Kennis & Verdieping

Moet ik Synofit altijd blijven gebruiken?

Verminderde tevredenheid na stoppen

Mensen die Synofit al jaren gebruiken, weten doorgaans dat de tevredenheid na het stoppen met Synofit afneemt. Die ervaring is vaak een extra motivator om Synofit dus inderdaad vervolgens jarenlang te blijven gebruiken. Dat kan met de onderhoudsdosering, waar de verpakkingen van 200 ml Synofit Premium Plus Vloeibaar en 60 Synofit Premium Plus Capsules speciaal voor zijn ontwikkeld. Overigens kan ook met een voordeelverpakking met 2 x 60 Synofit Premium Plus Capsules de onderhoudsdosering worden gevolgd, omdat de houdbaarheid bij de capsules geen rol speelt.

Altijd de opbouwdosering?

We krijgen wel eens de vraag of het toegestaan is om doorlopend de opbouwdosering te blijven gebruiken. Dus om na 80 dagen opbouwkuur niet af te bouwen naar een onderhoudsdosering, maar om altijd dezelfde opbouwkuur-dosering te blijven aanhouden. Hoewel dit financieel niet de meest aantrekkelijke keuze is, is dat voor uw gewrichten en voor uw algehele gezondheid geen enkel probleem.

Alleen in de winterperiode

synofit-periodiek-gebruiken-winterEr zijn ook klanten die zich er prettig bij voelen om Synofit niet doorlopend, maar alleen in de winterperiode te gebruiken. De gewrichten hebben het in de koude tijd van het jaar vaak wat zwaarder, en als extra ondersteuning kan dan Synofit gebruikt worden om uw gewrichten de winter door te helpen. Of soms staat de ‘dip’ los van de winterperiode, maar voelt u dit op een gegeven moment toch aan en is een nieuwe periode met Synofit meer dan welkom. Dit ‘periodieke’ gebruik van Synofit is uiteindelijk voordeliger in gebruik dan het ‘doorlopende’ gebruik van Synofit. Wel is het zo dat er na een stopperiode altijd weer aangevangen moet worden met een opbouwkuur, om op het gewenste tevredenheidsniveau te komen. De opbouwkuur is per dag bezien weer een duurdere periode.

Hoe zit dit met Synofit Medium Plus en de Gewrichts Gel?

Bij Synofit Medium Plus en de Synofit Gewrichts Gel is geen sprake van een opbouwkuur of onderhoudsdosering. Synofit Medium Plus, voor medium gebruik, wordt altijd met 2-3 capsules per dag gebruikt. Het is niet verstandig om dat af te bouwen naar minder dan 2 capsules per dag. Dit is een medium gedoseerd product en daarom verwachten we dat de tevredenheid met het product echt af zal nemen wanneer de dosering naar 1 capsule per dag verlaagd wordt. 
De Synofit Gewrichts Gel heeft weer een heel andere aanpak: deze wordt alleen toegepast op het moment dat daar direct behoefte aan is. Dat kan de ene week meerdere malen per dag zijn, en een andere week misschien wel helemaal niet. Wat de Synofit Gewrichts Gel betreft is er dan ook geen minimale of maximale adviesdosering. U kunt dit geheel op uw gevoel afstemmen en dan ervaart u vanzelf wat voor u een prettige aanpak is.