Nieuws & Inspiratie

Pompoensoep met Kurkuma!

Het is volop herfst – en meer dan ooit hebben we tijd om te investeren in een goede, gezonde maaltijd. Het Care Team van Synofit leeft met u mee en deelt een verwarmend recept voor pompoensoep. Met, hoe kan het ook anders, een lekkere lepel Kurkuma voor extra karakter.

Nodig:

Grote pan, mes, snijplank, blender of staafmixer

Werkwijze:

  1. Pers de knoflook
  2. Snijd de pompoen: eerst in grote stukken, haal dan de pitjes eruit en vervolgens snijdt u het in kleinere stukken
  3. Snijd de ui en winterwortel klein
  4. Snijd de gemberwortel in schijfjes (met schil)
  5. Bak de ui glazig in de pan met de knoflook in wat olie
  6. Voeg de winterwortel toe en bak mee
  7. Voeg de gemberwortelschijfjes en de stukjes pompoen toe en bak alles goed door
  8. Kook intussen in een andere pan 2 liter water
  9. Voeg het water toe aan de pan met de gebakken groenten
  10. Laat 20 minuten koken
  11. Verwijder de schijfjes gemberwortel uit de soep
  12. Pureer de gekookte groente met een blender of staafmixer tot een gladde soep
  13. Zet het vuur uit en voeg naar smaak zout toe
  14. Voeg de Kurkuma toe en naar smaak zwarte peper
  15. Laat dit even staan
  16. Voeg vlak voor het serveren nog kokosmelk of room toe

Ingrediënten:

1,5 kilo pompoen
2 uien
3 tenen knoflook
Verse gemberwortel
1 eetlepel Kurkumapoeder
2 winterwortels
Scheutje kokosmelk of room
Naar smaak: zwarte peper
Naar smaak: zout