Nieuws van Synofit

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge!

door | jun 1, 2021

Het Care Team kwam een heel mooi initiatief tegen dat we graag met u delen: de Nationale Suiker Challenge van het Diabetes Fonds.

Wat is het?

Het is een uitdaging om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Want, zoals het Diabetes Fonds zelf erover schrijft:

“Ruim 60% van de Nederlandse volwassenen krijgt meer suiker binnen dan door de Wereldgezondheidsorganisatie wordt aanbevolen. En dat terwijl vaak en te veel suiker kan leiden tot allerlei problemen zoals vermoeidheid en tandbederf. Ook kan te veel suiker zorgen voor overgewicht, wat een verhoogd risico geeft op diabetes type 2. Een weekje afkicken van suiker heeft dus zo zijn voordelen.”

Als Care Team van Synofit voegen we hier graag aan toe dat overgewicht ook voor de gewrichten ongunstig is. En het hebben van meer energie is tegelijk motiverend om extra goed te blijven bewegen. Daarom bevelen we het van harte aan om aan deze challenge mee te doen!

Wanneer is het?

De Nationale Suiker Challenge werd gehouden van 7 tot en met 13 juni 2021. (Dit is dus inmiddels geweest, red.) U kunt er natuurlijk voor kiezen om dit op een ander moment te doen, bijvoorbeeld vlak na de zomervakantie.
Het is hoe dan ook aan te bevelen om anderen in uw omgeving ook te motiveren om tegelijk met u mee te doen: samen sta je sterk en samen bereik je meer!

Ja, ik ga die uitdaging aan!

Dit is een initiatief van het Diabetes Fonds. Klik op de knop om naar hun website te gaan met alle informatie en de mogelijkheid om u in te schrijven voor de uitdaging van D.V. 2022.

Recente nieuwsberichten:

Voeding, sporten en Synofit: de ideale combi voor optimale prestaties

Voeding, sporten en Synofit: de ideale combi voor optimale prestaties

Vóórdat u gaat sporten, is het van essentieel belang om uw lichaam en geest goed voor te bereiden. Door de juiste voorbereidingen te treffen, kunt u uw prestaties verbeteren, blessures voorkomen en het maximale uit uw training halen. In dit artikel zullen we zes essentiële tips bespreken, met een speciale focus op de voedingssupplementen van Synofit en waarom ze van belang kunnen zijn.

Lees meer
Deze beroepen zijn een uitdaging voor uw gewrichten

Deze beroepen zijn een uitdaging voor uw gewrichten

Onze gewrichten zijn essentieel voor ons dagelijks functioneren, maar sommige beroepen kunnen een aanzienlijke belasting vormen voor deze belangrijke structuren in ons lichaam. Het is belangrijk om ons bewust te zijn van de mogelijke risico’s die bepaalde beroepen met zich meebrengen, zodat we proactieve maatregelen kunnen nemen om onze gewrichten gezond te houden.

Lees meer
Behoud een Synofitte rug!

Behoud een Synofitte rug!

Traplopen, fietsen, bukken, boodschappen tillen: de spieren in ons lichaam zijn de hele dag in touw. In een menselijk lichaam zitten zo’n 650 (!) spieren, die allemaal uitstekend samenwerken en ons in beweging houden.

Lees meer