Snel en makkelijk gezond: 3x lunch inspiratie
Lekkere inspiratie voor gezonde en gemakkelijke lunch recepten, voor op uw werk, onderweg of thuis. Deze recepten zijn rijk aan Omega 3, vezels, Calcium en Magnesium. Deze (Calcium en Magnesium) houden de botten sterk.
1: Omega 3 rijke salade
Benodigdheden:
Voor 2 personen
100 gram sla, 1 rijpe avocado, 50 gram (biologische)geitenkaas, halve komkommer, 100 gram gerookte zalm, handje pijnboompitten, 1  eetlepel kokosolie, 1 mango en 200 gram snoeptomaatjes.
Dressing:
scheutje kokosolie, 1 eetlepel azijn en peper en zout.
Zo maakt u het klaar:
Maak als eerste de groenten schoon. Snijd vervolgens de mango in stukjes, de snoeptomaatjes in halfjes en de komkommer in plakjes. Halveer hierna de avocado, draai de parten uit elkaar, verwijder de pit en snijd de avocade in plakjes. Bak ondertussen de pijnpoompitten op laag vuur met kokosolie tot ze goudbruin zijn. Doe de ingrediënten van de dressing door elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe. Meng de sla met de dressing en voeg de komkommer, tomaatjes en mango toe en schep door elkaar. Voeg voorzichtig de avocado toe en garneer de salade met de pijnboompitten en geitenkaas.
2: Groenten tosti
Benodigdheden:
Voor 2 personen
4 sneetjes volkoren/speltbrood, een halve courgette, 1 bol mozzarella, 50 gram zongedroogde tomaatjes, 100 gram verse spinazie en 100 gram gerookte zalm of tonijn, scheutje kokosolie en peper en zout.
Extra beleg:
Groentenhummus of verse guacamole.
Zo maakt u het klaar:
Maak als eerste de groenten schoon. Snijd vervolgens de courgette, mozzarella en zongedroogde tomaatjes in stukjes. Bak vervolgens de courgette en spinazie in de pan met een scheutje kokosolie en voeg naar smaak zout en peper toe. Besmeer indien gewenst 2 boterhammen met groentenhummus of avocado. Voeg vervolgens de courgette, mozzarella, zongedroogde tomaatjes, spinazie en vis toe. Hierna voegt u de bovenste boterham toe en plaatst u de tosti’s in het ijzer of in de pan. Wacht tot deze goudbruin zijn en de mozzeralla is gesmolten.
3: Komkommersalade
Benodigdheden:
Voor 2 personen
4 mais/rijstwafels, 400 gram radijs, halve komkommer, halve appel, 250 gram Griekse yoghurt, 25 gram verse noten (amandelen of walnoten), 10 gram verse dille en bieslook en zout en peper.
Zo maakt u het klaar:
Maak als eerste altijd de groenten schoon. Snijd vervolgens de radijs, de komkommer en de appel in kleine stukjes. Vervolgens hakt u de amandelen/walnoten grof en hakt u de verse dille en bieslook fijn. Hierna doet u de gesneden ingredienten (behalve de noten) in een saladekom en voegt u de Grieke yoghurt toe. Voeg peper en zout naar smaak toe.Â
Leg de mais/rijstwafels op een bord en verdeel hier een deel van de salade over. Serveer de rest van de salade naast de mais/rijstwafels. Voeg als laatste de noten toe.Â