Kennis & Advies
Op deze pagina vindt u onze informatie artikelen. U kunt selecteren op blog of bibliotheek artikelen. In het blog vindt u de nieuwste tips en trends. In de bibliotheek vindt u belangrijke artikelen over Synofit gezondheidsproducten, het gebruik en belang ervan en algemene informatie over het gebruik van supplementen. Daarnaast kunt u ook onze filters gebruiken om bepaalde onderwerpen te selecteren.
blog imageTips

Voorjaarsschoonmaak ook goed voor uw gezondheid

In deze blog vertellen we u waarom een voorjaarsschoonmaak goed is voor zowel uw woning als uw mentale gezondheid. Een opgeruimd huis zorgt voor minder stress, een betere concentratie en een vrolijker humeur. We geven u handige tips om uw huis én hoofd lekker opgeruimd te houden.

blog imageTips

Zelfzorg: onze tips voor verwennerij van uzelf en uw partner

In een wereld waar de druk van het dagelijks leven vaak overheerst, is het van belang om stil te staan bij het belang van zelfzorg en het onderhouden van een liefdevolle relatie met uw partner. Wij geloven dat het nemen van tijd voor elkaar en voor uzelf geen luxe is, maar belangrijk is voor het welzijn. Lees nu onze blog voor tips die u gemakkelijk kunt toepassen!

blog image

Reistip: Amsterdamse Waterleiding Duinen

Deze maand wil ik graag een persoonlijke wandeltip met jullie delen; de Amsterdamse Waterleiding Duinen of ook wel AWD genoemd. Een prachtig natuurgebied met indrukwekkende routes.

blog imageEvenementen

Synofit is trotse sponsor van de Egmond Wandel Marathon

Door samen te werken met evenementen zoals de Egmond Wandel Marathon, streven we ernaar om iedereen te inspireren actiever te worden. Wij zijn ervan overtuigd dat regelmatige lichaamsbeweging voor iedereen, ongeacht leeftijd, aanzienlijke voordelen met zich meebrengt. Ons doel is om iedereen aan te moedigen om meer te bewegen!

blog imageHuid, Tips

De beste verzorging voor de rijpere huid: hoe kunt u het beste een oudere huid verzorgen

Een doeltreffende huidverzorgingsroutine kan de gezondheid en uitstraling van de huid behouden, zelfs bij het ouder worden. Deze blog benadrukt het belang van een aangepaste verzorgingsroutine voor een rijpere huid en geeft daarbij een aantal tips hoe u dit kunt toepassen.

blog imageTips

Hoe u uw goede voornemens dit jaar écht volhoudt

Met de start van het nieuwe jaar hebben veel mensen goede voornemens gemaakt, variërend van gezonder eten tot stoppen met roken. Hoewel goede voornemens een positieve verandering kunnen brengen, is het vaak moeilijk om ze vol te houden. Deze blogpost biedt praktische tips om ze dit jaar wel vol te houden.

blog imageTips, Hart

Levenslang vitaal: zo houdt u grip op uw cholesterolgehalte!

Voor veel mensen is het behouden van een gezonde cholesterolbalans belangrijk. Een goede kennis over wat cholesterol precies is en hoe u dit op peil kunt houden, kan een groot verschil maken in uw welzijn en vitaliteit.

blog imageTips

Een heerlijke vitamine boost met deze winterse smoothie

In de wintermaanden kunnen we af en toe wel wat extra vitamines gebruiken. Ontdek een smoothie met een heerlijke mix van ingrediënten die zorgt voor een extra dosis vitamines.

blog imageTips, Hart

HARTstikke gezond!

Voor een gezond en vitaal leven is het belangrijk om uw hartgezondheid hoog op uw prioriteitenlijstje te zetten. Wij geven in deze blog verschillende tips die u eenvoudig zelf kunt toepassen voor het behouden van een gezond hart.

blog imageRecepten

Recept gegrilde zalm

Vier de feestdagen met een smakelijk en gezond gerecht. Klinkt gegrilde zalm op een bedje van gewokte groenten met zoete sojasaus ook als muziek in de oren voor u? Lees dan snel verder

blog imageTips, Spieren

Soepel blijven, ook als het kouder wordt

De verwarming gaat steeds vaker aan, het kan al behoorlijk fris zijn ’s morgens en misschien bent u ook al sneller geneigd om toch maar binnen te blijven met een pot thee en een goed boek. Daar is het ook echt het jaargetijde voor. Maar: het blijft ook belangrijk om uw spieren op gang te houden, ook tijdens de koudere maanden van het jaar. Waarom en hoe, dat vertellen we in deze blog.

blog image

Dezelfde bestelling nog eens plaatsen: instructies

Welkom bij onze vernieuwde website! We hebben recentelijk een aantal veranderingen doorgevoerd in de manier waarop u bestellingen kunt herhalen (reorderen). Voorheen kon u eenvoudig via een orderbevestiging of uw accountpagina een link gebruiken om meteen naar de controlepagina te gaan. Na de livegang van onze nieuwe site werken deze links echter niet meer zoals voorheen. Hoe werkt het nu? Dat leest u hier.

blog imageBotten, Tips

Tips voor blije botten

Gezonde botten vormen de basis van een sterk lichaam. Ze bieden niet alleen structuur en ondersteuning, maar zijn ook onmisbaar als het gaat om bescherming van interne organen en het behoud van mobiliteit. Terwijl veel mensen zich richten op het versterken van hun spieren en het verbeteren van hun cardiovasculaire gezondheid, wordt de gezondheid van botten vaak over het hoofd gezien. In dit artikel vindt u enkele tips om uw botten zo sterk en gezond mogelijk te houden!

