Nieuws van Synofit

Nieuwe directie Synofit: interview met Tom Sanders

jun 23, 2021

Met de overname door Auxilium Capital heeft Synofit een nieuwe directeur gekregen. In dit interview stelt Tom Sanders zich aan u voor.

Zou je jezelf eens willen introduceren bij onze klanten. Wie is Tom Sanders en wat heb je in het verleden zo allemaal gedaan?

Ik ben Tom Sanders, 52 jaar, gelukkig getrouwd met Suzanne. Samen hebben we twee kinderen: Lotte (16) en Willem (14). Wij wonen met heel veel plezier in een leuke wijk van Breda, Princenhage. We zijn hier per toeval terecht gekomen na omzwervingen in zowel binnen- als buitenland.
Het bevalt ons prima in Brabant en we houden van het bourgondische leven. Weliswaar met mate en we proberen gezond en sportief te leven. Sport is dan ook een belangrijk punt in ons dagelijks leven. Helaas zit hardlopen er niet meer in vanwege een slijtage van mijn linkerknie, maar fietsen, roeien en sportschool gaan prima! Om toch ook nog regelmatig met onze jonge hond Boris lange wandelingen te kunnen maken, gebruik ik zelf Synofit Premium Plus Vloeibaar. Hier ben ik absoluut tevreden over. Mijn knie voelt momenteel erg soepel en prettig aan.

Je komt uit de staal en aluminium industrie. Voedingssupplementen zijn compleet iets anders. Hoe ben je bij Synofit terecht gekomen? Wat trekt je aan in deze branche?

Via een voormalige collega ben ik in contact gekomen met Auxilium, de meerderheid aandeelhouder van Synofit en Bio-Cure. Zo is het balletje gaan rollen. Ik heb altijd gezegd dat ik rond mijn 50ste wat anders wilde gaan doen. Meer sociaal betrokken en meer gericht op mensen helpen. Wel in een commerciële omgeving, maar gericht op ‘goed doen’. Ik denk dat ik bij Synofit precies dat heb gevonden wat ik zocht. Privé ben ik sinds januari 2020 als vrijwilliger betrokken bij het sociaal culturele centrum in Princenhage.

Je loopt nu twee weken rond in deze branche. Wat zijn je eerste ervaringen?

Zeer positief. Een zeer gedreven team met heel veel kennis van zaken. Zowel van onze producten als van de markt. Het is interessant om te zien hoeveel tijd en aandacht er is voor detail. Zowel aan de klantzijde als aan de productiekant. De reacties van onze klanten zijn natuurlijk top! Het is mooi om de positieve reacties te lezen.
Voor de rest moet ik nog heel veel leren. Ik ga daar ook zeker de tijd voor nemen en daarna samen met het team concrete stappen bepalen.

René en Camiel hebben een kwalitatief goed team opgebouwd en aan je overgedragen. Maakt dit je start in deze branche gemakkelijker?

Absoluut. Er ligt een stevig fundament waarop we samen verder kunnen bouwen. Tevens is het zeer fijn dat ze beiden achter de schermen bereikbaar blijven en waar nodig nog kunnen en willen helpen.

Wat zie je als je grootste uitdaging bij Synofit?

Allereerst kennis opdoen, van zowel de producten als de markt. Daarna kan ik pas goed inschatten wat de volgende stappen gaan zijn. Het is dus nu te vroeg om daar al heel concreet in te kunnen zijn. De focus zal wel liggen op groei. Nog steeds is er een grote groep mensen die ons nog niet gevonden hebben en die we graag zouden willen helpen.

Welke raakvlakken zie je tussen Synofit en jou zelf?

Het is nog te vroeg om hier echt iets over te kunnen zeggen. Maar ik zie wel dat we allemaal een enorme drive hebben en mensen en dieren willen helpen.

Wat doe jij graag in je vrije tijd?

Ik vind heel veel dingen leuk. Teveel om op te noemen. Allereerst ben ik graag met mijn gezin samen. De vrijdagmiddagborrel met zijn vieren is bijna heilig! Daarnaast ben ik coach van het hockey-elftal van mijn dochter. Erg leuk om te doen. Tuinieren is niet mijn grootste hobby, maar planten poten en zien hoe het zich ontwikkelt, vind ik daarentegen wel mooi. En dan lekker in de tuin in het zonnetje met de krant!
Daarnaast vind ik het rijden met een oldtimer leuk om te doen. Ik zou graag ook willen sleutelen (ik blijf stiekem natuurlijk toch die techneut), maar daar heb ik de tijd en ruimte niet voor…

Recente nieuwsberichten

Hoe verbeter ik mijn weerstand in de winter?

Hoe verbeter ik mijn weerstand in de winter?

De winter komt eraan. En dat betekent ook minder zonlicht, broodnodige kou en regen, plus kortere dagen. Het perfecte recept om sneller ziek te worden met minder energie. Maar dat hoeft niet. Hier zijn 3 manieren om uw weerstand te verhogen!

Lees meer
Een voedingsetiket lezen?

Een voedingsetiket lezen?

Voedingsetikettering is vereist op alle verpakte producten en geeft gedetailleerde informatie over alle ingrediënten en voedingsstoffen in het voedsel.

Ze bevatten veel tekst, tabellen en logo’s.  Maar waar wordt al deze informatie voor gebruikt? Voor heel veel! Als u weet hoe u etiketten moet lezen, kunt u gezonde, veilige en duurzame voedselkeuzes maken.

Lees meer
Waarom is bewegen belangrijk als u ouder wordt?

Waarom is bewegen belangrijk als u ouder wordt?

Voor veel mensen komt er een bepaald moment dat bewegen niet meer zo makkelijk en vanzelfsprekend gaat als we altijd gewend waren. Stijve spieren bij het opstaan, een blessure die minder makkelijk overgaat, sneller pijn na het sporten of een stevige wandeling. We...

Lees meer
Waarom is bewegen zo gezond?

Waarom is bewegen zo gezond?

Waarom is bewegen zo gezond?Dat is een goede vraag. Het antwoord is: vooral vanwege de positieve effecten op de gezondheid. Niet alleen fysieke, maar ook de mentale! Zo hebben gezonde mensen een betere concentratie, kunnen ze meer en beter leren, kampen ze minder vaak...

Lees meer
10 manieren om uw weerstand te verhogen

10 manieren om uw weerstand te verhogen

De zomer zit erop, de herfst heeft z’n intrede gedaan. En net als elk jaar komen dan ook weer de verkoudheden in beeld. Hoestende mensen in de trein, verkouden collega’s, een snotterend (klein)kind… Kunt u vertrouwen op uw weerstand? Wat is dat eigenlijk, en hoe kunt...

Lees meer
Handige tools om meer te bewegen

Handige tools om meer te bewegen

Bewegen is heel belangrijk voor uw gezondheid. Zo vermindert bewegen stress en is het goed voor uw weerstand. Toch kan het soms lastig zijn om voldoende te bewegen. Daarom geven wij u 5 handige tools die u ondersteunen om dagelijks meer te bewegen.

Lees meer