Nieuws van Synofit

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge!

door | jun 1, 2021

Het Care Team kwam een heel mooi initiatief tegen dat we graag met u delen: de Nationale Suiker Challenge van het Diabetes Fonds.

Wat is het?

Het is een uitdaging om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Want, zoals het Diabetes Fonds zelf erover schrijft:

“Ruim 60% van de Nederlandse volwassenen krijgt meer suiker binnen dan door de Wereldgezondheidsorganisatie wordt aanbevolen. En dat terwijl vaak en te veel suiker kan leiden tot allerlei problemen zoals vermoeidheid en tandbederf. Ook kan te veel suiker zorgen voor overgewicht, wat een verhoogd risico geeft op diabetes type 2. Een weekje afkicken van suiker heeft dus zo zijn voordelen.”

Als Care Team van Synofit voegen we hier graag aan toe dat overgewicht ook voor de gewrichten ongunstig is. En het hebben van meer energie is tegelijk motiverend om extra goed te blijven bewegen. Daarom bevelen we het van harte aan om aan deze challenge mee te doen!

Wanneer is het?

De Nationale Suiker Challenge werd gehouden van 7 tot en met 13 juni 2021. (Dit is dus inmiddels geweest, red.) U kunt er natuurlijk voor kiezen om dit op een ander moment te doen, bijvoorbeeld vlak na de zomervakantie.
Het is hoe dan ook aan te bevelen om anderen in uw omgeving ook te motiveren om tegelijk met u mee te doen: samen sta je sterk en samen bereik je meer!

Ja, ik ga die uitdaging aan!

Dit is een initiatief van het Diabetes Fonds. Klik op de knop om naar hun website te gaan met alle informatie en de mogelijkheid om u in te schrijven voor de uitdaging van D.V. 2022.

Recente nieuwsberichten:

Hoe verbeter ik mijn weerstand in de winter?

Hoe verbeter ik mijn weerstand in de winter?

De winter komt eraan. En dat betekent ook minder zonlicht, broodnodige kou en regen, plus kortere dagen. Het perfecte recept om sneller ziek te worden met minder energie. Maar dat hoeft niet. Hier zijn 3 manieren om uw weerstand te verhogen!

Lees meer
Een voedingsetiket lezen?

Een voedingsetiket lezen?

Voedingsetikettering is vereist op alle verpakte producten en geeft gedetailleerde informatie over alle ingrediënten en voedingsstoffen in het voedsel.

Ze bevatten veel tekst, tabellen en logo’s.  Maar waar wordt al deze informatie voor gebruikt? Voor heel veel! Als u weet hoe u etiketten moet lezen, kunt u gezonde, veilige en duurzame voedselkeuzes maken.

Lees meer
Waarom is bewegen belangrijk als u ouder wordt?

Waarom is bewegen belangrijk als u ouder wordt?

Voor veel mensen komt er een bepaald moment dat bewegen niet meer zo makkelijk en vanzelfsprekend gaat als we altijd gewend waren. Stijve spieren bij het opstaan, een blessure die minder makkelijk overgaat, sneller pijn na het sporten of een stevige wandeling. We...

Lees meer
Waarom is bewegen zo gezond?

Waarom is bewegen zo gezond?

Waarom is bewegen zo gezond?Dat is een goede vraag. Het antwoord is: vooral vanwege de positieve effecten op de gezondheid. Niet alleen fysieke, maar ook de mentale! Zo hebben gezonde mensen een betere concentratie, kunnen ze meer en beter leren, kampen ze minder vaak...

Lees meer