Gepubliceerd op 25 August, 2023
imageimageimageimagesocial media links

Eenvoudig gezond genieten: 3 voedzame lunchideeën

Bent u op zoek naar lekkere en gezonde lunchideeën die u snel en gemakkelijk kunt maken?

Of u nu aan het werk bent, veel onderweg bent of gewoon thuis, de onderstaande lunchrecepten zijn een uitstekende keuze. Ze zitten boordevol omega 3-vetzuren, vezels, calcium en magnesium - belangrijke voedingsstoffen die niet alleen uw smaakpapillen verwennen, maar ook uw botten gezond houden.

Laat u inspireren en geniet zonder gedoe van een smakelijke en voedzame lunch!

1: Omega 3-rijke salade

Knowledge Advice Image right side

Benodigdheden:

Voor 2 personen

100 gram sla, 1 rijpe avocado, 100 gram gerookte zalm, halve komkommer, 1 mango, 200 gram snoeptomaatjes, handje pijnboompitten, 1 eetlepel kokosolie, 50 gram (biologische) geitenkaas

Dressing:

scheutje olijfolie, 1 eetlepel azijn, peper en zout

Zo maakt u het klaar:

Was de komkommer, de snoeptomaatjes en de sla. Schil de mango en de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de snoeptomaatjes in partjes en de komkommer in plakjes. Snijd de gerookte zalm in stukken.

Bak de pijnpoompitten op laag vuur met de kokosolie tot ze goudbruin zijn.

Doe de ingrediënten van de dressing door elkaar en voeg naar smaak de peper en zout toe. 

Meng de sla met de dressing en voeg de komkommer, tomaatjes en mango toe en schep door elkaar. Voeg voorzichtig de avocado en de zalm toe en garneer de salade met de pijnboompitten en geitenkaas.

2: Groentetosti

Knowledge Advice Image right side

Benodigdheden:

Voor 2 tosti's (4 sneetjes)

100 gram verse spinazie, een halve courgette, 1 bol mozzarella, 50 gram zongedroogde tomaatjes, 4 sneetjes volkoren/speltbrood, 100 gram gerookte zalm of tonijn, eetlepel kokosolie, peper en zout

Extra beleg:

Groentehummus of verse guacemole naar smaak

Zo maakt u het klaar:

Was de spinazie en de halve courgette. Snijd vervolgens de courgette, mozzarella, zongedroogde tomaatjes en de vis in stukjes.

Bak de courgette en spinazie in de pan met een eetlepel kokosolie en voeg naar smaak zout en peper toe. Besmeer indien gewenst 2 sneetjes brood met groentehummus of verse guacemole. Beleg vervolgens met de spinazie, courgette, mozzarella, zongedroogde tomaatjes en vis. Hierna voegt u de bovenste boterham toe en plaatst u de tosti’s in het ijzer of in de pan. Wacht tot de broodjes goudbruin zijn en de mozzarella is gesmolten.

3: Komkommersalade

Knowledge Advice Image right side

Benodigdheden:

Voor 2 personen

400 gram radijsjes, halve komkommer, halve appel, 250 gram Griekse yoghurt, 25 gram verse noten (bijv. amandelen of walnoten), 10 gram verse dille, 10 gram verse bieslook, peper en zout, 4 maïs-/rijstwafels

Zo maakt u het klaar:

Maak de radijsjes, de halve komkommer, de halve appel, de dille en de bieslook schoon. Snijd vervolgens de radijsjes, de komkommer en de appel in kleine stukjes. Vervolgens hakt u de amandelen/walnoten grof en hakt u de verse dille en bieslook fijn.

Doe de gesneden ingrediënten (behalve de noten) in een saladekom en voeg de Griekse yoghurt toe. Voeg peper en zout naar smaak toe. 

Leg de maïs-/rijstwafels op een bord en verdeel hier een deel van de salade over. Serveer de rest van de salade naast de maïs-/rijstwafels. Sprenkel als laatste de gehakte noten over de salade. 

Gepubliceerd op 25 August, 2023
imageimageimageimagesocial media links
Tags:
Recepten
Verder lezen