Kennis & Verdieping

Optimaal in beweging op de fiets!

mrt 14, 2022

Wat een cadeautje, het lenteweer van de afgelopen dagen! Grote kans dat u een bijdrage heeft geleverd aan 15 miljard kilometers die wij Nederlanders per jaar samen fietsen (bron: Fietsersbond). Alle reden om daar een goed gevoel van te krijgen. Fietsen is een mooie training voor de been-, heup-, bil- en voetspieren, maar ook de armspieren doen mee. Behalve de spieren krijgt uw hele lichaam een (lente-) boost: fietsen is goed voor hart en longen, voor de conditie, en zo in het zonnetje ook voor uw humeur. Win-win dus!

Check voor vertrek

Misschien merkt u na twee jaar coronabeslommeringen (of gewoon na de winter) wel dat u weer even moet opstarten, ook al doet u uw gewrichten al dagelijks een groot plezier met de Synofit Premium Plus.

Neem rustig de tijd om uw fiets na te (laten) kijken en uw spieren los te maken voor u opstapt, bijvoorbeeld door rustig wat oefeningen te doen. Het kan even wennen zijn om op te stappen en uw evenwicht te houden. Een fiets met lage instap is dan prettig. En misschien ook wel gezellig en veilig als er iemand met u meegaat!

Handige hulpmiddelen

Fiets en spieren in orde voor vertrek? Er is nog een aantal zaken die ervoor kunnen zorgen dat u ontspannen fietst. Krijgt u bijvoorbeeld soms ook een ‘doof’ of tintelend gevoel in uw handen, wanneer die langer op het stuur liggen? Controleer dan of u niet te zwaar op uw stuur leunt, en of het stuur de goede hoogte heeft. Eventueel kunnen speciale fietshandschoenen helpen. Hetzelfde geldt voor zadelpijn: hier kan een goede fietsbroek uitkomst bieden.

Tip: wissel een fietsrit ook eens af met een wandeling, of fiets bijvoorbeeld naar het bos.

Zo komen ook uw botten aan bod: die gaan aan het werk wanneer het eigen lichaamsgewicht gedragen moet worden. Wilt u de botten extra ondersteunen, kijk dan eens bij Synofit Calcium Plus!

Wilt u daarnaast ook uw hersens nog eens een extra plezier doen, kies dan een route die u nog niet eerder heeft gefietst. Daar houdt u uw hersens scherp mee: stap uit het bekende rondje en doe eens iets anders. Hetzelfde geldt trouwens voor het blokje om met de hond!

Heeft u er al zin in? Mooi zo! Voor een suikerdip onderweg doet een banaan wonderen, maar een terrasje kan natuurlijk ook.

Andere nuttige artikelen: