Nieuws van Synofit

Waarom een singelloop?

De Singelloop Utrecht bestaat al bijna 65 jaar. De eerste editie was in 1925. Deelnemers lopen 5 of 10 km en kunnen zich daarvoor laten sponsoren ten behoeve van onderzoek via het Reumafonds. Deelname kost € 2,50 per persoon – ook dit komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek.

Synofit loopt ook mee!

Het zal u niet verbazen dat wij als bedrijf volledig achter zo’n evenement staan. Daarom zullen er ook vanuit ons team mensen meelopen met de Singelloop.
Ons team is echter nog niet zo groot. Daarom zouden we het leuk vinden als enkele gebruikers van Synofit zich ook zouden aansluiten bij ons loop-team!

Wat houdt het precies in?

singelloopDe Singelloop Utrecht is een unieke beleving. U kunt op de website van de organisatie meer gedetailleerde informatie hierover vinden. U kunt kiezen voor 5 of 10 km hardlopen.
Zo is dit het snelste 10 kilometer-parcours ter wereld! Het parcours komt onder andere door het Wilhelminapark, langs de Singel en eindigt op de Maliebaan.
In 2010 is er een wereldrecord ‘hardlopen op de weg’ gevestigd: Leonard Komon (toen 22 jaar) haalde de finish in 26:44 minuten. Dit jaar zal hij ook weer meedoen. Dat wilt u toch niet missen?!

Het parcours

Het Wilhelminapark is één van de mooiste stadsparken van Nederland. Er staat een standbeeld van Koningin Wilhelmina.
Rondom het Wilhelminapark vindt u tijdens de Singelloop o.a. omkleedgelegenheid, toiletten, tassen- en fietsenstalling en catering.
De Maliebaan was al in 1637 een bekende sportlocatie voor studenten. In 1885 werd hier het allereerste fietspad van Nederland aangelegd. Het is dus niet een willekeurig gekozen finishlocatie!
De Utrechtse Singel omsluit het prachtige historische centrum van Utrecht.
Lopers van de 10 km komen ook langs de Molen Rijn en Zon, de hoogste molen van de provincie Utrecht.

Ja, het lijkt mij wel wat!

Als u graag mee wilt doen, of eerst vrijblijvend wat informatie wilt opvragen, neem dan even contact op.
N.B. De Singelloop is intussen geweest, zie het blogbericht over de deelname van Synofit aan de Singelloop tegen Reuma.