blog imageTips, Gewrichten, Botten

Blijf bewegen – ook met regen

Wat een lange (na)zomer hebben we dit jaar gehad! Het prachtige weer buiten vroeg gewoon om een fietstocht, lange wandeling of een extra hardlooprondje. Maar binnenkort staan er weer natte en frissere dagen op de planning. En dan is een rondje door het park toch iets minder aantrekkelijk, zeker als er thuis een fleecedeken op de bank lonkt. Heel begrijpelijk – ook wij slaan wel eens een keertje over. Maar er zijn toch de nodige argumenten om te (blijven) bewegen, zelfs als het een beetje regent. Waarom? Dat vertellen we u graag!

blog imageTips, Luchtwegen

Kouvatten… bestaat dat echt?

Heeft u uw zomerjas al opgeborgen, nu de herfst officieel is begonnen? “Doe wel je jas goed dicht, anders vat je nog kou…” De meesten van ons zijn ermee opgegroeid. Maar hoe goedbedoeld het ook was: nee, uw immuunsysteem wordt niet uitgeschakeld door het “kouvatten”, oftewel wanneer u met nat haar naar buiten gaat, uw jas niet dichtknoopt of geen sjaal draagt. “Kouvatten” door lage temperaturen is dus een misverstand. De enige echte boosdoeners van het koude seizoen zijn indringers van buitenaf, zoals virussen. Lees verder voor feiten, fabels en tips over uw weerstand.

blog imageTips

Hoe bereid ik me voor op de herfst?

De herfst lijkt nog ver weg, met de tropische start van september. Maar het herfstseizoen is onderweg, met de bijbehorende uitdagingen. Nog even en we zitten allemaal weer meer binnen. Dan krijgen we te maken met regen en wind, en nu iedereen weer terug is op school of de werkplek, komen we meer in aanraking met bacteriën en virussen. Gelukkig heeft het najaar ook veel mooie dagen. U kunt de mooiste najaarswandelingen maken en het is een seizoen bomvol gezonde groenten en fruit. Allemaal ingrediënten om fit en gezond te blijven tijdens de donkere maanden! Hoe? Dat leest u in deze blog!

blog imageRecepten

Eenvoudig gezond genieten: 3 voedzame lunchideeën

Bent u op zoek naar lekkere en gezonde lunchideeën die u snel en gemakkelijk kunt maken? Of u nu aan het werk bent, veel onderweg bent of gewoon thuis, deze lunchrecepten zijn een geweldige keuze. Ze zitten boordevol omega 3-vetzuren, vezels, calcium en magnesium - belangrijke voedingsstoffen die niet alleen uw smaakpapillen verwennen, maar ook uw botten gezond houden. Laat u inspireren en geniet zonder gedoe van een smakelijke en voedzame lunch!

blog imageSpieren, Gewrichten, Tips

Op weg naar een gezonder leven: Start vandaag met (hard)lopen!

In onze moderne wereld lijkt lopen, met de supermarkt op tien minuten afstand en de auto voor de deur, vaak geen vast onderdeel meer van onze routine. Toch heeft het zoveel te bieden: talloze fysieke en mentale voordelen, een gemakkelijke start, geen vaste schema's of abonnementskosten, en het is minder blessuregevoelig dan vele andere sporten. Benieuwd naar hoe wandelen of hardlopen uw leven kan verrijken? Lees snel verder!

blog imageTips, Gewrichten, Spieren

De voordelen van zwemmen voor uw gezondheid!

Zwemmen is niet alleen leuk, maar het doet ook wonderen voor uw welzijn. Of u nu een ervaren zwemmer bent of net begint, de voordelen van zwemmen zijn er voor iedereen. In dit artikel bespreken we hoe zwemmen uw gezondheid kan verbeteren. We hopen dat het u zal aanmoedigen om vaker het water in te duiken!

blog imageTips, Gewrichten

Stap voor stap naar een actieve zomer(vakantie)

De zomer komt eraan en dat betekent dat het tijd is om te genieten van de zon, de natuur en de frisse lucht. Als u van plan bent een actieve vakantie te ondernemen, is het belangrijk om u goed voor te bereiden. Of u nu van wandelen, fietsen, klimmen, watersporten of een combinatie van activiteiten houdt, deze blogpost helpt u met waardevolle tips om uw zomerse avontuur soepel te laten verlopen.

blog imageGewrichten, Tips

Sterke knieën? Zo doet u dat!

Een van de grootste en meest complexe gewrichten in uw lichaam is uw knie. Ontworpen om te buigen én strekken, biedt het zowel stabiliteit als bewegingsvrijheid. Bovendien dragen uw knieën het grootste deel van uw lichaamsgewicht. Het wordt hoog tijd om wat aandacht aan deze bijzondere gewrichten te besteden!

blog imageRecepten, Hart, Tips

Gezond ontbijten voor uw bloedsuikerspiegel

In een ander artikel beschreven we hoe u uw bloedsuikerspiegel in balans kunt houden. Een van de tips: neem een gezond ontbijt met de juiste ingrediënten. In dit artikel geven we u handvatten hiervoor met een paar recepten die u eens uit kunt proberen.

