handen heeft.