Mosselen met groenten
Zomerse mosselen met kerstomaatjes zijn een lekkere combinatie vol smaak. Geef er een Italiaans tintje aan met pesto, tomaat, paprika, knoflook en basilicum en u wordt beloond met heerlijke aroma’s. Ideaal voor een warme avond, op het terras of in de tuin!Â
Benodigdheden:
Voor 4 personen
4 kg mosselen, 500 g kerstomaatjes, 1 rode ui, 2 rode paprika’s, 4 teentjes knoflook, 250 ml witte wijn, takjes peterselie, basilicum, olijfolie en vers gemalen peper.
Optioneel: pesto en pasta
Zo maakt u het klaar:
Maak als eerste mosselen schoon. Begin hierna met het snijden van de tomaatjes, ui, paprika en knoflook. Verwarm vervolgens de olie in de pan en fruit de ui en knoflook. De peterselie, basilicum, tomaatjes, paprika en witte wijn mogen nu worden toegevoegd. Voeg dan de mosselen toe waarbij u verse peper naar smaak kunt toevoegen. Kook de mosselen (ongeveer 7 minuten) tot de schelpen open zijn.
Laat alles samen nog enkele minuten koken en hierna kunt u genieten van heerlijke Italiaanse mosselen.
Serveertip:Â
Kook bij het gerecht verse pasta en meng deze vervolgens met pesto als bijgerecht.Â