Nieuws van Synofit

Sterke knieën? Zo gedaan!

complexe “schokdempers” die zorgen voor stabiliteit

Het is het grootste en een van de meest complexe gewrichten van ons lichaam: de knie. Gemaakt voor strekken en buigen, en ze zorgen voor stevigheid en beweeglijkheid. Daarbij dragen onze knieën ook nog eens het grootste deel van ons lichaamsgewicht. Wist u dat met elke stap die u zet, er krachten op uw knieën worden uitgeoefend van wel vijf keer uw lichaamsgewicht? Tijd voor wat aandacht voor deze bijzondere lichaamsdelen dus!
In deze blog maken we kennis met de knie, de mogelijke uitdagingen voor de knie en delen we onze tips voor Synofitte knieën.

Een korte kennismaking met de knie

De knie is een bijzonder geheel van botten, pezen, kraakbeen, spieren, slijmbeurzen en gewrichtsbanden. Er is een nauwe samenwerking met het dijbeen en het scheenbeen, om ervoor te zorgen dat we bijvoorbeeld kunnen lopen, springen en draaien. Knieën zorgen er dus voor dat ons lichaam gedragen wordt, maar ook voor stabiliteit. Daarnaast bevatten ze “schokdempers”: de menisci, stukken kraakbeen tussen het dijbeen en het scheenbeen. Deze menisci zorgen ervoor dat het gewicht goed over het kniegewricht wordt verdeeld.
recept met mosselen
recept met mosselen

Complex

Hoe sterk knieën ook zijn, er zijn grenzen. Als u die grenzen te vaak opzoekt, bijvoorbeeld door intensief sporten, kunnen de knieën al op jonge leeftijd extra aandacht vragen. En ook bij het ouder worden kan het nodig zijn om de knieën gerichte ondersteuning te bieden. Het helpt als u bij voorbaat al de knieën zo sterk mogelijk houdt. Goed ontwikkelde spieren rondom de knie helpen bij het soepel bewegen. Dit geeft meteen ook de nodige stabiliteit rond het gewricht, zodat u zich zekerder voelt bij het bewegen.
Maar hoe krijgt u sterke knieën?

Bewegen

U voelde het waarschijnlijk al aankomen: regelmatig trainen en specifieke oefeningen voor het versterken van kniespieren helpen bij het behouden of krijgen van sterke knieën. Squats, lunges of op één been staan zijn aanraders, maar ook wandelen, fietsen, speciale oefeningen, zwemmen of aquarobics. Op onze site delen we graag enkele oefeningen met u: collega Zhanna zette de beste oefeningen op een rijtje. Daarbij geldt: ook wanneer u ongemak heeft in uw knieën, mag u zeker wel blijven bewegen (uiteraard met goede technieken en eventueel met begeleiding van een gezondheidsprofessional). Een warming-up is belangrijk, net als een goede techniek. Bij twijfel is het raadzaam om ondersteuning of advies te vragen bij een gespecialiseerde sportschool.
Goed om te weten: leer allebei uw knieën kennen! Ze zijn namelijk niet precies hetzelfde; bijna iedereen heeft een sterker en wat minder sterk been, waardoor er een disbalans kan ontstaan.

recept met mosselen

Tenslotte: probeer te zorgen voor een goede houding en een gezond gewicht. Bij overgewicht raken de knieën sneller overbelast.

recept met mosselen

Hoe Synofit Groenlipmossel Plus kan helpen

Synofit Groenlipmossel Plus kan deze zomer een waardevolle ondersteuning bieden voor uw gewrichten1 tijdens actieve activiteiten. De combinatie van Groenlipmossel, Curcumine en Zwarte bes-blad is in korte tijd erg populair geworden in ons land. Curcumine staat erom bekend de gewrichten1 te ondersteunen. Door dagelijks Synofit Groenlipmossel Plus in te nemen, geef u uw gewrichten de benodigde voedingsstoffen om gezond en sterk te blijven, zodat u optimaal kunt genieten van al uw zomerse activiteiten.

1Evaluatie gezondheidsclaim is lopende