Kennis & Verdieping

Wetenschappelijk onderzoek naar Synofit

jan 8, 2018

Hoe werkt Synofit?

Ons streven is om Synofit en de losse ingrediënten van Synofit zoveel mogelijk wetenschappelijk te onderzoeken.
Over de ingrediënten is al jaren veel officiële informatie bekend via bijvoorbeeld de wetenschappelijke database PubMed. U kunt zelf in deze database op zoek gaan naar meer informatie over de Groenlipmossel, over Curcumine, over Zwarte bes-blad en over Boswellia (de Engelse termen hiervoor zijn Green-lipped mussel, Curcumin, Blackcurrant leaves en Boswellia).

Onderzoek naar Synofit

ZGV VoedingsziekenhuisOok de eerste verkennende wetenschappelijke onderzoeken met Synofit als gewrichtenformule (Synofit Premium Plus) zijn inmiddels afgerond.
Eind 2013 is een eerste studie begonnen in het ZGV te Ede. De resultaten gaven aanleiding om de studie uit te breiden met grotere aantallen deelnemers.
onderzoek met SynofitEr zijn intussen twee studies opgestart én afgerond in het Erasmus Ziekenhuis in Brussel. De resultaten daarvan zijn al gepubliceerd in een (Engelstalig) tijdschrift.
Het is echter voor ons niet toegestaan om meer informatie over de conclusies te geven via deze website. Synofit is een voedingssupplement, en wordt op deze website dan ook zo bejegend. Wel zullen we zo gedetailleerd mogelijk de betrokken beroepsgroepen, apothekers en winkeliers op de hoogte brengen van de studieresultaten.

Als u als professional graag meer details over de werking van Synofit (en de onderzoeken) wilt weten, dan kunt u met ons contact opnemen. Personen met een medische achtergrond kunnen we op verzoek wél alle informatie geven. Meld uitdrukkelijk bij uw verzoek welke (bio)medische of therapeutische achtergrond u heeft.

Nieuwe studies

We zijn altijd benieuwd naar mogelijkheden om nieuwe studies te verrichten met producten van Synofit. Bent u arts of onderzoeker en heeft u hier interesse in? Laat het ons dan even weten!

Lees ook het eerdere bericht van oktober 2015: Nieuw Synofit onderzoek in België door Professor Thierry Appelboom van het Brusselse Erasmus Ziekenhuis