Nieuws & Inspiratie

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge!

door | jun 1, 2021

Het Care Team kwam een heel mooi initiatief tegen dat we graag met u delen: de Nationale Suiker Challenge van het Diabetes Fonds.

Wat is het?

Het is een uitdaging om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Want, zoals het Diabetes Fonds zelf erover schrijft:

“Ruim 60% van de Nederlandse volwassenen krijgt meer suiker binnen dan door de Wereldgezondheidsorganisatie wordt aanbevolen. En dat terwijl vaak en te veel suiker kan leiden tot allerlei problemen zoals vermoeidheid en tandbederf. Ook kan te veel suiker zorgen voor overgewicht, wat een verhoogd risico geeft op diabetes type 2. Een weekje afkicken van suiker heeft dus zo zijn voordelen.”

Als Care Team van Synofit voegen we hier graag aan toe dat overgewicht ook voor de gewrichten ongunstig is. En het hebben van meer energie is tegelijk motiverend om extra goed te blijven bewegen. Daarom bevelen we het van harte aan om aan deze challenge mee te doen!

Wanneer is het?

De Nationale Suiker Challenge werd gehouden van 7 tot en met 13 juni 2021. (Dit is dus inmiddels geweest, red.) U kunt er natuurlijk voor kiezen om dit op een ander moment te doen, bijvoorbeeld vlak na de zomervakantie.
Het is hoe dan ook aan te bevelen om anderen in uw omgeving ook te motiveren om tegelijk met u mee te doen: samen sta je sterk en samen bereik je meer!

Ja, ik ga die uitdaging aan!

Dit is een initiatief van het Diabetes Fonds. Klik op de knop om naar hun website te gaan met alle informatie en de mogelijkheid om u in te schrijven voor de uitdaging van D.V. 2022.

Recente nieuwsberichten:

10 tips om wandelen leuker te maken

10 tips om wandelen leuker te maken

Wilt u graag meer bewegen? Dan is wandelen misschien wel de activiteit voor u. Wandelen is niet alleen goed voor het lichaam het is ook goed voor de geest en biedt vrijwel geen risico op blessures. Heeft u meer motivatie nodig om te beginnen met wandelen? Hieronder vindt u 10 tips om wandelen nog leuker te maken. 

Lees meer
Mosselen met groenten

Mosselen met groenten

Zomerse mosselen met kerstomaatjes zijn een lekkere combinatie vol smaak. Geef er een Italiaans tintje aan met pesto, tomaat, paprika, knoflook en basilicum en u wordt beloond met zalige aroma’s. Ideaal voor een warme avond, op het terras of in de tuin!

Lees meer
Zomerse salade met kurkuma

Zomerse salade met kurkuma

Een zomerse maaltijd salade met kurkuma – dacht u dat die combinatie niet zomers konden smaken? Laat dit recept u overtuigen! Deze salade is een perfecte frisse maar vullende maaltijd voor een zomerse avond en ook nog eens super makkelijk om te maken.

Lees meer
Perna canaliculus, kuku of kutai: een kijkje onder de schelp

Perna canaliculus, kuku of kutai: een kijkje onder de schelp

Zoals we in het vorige item al schreven, is de Nieuw- Zeelandse Groenlipmossel een culinaire krachtpatser. Omdat het mosselseizoen loopt van juli tot ongeveer april, moeten we nog even wachten op de nieuwe oogst. Daarom nu geen recept, maar een nadere kennismaking met...

Lees meer

Zorg goed voor uzelf en uw gewrichten, spieren, botten en huid en geniet van de zon! 

Goed voorbereid op vakantie? Dan mag Synocare Skin Repair Cream niet ontbreken in uw koffer.

60 Synofit Basic Capsules

Waarin onderscheidt Synocare Skin Repair Cream zich van andere producten?

✓ Synocare Skin Repair Cream is gebaseerd op een succesvolle Afrikaanse receptuur
Unieke combinatie van de ingrediënten Tea Tree olie, Centella, Aloë vera en Vitamine E.
✓ Vitamine E is essentieel voor de huid, en heeft een beschermende werking tegen invloeden van buitenaf
✓ Door de combinatie van de ingrediënten heeft de crème een brede werking voor diverse huidproblemen
Ondersteunt herstel van de beschadigde huid krachtig
Verzacht jeuk veroorzaakt door de processierups, muggen en andere insecten.
Advies: breng naar behoefte een kleine hoeveelheid crème aan op de gewenste huidzones
Synocare Skin Repair Cream bevat 50 ml (€ 14,95)

Bekijk Synocare Skin Repair Cream