blog imageGewrichten, Tips, Spieren

Deze bezigheden zijn een uitdaging voor uw gewrichten

Uw gewrichten zijn van vitaal belang voor uw dagelijkse beweging, maar sommige activiteiten kunnen behoorlijk belastend zijn. Het is goed om te letten op de risico's, zodat u op tijd kunt ingrijpen om uw gewrichten te ontzien. Laten we eens kijken naar de belangrijkste uitdagingen én mogelijke oplossingen voor het behoud van gezonde gewrichten.

blog imageGewrichten, Huid

Ontdek de voordelen van de zon voor uw gezondheid met Synofit Curcumine Plus

De zon, een bron van warmte, licht en energie, speelt een cruciale rol in ons leven. Behalve het feit dat ze u een gevoel van blijdschap en ontspanning kan bezorgen, biedt ze ook aanzienlijke voordelen voor uw gezondheid. In dit artikel zullen we de gunstige effecten van de zon op uw gezondheid bespreken en hoe Synofit Curcumine Plus u kan ondersteunen bij het optimaal benutten van deze voordelen.

blog imageGewrichten, Spieren, Tips

Voeding, sporten en Synofit: de ideale combi voor optimale prestaties

Voordat u gaat sporten, is het essentieel om uzelf goed voor te bereiden. Door de juiste voorbereidingen te treffen, kunt u uw prestaties verbeteren, blessures voorkomen en het meeste uit uw training halen. In dit artikel bespreken we zes essentiële tips, met speciale aandacht voor de voedingssupplementen van Synofit en waarom ze van belang kunnen zijn.

blog imageTips, Spieren, Gewrichten

Behoud een Synofitte rug!

Traplopen, fietsen, bukken, boodschappen tillen: de spieren in ons lichaam zijn de hele dag in touw. In een menselijk lichaam zitten zo’n 650 (!) spieren, die allemaal uitstekend samenwerken en ons in beweging houden. Hoe fijn het is om pijnloos en soepel te kunnen bewegen, merkt u vaak pas als het wel pijn gaat doen: bij spierpijn, of overbelasting, gewrichtspijn of wanneer het bijvoorbeeld in uw rug schiet.

blog imageTips, Gewrichten, Spieren, Hart

Trap uw gezondheid naar een hoger niveau: ontdek de vele voordelen van fietsen

Fietsen is een geweldige manier om actief te blijven en te genieten van de buitenlucht. Maar wist u dat het ook talloze voordelen heeft voor uw lichaam en geest? Lees dit blogartikel en raak steeds gemotiveerder om de fiets te pakken...

blog image

De oranje kant van Synofit

Denkt u bij Synofit meteen aan Groen, van de Groenlipmossel? Super! Maar we zijn óók oranje. Onze wortels liggen in Nederland, net als het grootste deel van onze bedrijfsvoering. Alle reden dus om rond Koningsdag terug te kijken op onze geschiedenis!

blog imageRecepten

Oranje wondersap

Op Koningsdag willen we allemaal iets speciaals drinken om de verjaardag van de koning te vieren. Wat is er dan beter dan een heerlijk oranje sapje om in de feeststemming te komen? Dit oranje wondersapje zit boordevol gezonde ingrediënten en heeft een heerlijke zoete smaak. Het is niet alleen lekker, maar ook nog eens goed voor u. Probeer dit eenvoudige recept en maak van uw Koningsdag een gezonde en feestelijke dag!

blog imageBotten, Tips

Waarom wandelen een goed idee is

Wandelen is een van de meest eenvoudige en toegankelijke manieren om te bewegen, en het heeft ook nog eens veel voordelen voor uw gezondheid en welzijn. U heeft er weinig voor nodig, u hoeft geen rekening te houden met de tijden van de sportschool… Geen wonder dat wandelen zo populair is, zelfs na de coronatijd is dat zo gebleven!

blog imageTips

Zo kunt u thuis in beweging blijven

Bewegen is belangrijk voor zowel ons fysieke als ons mentale welzijn. Er gaat weinig boven het fijne gevoel dat u heeft na een goede training of wandeling. Maar er zijn momenten dat u de deur niet uit wilt of kunt, vanwege het weer of de volle planning bijvoorbeeld. Gelukkig zijn er veel manieren waarop u ook in uw eigen huis kunt bewegen en actief kunt blijven. Hier zijn enkele tips om thuis te bewegen.

blog imageTips

Lentekriebels: vergeet dit niet!

De lente is een prachtig seizoen dat ons vaak motiveert om méér naar buiten te gaan en extra te bewegen. Na een lange en koude winterperiode, waarin we veel binnen hebben gezeten, is de lente een welkome afwisseling. Het zonnetje schijnt, de dagen worden langer en de natuur begint weer tot leven te komen. Maar voordat we vol enthousiasme naar buiten rennen, zijn er een aantal belangrijke dingen om te onthouden.

blog imageTips, Spieren, Gewrichten, Botten

5 tips om meer te bewegen

Bewegen is heel belangrijk voor uw gezondheid. Zo vermindert bewegen stress en is het goed voor uw weerstand. Toch kan het soms lastig zijn om voldoende te bewegen. Daarom geven wij u 5 tips om in uw dagelijkse leven meer te bewegen. Zo bent u thuis en op uw werk meer in beweging.

blog imageTips

Zo bereidt u zich voor op een drukke week

Geniet u ook graag van een dagje vrij? Even geen verplichtingen! Maar verplichtingen heten niet voor niets 'verplicht', en na een dag voor uzelf komt de agenda weer in beeld – en plannen is vaak minder relaxt. Misschien is het dan een haalbaarder idee om elke dag een paar minuten voor uzelf te nemen. Het kan een behoorlijk verschil maken, en het is beter in te passen in uw schema. Dat scheelt weer stress!

blog imageEvenementen

De Nationale GezondheidsBeurs 2023 in Jaarbeurs Utrecht

Van donderdag 2 tot en met zondag 5 februari vindt de Nationale Gezondheidsbeurs plaats en wij zijn erbij! U ook?

blog imageTips, Spieren

Wat u kunt doen om uw spieren soepel te houden

Het flexibel houden van spieren is belangrijk voor de algehele gezondheid en fysieke prestaties. Wij delen in deze blog graag met u onze tips om u te helpen flexibele spieren te behouden. En ook vertellen we u waaróm het zo belangrijk is om de spieren soepel te houden. Dat motiveert u om er echt voor te gaan.

blog imageTips, Spieren, Gewrichten

De voordelen van sporten (ook in de winter)

In de winter is het vaak moeilijker om te gaan sporten, wanneer het dekentje op de bank lokt. Maar het levert ook extra’s op, zeker wanneer u buiten gaat sporten. Er zijn nog wel meer voordelen verbonden aan trainen in de winter. In dit artikel zetten we die uiteen.

blog imageHart

Nieuw: Synofit Cardio Care

Met veel trots presenteren wij u ons nieuwe gezondheidsproduct: Synofit Cardio Care, softgels met een unieke combinatie van ingrediënten. De softgels zijn bedoeld voor mensen die op een natuurlijke manier willen werken aan een gezond hart en aan het behoud van een verantwoord cholesterol- en bloedsuikergehalte.

blog imageEvenementen

De 19e editie van de SeniorenExpo

Van 17 tot en met 22 januari vindt alweer de 19de edite van de Senioren Expo in Veldhoven (Eindhoven) plaats en wij zijn erbij! U ook?

blog imageTips

Tips om de goede voornemens in 2023 vol te houden

Het Synofit Team wenst u een ontzettend liefdevol, gelukkig én optimaal gezond nieuw jaar. Een nieuw jaar betekent voor velen ook nieuwe gezonde voornemens. Misschien wilt u meer water drinken en minder alcohol? Meer sporten? Meer natuurlijke producten gebruiken en beter voor uw huid zorgen? Minder stress en meer rust & regelmaat in uw leven? Wij staan voor u klaar met 6 tips in deze nieuwjaarsblog.

blog imageTips

Hoe verbeter ik mijn weerstand in de winter?

De winter komt eraan. En dat betekent minder zonlicht, langdurige kou en regen, plus kortere dagen. Het perfecte recept voor minder energie, of om chagrijnig of zelfs ziek te worden. Maar dat hoeft niet. Hier zijn 3 manieren én een bonustip om uw weerstand te verhogen!

blog imageTips

Blijf bewegen met Synofit, ook in de winter!

Juist nu het buiten kouder wordt, blijven we graag gezellig binnen zitten bij de warme kachel. We gaan vaker met de auto en minder vaak met de fiets. En wat als er straks sneeuw ligt, als het glad wordt buiten? U leest hier onze tips.

blog imageTips

Een voedingsetiket lezen?

U kent het vast wel: u wilt bij uw boodschappen op suiker of vet letten, of u krijgt iemand te eten met een noten- of glutenallergie. In de winkel controleert u alle verpakkingen zo goed mogelijk, maar niet elk etiket laat zich even gemakkelijk lezen. De hoeveelheid tabellen, claims en keurmerken maken het er niet overzichtelijker op. Terwijl het heel nuttig is om de goede informatie te vinden, want op basis daarvan kunt u gezonde, veilige en duurzame voedselkeuzes maken.

blog imageTips, Spieren, Gewrichten, Botten

Waarom is bewegen extra belangrijk als u ouder wordt?

Voor veel mensen komt er een bepaald moment dat bewegen niet meer zo makkelijk en vanzelfsprekend gaat als we altijd gewend waren. Stijve spieren bij het opstaan, een blessure die minder makkelijk overgaat, sneller pijn na het sporten of een stevige wandeling. We moeten eraan geloven: we worden ouder! Juist dan is het extra belangrijk om in beweging te blijven. In dit artikel leest u waarom.

blog imageTips, Spieren, Gewrichten, Botten, Hart

Waarom is bewegen zo gezond?

Dat is een goede vraag. Het antwoord is: vooral vanwege de positieve effecten op de gezondheid. Niet alleen de fysieke gezondheid, maar ook mentaal! Zo hebben voldoende bewegende mensen een betere concentratie, kunnen ze meer en beter leren, kampen ze minder vaak met psychische klachten en worden ze minder snel geprikkeld en boos. Bovendien hebben gezonde mensen meer plezier in het leven en zijn ze geneigd om anderen en de wereld om hen heen ook positiever te beoordelen.

blog imageTips

10 manieren om uw weerstand te verhogen

Weerstand is het vermogen van het menselijk lichaam om “negatieve invloeden van buitenaf te weren en er voor te zorgen dat deze invloeden het lichaam niet ziek kunnen maken. De hoogte van de weerstand hangt af van het afweersysteem”, aldus het woordenboek. Hoe helpen we dat vermogen dan om die negatieve invloeden te weren?

blog imageTips, Spieren, Gewrichten

Handige tools om meer te bewegen

Bewegen is heel belangrijk voor uw gezondheid. Zo vermindert bewegen stress en is het goed voor uw weerstand. Toch kan het soms lastig zijn om voldoende te bewegen. Daarom geven wij u 4 handige tools die u ondersteunen om dagelijks meer te bewegen.

blog imageSpieren, Gewrichten, Tips

Blijf in beweging tijdens een kantoordag!

