Nieuws & Inspiratie

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge!

by | jun 1, 2021

Het Care Team kwam een heel mooi initiatief tegen dat we graag met u delen: de Nationale Suiker Challenge van het Diabetes Fonds.

Wat is het?

Het is een uitdaging om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Want, zoals het Diabetes Fonds zelf erover schrijft:

“Ruim 60% van de Nederlandse volwassenen krijgt meer suiker binnen dan door de Wereldgezondheidsorganisatie wordt aanbevolen. En dat terwijl vaak en te veel suiker kan leiden tot allerlei problemen zoals vermoeidheid en tandbederf. Ook kan te veel suiker zorgen voor overgewicht, wat een verhoogd risico geeft op diabetes type 2. Een weekje afkicken van suiker heeft dus zo zijn voordelen.”

Als Care Team van Synofit voegen we hier graag aan toe dat overgewicht ook voor de gewrichten ongunstig is. En het hebben van meer energie is tegelijk motiverend om extra goed te blijven bewegen. Daarom bevelen we het van harte aan om aan deze challenge mee te doen!

Wanneer is het?

De Nationale Suiker Challenge wordt gehouden D.V. van 7 tot en met 13 juni 2021. Al kunt u er natuurlijk ook altijd voor kiezen om dit op een ander moment te doen.
Het is aan te bevelen om anderen in uw omgeving ook te motiveren om tegelijk met u mee te doen: samen sta je sterk en samen bereik je meer!

Ja, ik ga die uitdaging aan!

Dit is een initiatief van het Diabetes Fonds. Klik op de knop om naar hun website te gaan met alle informatie en de mogelijkheid om u in te schrijven voor de uitdaging.