Gepubliceerd op 11 June, 2022
imageimageimageimagesocial media links

Mosselen met groenten

Zomerse mosselen met kerstomaatjes zijn een uitstekende combinatie vol smaak. Geef er een Italiaans tintje aan met pesto, tomaat, paprika, knoflook en basilicum en u wordt beloond met heerlijke aroma’s. Ideaal voor een warme avond, op het terras of in de tuin!

Knowledge Advice Image right side

Benodigdheden:

Voor 4 personen

4 kg mosselen, 500 g kerstomaatjes, 1 rode ui, 2 rode paprika’s, 4 teentjes knoflook, 250 ml witte wijn, takjes peterselie, basilicum, olijfolie en vers gemalen peper.

Optioneel: pesto en pasta

Zo maakt u het klaar:

Maak als eerste de mosselen schoon. Begin hierna met het snijden van de tomaatjes, ui, paprika en knoflook.

Verwarm vervolgens de olie in de pan en fruit de ui en knoflook. De peterselie, basilicum, tomaatjes, paprika en witte wijn mogen nu worden toegevoegd.

Voeg dan de mosselen toe waarbij u verse peper naar smaak kunt toevoegen. Kook de mosselen (ongeveer 7 minuten) tot de schelpen open zijn.

Laat alles samen nog enkele minuten koken en hierna kunt u genieten van heerlijke Italiaans gekruide mosselen.

Serveertip:  Kook bij het gerecht verse pasta en meng deze vervolgens met pesto als bijgerecht. 

Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 11 June, 2022
imageimageimageimagesocial media links
Tags:
Recepten
Verder lezen