Nieuws & Inspiratie

Nieuwe directie Synofit: interview met Tom Sanders

jun 23, 2021

Met de overname door Auxilium Capital heeft Synofit een nieuwe directeur gekregen. In dit interview stelt Tom Sanders zich aan u voor.

Zou je jezelf eens willen introduceren bij onze klanten. Wie is Tom Sanders en wat heb je in het verleden zo allemaal gedaan?

Ik ben Tom Sanders, 52 jaar, gelukkig getrouwd met Suzanne. Samen hebben we twee kinderen: Lotte (16) en Willem (14). Wij wonen met heel veel plezier in een leuke wijk van Breda, Princenhage. We zijn hier per toeval terecht gekomen na omzwervingen in zowel binnen- als buitenland.
Het bevalt ons prima in Brabant en we houden van het bourgondische leven. Weliswaar met mate en we proberen gezond en sportief te leven. Sport is dan ook een belangrijk punt in ons dagelijks leven. Helaas zit hardlopen er niet meer in vanwege een slijtage van mijn linkerknie, maar fietsen, roeien en sportschool gaan prima! Om toch ook nog regelmatig met onze jonge hond Boris lange wandelingen te kunnen maken, gebruik ik zelf Synofit Premium Plus Vloeibaar. Hier ben ik absoluut tevreden over. Mijn knie voelt momenteel erg soepel en prettig aan.

Je komt uit de staal en aluminium industrie. Voedingssupplementen zijn compleet iets anders. Hoe ben je bij Synofit terecht gekomen? Wat trekt je aan in deze branche?

Via een voormalige collega ben ik in contact gekomen met Auxilium, de meerderheid aandeelhouder van Synofit en Bio-Cure. Zo is het balletje gaan rollen. Ik heb altijd gezegd dat ik rond mijn 50ste wat anders wilde gaan doen. Meer sociaal betrokken en meer gericht op mensen helpen. Wel in een commerciële omgeving, maar gericht op ‘goed doen’. Ik denk dat ik bij Synofit precies dat heb gevonden wat ik zocht. Privé ben ik sinds januari 2020 als vrijwilliger betrokken bij het sociaal culturele centrum in Princenhage.

Je loopt nu twee weken rond in deze branche. Wat zijn je eerste ervaringen?

Zeer positief. Een zeer gedreven team met heel veel kennis van zaken. Zowel van onze producten als van de markt. Het is interessant om te zien hoeveel tijd en aandacht er is voor detail. Zowel aan de klantzijde als aan de productiekant. De reacties van onze klanten zijn natuurlijk top! Het is mooi om de positieve reacties te lezen.
Voor de rest moet ik nog heel veel leren. Ik ga daar ook zeker de tijd voor nemen en daarna samen met het team concrete stappen bepalen.

René en Camiel hebben een kwalitatief goed team opgebouwd en aan je overgedragen. Maakt dit je start in deze branche gemakkelijker?

Absoluut. Er ligt een stevig fundament waarop we samen verder kunnen bouwen. Tevens is het zeer fijn dat ze beiden achter de schermen bereikbaar blijven en waar nodig nog kunnen en willen helpen.

Wat zie je als je grootste uitdaging bij Synofit?

Allereerst kennis opdoen, van zowel de producten als de markt. Daarna kan ik pas goed inschatten wat de volgende stappen gaan zijn. Het is dus nu te vroeg om daar al heel concreet in te kunnen zijn. De focus zal wel liggen op groei. Nog steeds is er een grote groep mensen die ons nog niet gevonden hebben en die we graag zouden willen helpen.

Welke raakvlakken zie je tussen Synofit en jou zelf?

Het is nog te vroeg om hier echt iets over te kunnen zeggen. Maar ik zie wel dat we allemaal een enorme drive hebben en mensen en dieren willen helpen.

Wat doe jij graag in je vrije tijd?

Ik vind heel veel dingen leuk. Teveel om op te noemen. Allereerst ben ik graag met mijn gezin samen. De vrijdagmiddagborrel met zijn vieren is bijna heilig! Daarnaast ben ik coach van het hockey-elftal van mijn dochter. Erg leuk om te doen. Tuinieren is niet mijn grootste hobby, maar planten poten en zien hoe het zich ontwikkelt, vind ik daarentegen wel mooi. En dan lekker in de tuin in het zonnetje met de krant!
Daarnaast vind ik het rijden met een oldtimer leuk om te doen. Ik zou graag ook willen sleutelen (ik blijf stiekem natuurlijk toch die techneut), maar daar heb ik de tijd en ruimte niet voor…

Recente nieuwsberichten

Kwaliteit tot in de details

Kwaliteit tot in de details

Recent worden er ook in Nederland producten teruggeroepen uit de winkels omdat er teveel Ethyleenoxide (EtOx) in zou zitten. Ethyleenoxide is een bestrijdingsmiddel dat op gewassen, zoals gember, kurkuma of sesam, wordt gespoten om ervoor te zorgen dat het goed...

Lees meer
Oefeningen voor de rug met Zhanna

Oefeningen voor de rug met Zhanna

Begin meteen: oefeningen voor de rug De oefeningen voor de knie en oefeningen voor de schouder, die we een poosje geleden met u deelden, werden enorm gewaardeerd. Daarom gaan we hier fijn mee door.  Zhanna heeft nu een paar oefeningen voor de rug voor u. Doet u mee?...

Lees meer
Onderzoek: Vetten in de Groenlipmossel

Onderzoek: Vetten in de Groenlipmossel

De ene Groenlipmossel is de andere niet! De Groenlipmossel staat erom bekend een interessant palet aan Omega 3-vetzuren te herbergen. In een wetenschappelijk onderzoek is dit nader onderzocht. In de studie werd bijvoorbeeld duidelijk dat er globaal significante...

Lees meer
Doe het zelf: Zwarte bes-blad thee

Doe het zelf: Zwarte bes-blad thee

De Ribes nigrum plant (zwartebessenstruik of Cassisplant) kan goed gedijen op Nederlandse bodem. Over het algemeen gaat de aandacht vooral naar de bessen van de plant: daar wordt o.a. Cassis van gemaakt. Voor de gewrichten is echter het blad van de Ribes nigrum juist...

Lees meer
René en Camiel nemen afscheid van Synofit: een slot-interview

René en Camiel nemen afscheid van Synofit: een slot-interview

Na meer dan 10 jaar bestuur van Synofit, nemen Camiel en René nu afscheid. Tijd voor nog één interview met de heren...Hoe zouden jullie de afgelopen tien jaar in een paar zinnen willen samenvatten? Camiel: Een heel bijzondere reis, een geweldig avontuur wat begon met...

Lees meer
Synofit Europe overgenomen door Auxilium Capital

Synofit Europe overgenomen door Auxilium Capital

Auxilium Capital heeft Synofit Europe, en ook Bio-Cure, overgenomen. Onder de overname vallen alle merken van Synofit Europe: Synofit, Synopet en Synocare. Bio-Cure is het bedrijf dat de hoogwaardige voedingssupplementen voor Synofit Europe ontwikkelt en produceert....

Lees meer