Kennis & Verdieping

Synofit Premium Plus: overstappen tussen vloeibaar en capsules

Kan dat zomaar?

We krijgen steeds vaker de vraag of je bij het gebruik van Synofit Premium Plus zomaar kunt overstappen van vloeibaar naar capsules. Of juist andersom. Daarom een artikel met antwoorden op deze vraag.

Wat zijn de verschillen tussen vloeibaar en capsules?

We hebben een ander uitgebreid artikel geschreven over de verschillen tussen Synofit Premium Plus Vloeibaar en de Synofit Premium Plus Capsules. De belangrijkste verschillen hebben we hier nog eens op een rijtje staan:

400 ml Synofit Premium Vloeibaar

Synofit Premium Plus Vloeibaar

Geen capsules of pillen slikken
Tot 45 dagen na openen houdbaar
De echte Synofit-smaak!
Ons beste adviesproduct voor gewrichten

Advies voor de eerste 80 dagen:
10 ml per dag
Daarna:
5 ml per dag

Meer informatie & direct bestellen

120 Synofit Premium Capsules

Synofit Premium Plus Capsules

Gemakkelijk mee te nemen
Lang houdbaar
Geur- en smaakloos
Ons best verkochte product

Advies voor de eerste 80 dagen:
3 capsules per dag
Daarna:
2 capsules per dag, evt. naar 1 per dag

Meer informatie & direct bestellen

Samengevat komt het erop neer dat de vloeibare vorm om verschillende redenen nét wat krachtiger is dan de capsules. Daarom zal het u niet verbazen dat we het liefste zien dat nieuwe klanten beginnen met Synofit Premium Plus Vloeibaar voor de eerste 80 dagen. Want dan is de kans op een snelle klanttevredenheid het grootst.

Waarom zou ik overstappen op capsules?

Om verschillende redenen gebruiken sommige mensen liever capsules dan een drankje. De Synofit Premium Plus Capsules hebben vooral praktische voordelen ten opzichte van Synofit Premium Plus Vloeibaar. Zo zijn ze gemakkelijker mee te nemen op reis (lees ook het artikel over Synofit meenemen op vakantie), hoeven ze niet koel bewaard te worden en zijn ze vrij van vreemde smaakjes en geurtjes. Ook bevatten de capsules van Synofit Premium Plus geen conserveermiddelen, in tegenstelling tot de pure vloeistof van Synofit Premium Plus die na openen van de fles écht niet zonder conservering goed kan blijven.
Wat uw voorkeur ook is, het is goed te weten dat u altijd kunt overstappen naar de capsules. En ook als er (weer) redenen zijn om liever vloeibare Synofit Premium Plus te gebruiken: u kunt ook altijd (weer) teruggaan van de capsules naar de vloeistof.

Waar moet ik dan op letten?

Er zijn een aantal dingen waar u zorgvuldig op moet letten wanneer u overstapt van de vloeibare vorm naar de capsulevorm, of andersom.

Houdbaarheid vloeistof

Synofit Premium Plus Vloeibaar is na openen beperkt houdbaar. Het is dus meestal niet aan te bevelen om halverwege een geopende flacon ineens op de capsules over te stappen. Want als de inhoud van de geopende fles te lang staat, zal er mogelijk bederf optreden. Let er dus op dat de flacon maximaal 45 dagen open is, en dat de flacon goed afgesloten én gekoeld staat. Er zijn wel (tevreden) klanten die hier flexibeler mee omgaan, maar na 45 dagen kunnen wij de kwaliteit van het product niet meer garanderen. Voor een korte onderbreking (bijvoorbeeld een weekendje weg) is het wél mogelijk om bijvoorbeeld voor een paar dagen de capsules te gebruiken. In bijna alle andere gevallen adviseren we dus om de geopende flacon eerst leeg te maken voor u overstapt op de capsules. Bij een overstap van de capsules naar de vloeibare vorm speelt dit niet, omdat de capsules lang houdbaar zijn.

Let op de dosering

Bij Synofit Premium Plus staat de hoeveelheid actieve ingrediënten van 10 ml vrijwel gelijk aan die van 3 capsules (al bevatten die laatste geen Boswellia). U kunt dit in de gebruiksaanwijzing nauwkeurig nalezen en vergelijken. Let er bij het overstappen dus op, dat u niet (onbedoeld) ineens de hoeveelheid actieve ingrediënten stevig verhoogt of verlaagt. Twee capsules bevatten immers méér milligrammen aan ingrediënten dan 5 ml vloeistof, maar 5 ml vloeistof bevat juist weer méér milligrammen dan één capsule.

Overstappen tijdens onderhoudsdosering

Bij de onderhoudsdosering bevatten 2 capsules dus iets meer actieve ingrediënten dan 5 ml vloeistof. En 1 capsule bevat weer iets minder actieve ingrediënten dan 5 ml vloeistof. Het is goed om daar rekening mee te houden als u wilt overstappen tijdens de onderhoudsdosering.

Wanneer u eenmaal tevreden bent over Synofit Premium Plus (na de eerste 80 dagen), kunt u hier gerust wat mee experimenteren. U voelt het dan vanzelf wanneer u te snel teruggaat in dosering. Als u merkt dat uw tevredenheid afneemt, kunt u het beste meteen weer naar een hogere dosering gaan; want als u te lang op een te lage dosering blijft ‘hangen’, zult u weer die eerste 80 dagen moeten herhalen om de eerdere mate van tevredenheid te bereiken.

Onderhoudsdosering in vloeibare vorm

Let er op dat bij gebruik van de vloeibare vorm voor de onderhoudsdosering alleen de flacons met 200 ml gebruikt kunnen worden. Dit vanwege de houdbaarheid van het product (bij gebruik van 5 ml per dag zou men 80 dagen met een flacon met 400 ml doen; dat is te lang).

Luister naar uw gewrichten

Het kan voorkomen dat de gewrichten protesteren bij het wisselen van de vloeistof naar de capsules. In dit geval adviseren wij om ook voor het onderhoud de vloeistof te blijven gebruiken. De vloeistof bevat een iets sterkere formule dan de capsules, wat een dergelijke ervaring kan verklaren. Vandaar ook het advies om dan langdurig bij de vloeibare vorm te blijven.

Behoefte aan persoonlijk advies?

Deze artikelen zijn ook relevant voor u

Wat is het verschil tussen vloeibaar en capsules?

Is Synofit Premium Plus Vloeibaar beter dan de capsules van Synofit Premium Plus? Dit zal de meest gestelde vraag over Synofit zijn, naast de vraag over de interactie met medicijnen.
Lees verder

Synofit Premium Plus meenemen op vakantie

We krijgen vaak de vraag of de Synofit Premium Plus Capsules geschikter zijn tijdens een vakantie dan Synofit Premium Plus Vloeibaar. In veel gevallen is daar wat voor te zeggen.
Lees verder