Dat beweging goed is voor uw gezondheid, is algemeen bekend. Elke dag een half uur “matig intensief” bewegen is het motto. En dan het liefst verspreid over de hele dag, niet een half uur intensief om de rest van de dag weer zittend door te brengen. Hoe doet u dat? Wij geven u tips.

blog imageTips, Spieren, Hart, Botten

Voordelen van wandelen

Wilt u graag meer bewegen? Dan is wandelen misschien wel de activiteit voor u. Wandelen is niet alleen goed voor het lichaam, het heeft nog veel meer voordelen. De belangrijkste voordelen leest u in dit artikel.

blog imageTips

In beweging blijven op vakantie

In beweging blijven op vakantie is belangrijk om uw spieren en gewrichten soepel te houden. Daarnaast zorgt het ervoor dat uw spierkracht, conditie en gewicht op peil blijven. Soms is het echter lastig om op vakantie in beweging te blijven. Uw dagelijkse routine verandert. Wat u eraan kunt doen leest u in dit artikel.

blog imageTips, Spieren, Gewrichten

10 tips om wandelen leuker te maken

Wilt u graag meer bewegen? Dan is wandelen misschien wel dé activiteit voor u. Wandelen is niet alleen goed voor het lichaam, het is ook goed voor de geest en het heeft een relatief laag risico op blessures. Bovendien kunt u het op tijdstippen doen die voor u goed uitkomen én u ziet meer van uw eigen omgeving! Heeft u (nog) meer motivatie nodig om te beginnen met wandelen? In dit artikel vindt u 10 tips om wandelen nog leuker te maken.

blog imageRecepten

Mosselen met groenten

Zomerse mosselen met kerstomaatjes zijn een uitstekende combinatie vol smaak. Geef er een Italiaans tintje aan met pesto, tomaat, paprika, knoflook en basilicum en u wordt beloond met heerlijke aroma’s. Ideaal voor een warme avond, op het terras of in de tuin!

blog imageRecepten

Zomerse salade met kurkuma

De zomer is de ideale tijd om een lekkere salade met verse groenten te maken. Het liefst om lekker buiten op te eten. Deze salade is ook nog eens goed voor de gewrichten vanwege het ingrediënt Kurkuma. Dat is nog een extra reden om gauw de keuken in te duiken!

blog image

Groenlipmossel als supplement

De Nieuw-Zeelandse Groenlipmossel (Perna canaliculus) is een culinaire alleskunner: voedzaam en gezond. Geen wonder dat deze mossel erg geliefd was bij de Maoristammen die langs de kust leefden. Uit archeologische opgravingen blijkt dat de Maori’s die aan de kust woonden, de mossel vaak aten – rauw en in z’n geheel.

blog image

Perna canaliculus, kuku of kutai: een kijkje onder de schelp

Zoals we in het vorige item al schreven, is de Nieuw- Zeelandse Groenlipmossel een culinaire krachtpatser. Omdat het mosselseizoen loopt van juli tot ongeveer april, moeten we nog even wachten op de nieuwe oogst. Daarom nu geen recept, maar een nadere kennismaking met ons ster-ingrediënt: de Groenlipmossel. Ook bekend als Perna canaliculus, kuku of kutai.

blog imageBotten

Vitamine D opnieuw Supplement van het Jaar

Zoals elk jaar konden we via het Informatiecentrum Voedingssupplementen en Gezondheid (IVG) weer stemmen op onze favoriete vitaminen, mineralen, kruiden en andere supplementen. Vandaag bleek dat Vitamine D het Supplement van het Jaar 2022 is. Al eerder (2017 en 2021) eindigde deze vitamine bovenaan. Het IVG zoekt jaarlijks naar de actuele trends rondom gezondheid en voedingssupplementen.

blog imageRecepten

Recept: Golden Milk zelf maken

U komt thuis na een frisse wandeling en u heeft zin in iets warms. Probeer dan eens deze Golden Milk (of Kurkuma Latte). Zo wordt melk genoemd die vanwege een schepje kurkuma een mooie gouden tint krijgt. En door de kruidige smaak is dit extra verwarmend.

Ook heerlijk voor het slapengaan!

blog imageBotten, Studies

Voor u uitgezocht: hoeveel Vitamine K2 zit er in kaas?

In de Nederlandse keuken is kaas één van de belangrijkste voedingsbronnen van Vitamine K2. Dat feitje is al meer dan genoeg reden om hier eens dieper naar te kijken. Wat is Vitamine K2? Hoeveel heb ik ervan nodig? En hoeveel zit er in een plakje kaas? Deze vragen worden in dit artikel beantwoord.

blog imageTips

Wist u dit? Bekijk de prijs per dag via de ⓘ

Bij het kiezen van een gezondheidsproduct is het nuttig om de kosten per dag te kunnen vergelijken. Vaak is het zo dat een grotere verpakking relatief voordeliger is op de langere termijn. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de dosering die u elke dag gebruikt.

blog imageTips, Gewrichten

6 herfst tips voor uw gewrichten

De herfst is niet meer te missen: vurige kleuren in de bomen, blaadjes vliegen in het rond en paddenstoelen schieten de grond uit. Voor velen een geliefd seizoen waarbij genieten in de natuur centraal staat.

