Pompoensoep met Kurkuma!
Het is volop herfst – en meer dan ooit hebben we tijd om te investeren in een goede, gezonde maaltijd. Het Care Team van Synofit leeft met u mee en deelt een verwarmend recept voor pompoensoep. Met, hoe kan het ook anders, een lekkere lepel Kurkuma voor extra karakter.
Nodig:
Grote pan, mes, snijplank, blender of staafmixer
Werkwijze:
- Pers de knoflook
- Snijd de pompoen: eerst in grote stukken, haal dan de pitjes eruit en vervolgens snijdt u het in kleinere stukken
- Snijd de ui en winterwortel klein
- Snijd de gemberwortel in schijfjes (met schil)
- Bak de ui glazig in de pan met de knoflook in wat olie
- Voeg de winterwortel toe en bak mee
- Voeg de gemberwortelschijfjes en de stukjes pompoen toe en bak alles goed door
- Kook intussen in een andere pan 2 liter water
- Voeg het water toe aan de pan met de gebakken groenten
- Laat 20 minuten koken
- Verwijder de schijfjes gemberwortel uit de soep
- Pureer de gekookte groente met een blender of staafmixer tot een gladde soep
- Zet het vuur uit en voeg naar smaak zout toe
- Voeg de Kurkuma toe en naar smaak zwarte peper
- Laat dit even staan
- Voeg vlak voor het serveren nog kokosmelk of room toe
Ingrediënten:
1,5 kilo pompoen
2 uien
3 tenen knoflook
Verse gemberwortel
1 eetlepel Kurkumapoeder
2 winterwortels
Scheutje kokosmelk of room
Naar smaak: zwarte peper
Naar smaak: zout