Kennis & Verdieping

Zit er suiker in Synofit?

Geen suiker toegevoegd

Steeds vaker krijgen wij de vraag of een product van Synofit soms suiker bevat. Niet alleen van mensen met diabetes (voor hen is het heel cruciaal of er suiker in een bepaald product zit), maar ook verder gezonde mensen zijn er in toenemende mate mee bezig hoeveel suikerklontjes je op een dag binnen krijgt.
Terecht als u hierbij stil staat. Het is waar dat allerlei producenten van (ook) voedingssupplementen hun producten soms opvullen met suiker of vergelijkbare stoffen (verborgen suikers) met een hoge glycemische index. Dat is met de producten van Synofit niet het geval. Aan de producten van Synofit wordt géén suiker toegevoegd. Ook die zogenaamde verborgen suikers zijn niet aan Synofit toegevoegd.

Synofit Premium Plus Vloeibaar bevat steviolglycosiden

In plaats van suiker of een chemische zoetstof is aan Synofit Premium Plus Vloeibaar de natuurlijke zoetstof ‘steviolglycosiden’ (beter bekend als Stevia) toegevoegd. Dit om de wat aparte smaak van Synofit Premium Plus Vloeibaar te maskeren, echter zonder het koolhydraat-gehalte te beïnvloeden.
In de Synofit Premium Plus Capsules is géén zoetstof toegevoegd. Dat is niet nodig, omdat de capsules van zichzelf al smaak- en geurloos zijn. Dat geldt ook voor alle andere capsules van Synofit. Er valt bij de capsules immers niets te maskeren.

synofit groenlipmossel suiker

Natuurlijke suikers in producten van Synofit

Ook wanneer er geen suiker aan een product wordt toegevoegd, bevatten de meeste natuurproducten wel een kleine hoeveelheid natuurlijke suikers. Dat is ook met de producten van Synofit het geval. De hoeveelheid hiervan is echter zo laag, dat onze producten officieel nog altijd suikerarm genoemd mogen worden.

Welk Synofit Premium Plus product kan ik dan het beste kiezen (vloeibaar of capsules)?

Dat maakt met betrekking tot het suikergehalte eigenlijk niet zoveel uit. Om precies te zijn: per dagdosering blijkt dat u met 10 ml Synofit Premium Plus Vloeibaar ongeveer 0,06 gram aan suikers binnenkrijgt. Met 3 Synofit Premium Plus Capsules (die samen 2,48 gram wegen) is dat 0,04 gram
Uiteindelijk kunnen er meerdere factoren meespelen om voor een bepaald product te kiezen. Als u nog twijfelt tussen vloeibaar of capsules, kunt u het beste het artikel over de verschillen tussen Synofit Premium Plus Vloeibaar en Synofit Premium Plus Capsules nog eens doornemen.

Toelichting claim ‘suikerarm’

Volgens de EFSA (Europese regelgeving over voeding en supplementen) is het ‘suikerarm’ noemen van een product alleen toegestaan als het suikergehalte van het product maximaal 5 g/100 g voor vaste stof of 2,5 g/100 ml voor vloeibare stoffen bedraagt.
Bron: Pagina 23 van Europese verordening nr. 1924/2006.