Toch heeft niet iedereen hier positieve gevoelens bij. De dagen worden korter, het wordt buiten kouder en de gewrichten voelen strammer aan. Dat laatste komt door de buitentemperatuur en luchtvochtigheid: dat kan invloed hebben op de doorbloeding van de spieren rond de gewrichten.

blog imageStudies, Gewrichten

Extra kwaliteitscontrole

Onlangs bevestigde een kwaliteitscontrole al dat onze Bio-CM100® Curcumine gegarandeerd vrij is van het bestrijdingsmiddel Ethyleenoxide (EtOx). Omdat Curcumine niet het enige ingrediënt is in onze formules, hebben we voor alle zekerheid ook de meest uitgebreide totaalformule (Synofit Groenlipmossel Vloeibaar) laten controleren op Ethyleenoxide.

blog imageStudies, Gewrichten

Kwaliteit tot in de details

Recent worden er ook in Nederland producten teruggeroepen uit de winkels omdat er teveel Ethyleenoxide (EtOx) in zou zitten. Ethyleenoxide is een bestrijdingsmiddel dat op gewassen, zoals gember, kurkuma of sesam, wordt gespoten om ervoor te zorgen dat het goed geconserveerd wordt tijdens langdurige transporten. De Curcumine van Synofit is hier onlangs op gecontroleerd.

blog imageRecepten, Gewrichten

Doe het zelf: Zwarte bes-blad thee

De Ribes nigrum plant (zwartebessenstruik of Cassisplant) kan goed gedijen op Nederlandse bodem. Over het algemeen gaat de aandacht vooral naar de bessen van de plant: daar wordt o.a. Cassis van gemaakt. Voor de gewrichten is echter het blad van de Ribes nigrum juist interessant. Daarom verwerken wij in sommige van onze producten voor de gewrichten ook Zwarte bes-blad.

blog image

Nieuwe directie Synofit: interview met Tom Sanders

Met de overname door Auxilium Capital heeft Synofit een nieuwe directeur gekregen. In dit interview stelt Tom Sanders zich aan u voor.

blog image

René en Camiel nemen afscheid van Synofit: een slot-interview

Na meer dan 10 jaar bestuur van Synofit, nemen Camiel en René nu afscheid. Tijd voor nog één interview met de heren…

blog image

Synofit Europe overgenomen door Auxilium Capital

Auxilium Capital heeft Synofit Europe, en ook Bio-Cure, overgenomen. Onder de overname vallen alle merken van Synofit Europe: Synofit, Synopet en Synocare. Bio-Cure is het bedrijf dat de hoogwaardige voedingssupplementen voor Synofit Europe ontwikkelt en produceert.

blog imageTips

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge!

Het Care Team kwam een heel mooi initiatief tegen dat we graag met u delen: de Nationale Suiker Challenge van het Diabetes Fonds.

blog imageTips, Huid

Het nut van zonlicht

Mei is meestal de maand met de meeste zonuren. Ook neemt de kracht van de zon stevig toe in deze periode. Gemiddeld schijnt de zon in de maand mei over het hele land 223 uur. Dat is 46 procent van de maximaal mogelijke tijd voor de zonneschijnduur! (Bron: KNMI) In de komende maanden juni en juli schijnt de zon gemiddeld ook relatief veel: respectievelijk 213 en 220 zonuren. Daarom een kort bericht over het nut van zonlicht.

blog imageSpieren, Studies

Onderzoek: Roze drankje bevordert prestaties hardlopen

In een recente studie is de invloed onderzocht van een roze gekleurd drankje op de hardloop-prestaties van gezonde personen die regelmatig hardlopen. Er werd gekeken naar de snelheid van het hardlopen en naar de afstand die ze in 30 minuten aflegden.

blog imageStudies, Hart

Nitraatrijke groenten zijn goed voor het hart

Nitraatrijke groenten zoals sla, spinazie, venkel, bleekselderij en rode bieten zijn goed voor de hartgezondheid, blijkt uit Deens onderzoek. De Deense studie duurde maar liefst 23 jaar en er deden 53.000 deelnemers mee. Er werd gekeken naar het verband tussen de inname van nitraatrijke groente en de hartgezondheid van de deelnemers.

blog imageStudies

Nieuwe studie: verbeterde productie van Astaxanthine door algen

De microalg Haematococcus pluvialis (Bloedregenalg) is de belangrijkste bron van natuurlijke Astaxanthine. Deze alg kan tot maar liefst 1 – 5% van zijn eigen gewicht aan Astaxanthine produceren! Omdat Astaxanthine zo’n kostbare stof is, wordt er steeds gezocht naar manieren om de microalg zo veel mogelijk Astaxanthine te laten maken. Zodat dit zo efficiënt mogelijk gebeurt.

blog imageBotten, Studies

Invloed van veganistisch dieet op de botten onderzocht

Personen kunnen om allerlei redenen ervoor kiezen om géén dierlijke producten (meer) te gebruiken. Een vaak gehoorde reden – naast dierenwelzijn en het milieu – is dat dit voor de gezondheid beter is. Er zijn steeds meer onderzoeken die dit lijken te bevestigen. Maar hoe zit het met de botten?

blog image

Uitkomst enquête: wat vinden volgers van Synofit interessant?

