Kennis & Verdieping

Omega 3-vetzuren: waar zit het in en hoe zit het met de Groenlipmossel?

Wat zijn Omega 3-vetzuren?

Omega 3-vetzuren zijn een bepaalde categorie van meervoudig onverzadigde vetzuren. Eén daarvan is een zogenaamd essentieel vetzuur, wat betekent dat het lichaam het niet zelf aan kan maken: ALA (alfa-linoleenzuur). De bekendste Omega 3-vetzuren zijn EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). Deze kan het lichaam wél zelf aanmaken, bijvoorbeeld door ALA om te zetten. Dit gaat echter niet zo gemakkelijk.

Omega 3-vetzuren zijn goed voor de ontwikkeling van het brein en de ogen bij ongeboren kinderen. Bij volwassenen helpen Omega 3-vetzuren om de cholesterolconcentratie in de bloedvaten goed te houden en om de normale werking van het hart in stand te houden.

Bronnen van Omega 3-vetzuren

omega 3 synofitHet is (als het om de gezondheid gaat) ook belangrijk om op te letten hoeveel Omega 6-vetzuren de voeding bevat. Een verhouding van 3:1 tot 5:1 van Omega 6 ten opzichte van Omega 3 zou optimaal zijn. In de gewone Westerse voeding ligt deze verhouding tussen de 10:1 en 30:1. Een aanvulling met Omega 3 rijke voeding is dus zeer verstandig. Maar waar zit het in?

U heeft vast wel eens gehoord dat allerlei vissoorten rijk zijn aan Omega 3-vetzuren. Vette vis, zoals haring, makreel en zalm, wordt in menig voedingsadvies aanbevolen. Deze vissen maken de Omega 3-vetzuren niet zelf aan. Ze krijgen ze binnen via het voedsel dat ze consumeren (voornamelijk algen). Gekweekte vis bevat dan ook vaak minder Omega 3-vetzuren dan de in het wild gevangen vis.

Ook plantaardig voedsel kan Omega 3-vetzuren bevatten. Bepaalde micro-algen bevatten veel DHA, en bijvoorbeeld kelp bevat veel EPA. Van de verschillende plantaardige oliesoorten bevat olijfolie de gunstigste verhouding Omega 3-vetzuren ten opzichte van Omega 6-vetzuren. Via het internet kunt u zelf op zoek gaan naar andere voedingsbronnen van Omega 3-vetzuren.
Supplementen met visolie kunnen ook de behoefte aan EPA en DHA aanvullen. Let er dan wel op dat het een supplement van goede kwaliteit betreft, zonder vervuilingen!

Omega 3 in de Groenlipmossel

De Groenlipmossel is in veel opzichten een bijzonder weekdier. Eén van de bijzonderheden is dat de Groenlipmossel veel verschillende Omega 3-vetzuren bevat. Niet alleen EPA en DHA, zoals in visolie, maar ook ALA, ETE (eicosatrieenzuur), SDA (stearidonzuur), DTA (docosatetraeenzuur) en het in de natuur zeldzame ETA (eicosatetraeenzuur). Meer weten over de samenstelling van de Groenlipmossel? Lees dan eens het artikel over de ingrediënten in de Groenlipmossel>>>

Wat zit er allemaal in de Groenlipmossel?

Wat voor vetten zitten er in de Groenlipmossel?

Kies een product van Synofit met Groenlipmossel:

Groenlipmossel Basic

Ideaal om optimaal te trainen, sporten en presteren

Bevat Vitamine C voor het behoud van gezond kraakbeen

60 softgels € 29,95
2 x 60 softgels € 55,-

Meer info

Groenlipmossel Regular

Optimaal voor iedereen die actief en vitaal in het leven staat

Bevat Curcumine voor het behoud van soepele gewrichten1

60 softgels € 34,95
2 x 60 softgels € 60,-

Meer info

Groenlipmossel Plus

Extra aandacht en ondersteuning om een actieve en zelfstandige levensstijl te behouden

Bevat Curcumine voor de gewrichtsfunctie1

60 softgels € 60,-
2 x 60 softgels € 105,-

Meer info

Groenlipmossel Vloeibaar

Maximale ondersteuning bij uw dagelijkse activiteiten

Bevat Curcumine voor de gewrichtsfunctie1

200 ml € 60,-
2 x 200 ml € 105,-
400 ml € 105,-
2 x 400 ml € 190,-

Meer info