Begin januari vroeg het Synofit team in de nieuwsbrief om uw mening. Elk jaar maken we plannen en werken we bepaalde onderwerpen verder uit. Nu hebben we gevraagd wat u interessant vindt, vóórdat we de plannen voor 2021 gingen invullen. De belangrijkste uitkomsten publiceren we hier, zodat u inzicht krijgt in de manier waarop de berichtgeving van Synofit wordt samengesteld.

blog imageTips

Loop een ommetje met het Synofit Team

De Hersenstichting heeft onlangs een gratis app ontwikkeld om mensen in beweging te krijgen. En met succes! Binnen korte tijd is deze app razend populair geworden in Nederland. Het idee is dat je elke dag een ommetje wandelt van minimaal 20 minuten. Daarmee worden punten verdiend, en op een ranglijst in de app is zichtbaar welke deelnemers er ingehaald zijn / bijna ingehaald worden. Deze competitie werkt erg motiverend!

blog imageBotten, Hart, Gewrichten, Evenementen

Vitamine D is Supplement van het Jaar 2021

Zoals elk jaar konden we via het Informatiecentrum Voedingssupplementen en Gezondheid (IVG) weer stemmen op onze favoriete vitaminen, mineralen, kruiden en andere supplementen. Vandaag bleek dat Vitamine D het Supplement van het Jaar 2021 is.

blog imageHuid, Studies

Astaxanthine bij kippen

Wist u dat Astaxanthine ook aan het voer van kippen kan worden toegevoegd? Net als bij flamingo’s, garnalen en zalm verzamelt de rode stof zich in het lichaam als er Astaxanthine in het dieet zit. Maar bij kippen gebeurt dat niet in de huid, maar in de eieren. De dooier van de eieren van zo’n kip is dan ook duidelijk donkerder oranje. En dat vinden we lekker!

blog imageTips

Blik op… de toekomst!

Iedereen herkent wel de gespreksvragen die op de labeltjes van de theezakjes van Pickwick staan. Of dat nou de bedoeling is of niet, onbewust beantwoord je die vragen in je hoofd, terwijl de thee al hengelend de juiste kleur krijgt.

Wij kwamen onlangs deze vraag tegen...

blog image

Terugblik 2020: een veelbewogen jaar met mooie mijlpalen

Ook bij Synofit begon het jaar 2020 eigenlijk hetzelfde als andere jaren. We vonden het leuk om in januari aan onze klanten te vragen naar hun voornemens en plannen. Daaruit kwam naar voren dat de gemiddelde bezoeker gemotiveerd, met optimisme en met positieve spanning het jaar in keek…

blog imageRecepten

Pompoensoep met Kurkuma!

Het is volop herfst – en meer dan ooit hebben we tijd om te investeren in een goede, gezonde maaltijd. Het Care Team van Synofit leeft met u mee en deelt een verwarmend recept voor pompoensoep. Met, hoe kan het ook anders, een lekkere lepel Kurkuma voor extra karakter.

blog image

Uniek: interview met de directie van Synofit

Ter gelegenheid van ons 10-jarig bestaan publiceren wij een uniek interview met de directie. Al 10 jaar staan Camiel Hofstee en René den Admirant aan het roer van Synofit, dat in 2010 klein begon maar toch zó groot wist te worden.

blog imageRecepten

Verse smoothie voor soepele gewrichten

De zomer is de ideale tijd om een lekkere verse smoothie met heerlijk fruit te maken. Het liefst om buiten op te drinken. En als deze smoothie ook nog eens goed is voor de gewrichten vanwege het ingrediënt Kurkuma? Dat is nog een extra reden om gauw de keuken in de duiken!

blog image

Synofit verkrijgbaar in Spanje

Veel Nederlanders kiezen ervoor om in het warme Spanje te overwinteren of om er zelfs helemaal naartoe te verhuizen. Het klimaat is er fantastisch voor de gewrichten en spieren!

blog imageRecepten

Bakken met Kurkuma

Wat doen we als we langdurig thuis moeten blijven? Al onze creatieve gaven krijgen eindelijk een kans in deze periode van afgelaste activiteiten en vrije avonden. Ook het Synofit Care Team zit niet stil. In onze vrije tijd bakken we bijvoorbeeld deze yoghurtcake met sinaasappel en Kurkuma. Bést gezond en lekker speciaal!

blog imageTips

Actueel: tips om thuis te bewegen. Met oefeningen!

Vitaal blijven is belangrijk voor iedereen, ongeacht leeftijd en omstandigheden. Gezond bewegen is daarin een belangrijke factor. Goed nieuws: dat kan ook binnenshuis, bijvoorbeeld door oefeningen te doen op een stoel en zittend of liggend op de grond. In deze pittige periode van ‘zo veel mogelijk binnen blijven’ hebben we graag wat concrete tips voor u.

blog image

Producttest bevestigt: tevredenheid gewrichtenkuur bij honden is groot

De onafhankelijke website Gezondheidsnet heeft net als in 2018 weer een producttest gedaan met een van onze producten. Deze keer gaat het om de gewrichtenkuur voor honden: Synopet Dog Joint Support.

blog image

De hoogtepunten van 2019

2019 was in meerdere opzichten een spannend jaar. Zo begonnen we met een BTW-verhoging, schreef dr. William Cortvriendt in januari al dat goede voornemens voor het nieuwe jaar niet werken en kwamen er allerlei roerige berichten in het nieuws over interacties van medicijnen met Curcumine en ontoelaatbare hoeveelheden lood in producten met kurkuma.

blog image

20 oktober: Wereld Osteoporose Dag

Op 20 oktober 1996 is de eerste Wereld Osteoporose Dag in het leven geroepen. Het doel?

blog image

Lood in kurkuma?

Vandaag kregen wij enkele telefoontjes van klanten die zich zorgen maakten over lood in producten met kurkuma. De nieuwssite van NRC publiceerde een bericht over Bengalen die lood aan de wortels van kurkuma toevoegen om de kleur helderder geel te maken. Daardoor zouden deze geelwortels lokaal beter verkocht worden.

blog image

Actie in ReumaNederland collecteweek

In de collecteweek van ReumaNederland (18-23 maart jl.) hebben we een actie gedaan: bij elke bestelling in de webshop vanaf 100 euro werd 2,50 euro gedoneerd aan ReumaNederland. Met dankbaarheid maken we bekend dat hier honderden klanten aan mee hebben gedaan door hun bestelling precies in die collecteweek te plaatsen.

blog imageStudies, Gewrichten

Tamoxifen en Curcumine: een interactie?

“Onderzoekers Erasmus MC: pas op met kurkuma”

Deze – of een vergelijkbare – kop heeft u de afgelopen dagen wellicht ook gezien in het nieuws. Reden tot zorg als u een product met Curcumine (al dan niet van Synofit) gebruikt? Daar gaan we in dit nieuwsartikel eens diep op in.

blog imageEvenementen

Kurkuma is Supplement van het Jaar 2019!

Zaterdag 9 februari jl. werd op de Nationale Gezondheidsbeurs bekend gemaakt dat kurkuma (ook wel Curcumine, Curcuma, of Curcuma longa genoemd) Supplement van het Jaar 2019 is geworden.

blog imageTips

Goede voornemens voor het nieuwe jaar: waarom het niet werkt

Het meest populaire ‘goede voornemen’ aan het begin van een nieuw jaar is niet zo gezond als veel mensen denken, volgens dr. William Cortvriendt, auteur van de bestseller Hoe word je 100?

blog image

2018 is alweer bijna voorbij…

Deze laatste dagen van het jaar kijken we als vanzelf achterom. Wat heeft 2018 ons gebracht? Wat (of wie) is ons ontvallen? Was het een mooi jaar, of zijn we juist blij dat er eindelijk een nieuw jaar voor ons ligt? Dat zal voor iedere lezer van onze nieuwsbrief en blog weer anders liggen. Waar de ene persoon vervuld wordt met melancholie of verdriet, zal bij een ander de diepe dankbaarheid en vreugde overheersen.

blog image

Meer dan 5000 reviews van de Synofit-webshop

Wanneer u producten bij ons bestelt, krijgt u enige tijd daarna een verzoek per e-mail om een review voor onze webshop in te vullen. Dat loopt via reviewplatform eKomi, een bedrijf dat op basis van reviews aan webshops bepaalde keurmerken toekent.

blog imageStudies

Producttest Synofit Joint Care: binnen enkele minuten effect

Dat de ervaringen met de Synofit Joint Care doorgaans positief zijn, is bekend. Nu is er ook een producttest die dit laat zien. De producttest is door Gezondheidsnet.nl uitgezet in juli 2018 onder 114 deelnemers, variërend in leeftijd tussen 30 en 84 jaar.

blog imageEvenementen

Synofit aanwezig op de 50PlusBeurs

De afgelopen week zijn vele duizenden vijftig-plussers naar de Jaarbeurs in Utrecht geweest voor de jaarlijkse 50PlusBeurs. Synofit was daar ook aanwezig, in de stand van de G&W GezondheidsWinkel.

blog image

2018: een mooi wedstrijdseizoen van Tristan Olij

Het eerste deel van het wedstrijdseizoen van Tristan Olij, de door Synofit gesponsorde triatlonatleet, zit er op. Er waren al enkele mooie hoogtepunten: Tristan heeft zijn eerste overwinningen geboekt tijdens triathlon Heerhugowaard en Langedijk. In 2018 staan er drie wedstrijden centraal. Het NK-sprint (Tristan werd 12de), het NK Olympische afstand (27 augustus) en Challange Mallorca (halve triathlon, 20 oktober).

blog imageTips

Synofit Groenlipmossel Vloeibaar in de handbagage: kan dat?

We hebben al eens eerder geschreven over het meenemen van Synofit Groenlipmossel Vloeibaar op vakantie. Als u graag Synofit Groenlipmossel Vloeibaar wilt blijven gebruiken tijdens uw vakantie, dan moet u er rekening mee houden dat een eenmaal geopende flacon steeds goed gekoeld blijft. Ook mogen in de handbagage in een vliegtuig alleen vloeistoffen tot 100 ml meegenomen worden. Dan zijn de flacons met 200 ml en 400 ml Synofit Groenlipmossel Vloeibaar dus te groot. In de ruimbagage vormt een grotere flacon met Synofit Groenlipmossel Vloeibaar overigens geen probleem.

blog image

Nieuw op Synofit.nl: de bibliotheek

We hebben al eens een artikel geschreven over manieren om snel en gemakkelijk de nodige informatie op onze site te vinden. Ook hebben we al langere tijd een uitgebreide lijst met veelgestelde vragen én de antwoorden. Dit is nu verder geoptimaliseerd: alle artikelen die mogelijk blijvend interessant voor u zijn, staan in een speciale bibliotheek. De bibliotheek is te vinden in het menu onder ‘Artikelen’. Onder ‘Recent nieuws’ vindt u alleen nog nieuwsberichten.

blog imageTips

Gebruikt u medicijnen? Laat de combinatie met Synofit controleren!

Een van de meest gestelde vragen bij ons Care Team gaat over het combineren van een product van Synofit met de reguliere medicatie. In de meeste gevallen vormt dat geen probleem. Toch zijn er uitzonderingen. Voor zover er interacties bekend zijn bij ons, vermelden we die in de gebruiksaanwijzingen en op de website.