Kennis & Verdieping

Synofit: hoe het allemaal begonnen is…

De Groenlipmossel ontdekt

Enkele tientallen jaren geleden ontdekte men in Nieuw-Zeeland dat de Groenlipmossel een heel bijzonder diertje is. Onder andere omdat de Groenlipmossel een belangrijk onderdeel vormde van het menu van de Maori’s die aan de kust woonden.

Door de jaren heen zijn er steeds meer Groenlipmosselproducten op de markt gekomen van variërende kwaliteiten. Vooral vanwege de doorgaans lage kwaliteit van die producten is toen de internationale belangstelling geleidelijk afgenomen. Alleen bij honden en paarden bleek het nog goed aan te slaan. Dus jarenlang is de Groenlipmossel een ‘gewrichtsproduct voor honden en paarden’ gebleven, terwijl het voor mensen niet meer interessant gevonden werd.

Vloeibare Groenlipmossel

Totdat iemand, die wel iets extra’s voor zijn gewrichten dacht te kunnen gebruiken, besloot om een paardenproduct voor de gewrichten in te nemen. Lekker was het niet. Wel overtrof het al zijn verwachtingen. Bij de mensen om hem heen, ‘die het ook maar eens moesten proberen’, waren de ervaringen niet anders. Dus al snel was hij ervan overtuigd dat dit vloeibare Groenlipmosselproduct met Curcumine en Zwarte bes-blad niet langer mocht ontbreken op de Nederlandse markt van voedingssupplementen. U begrijpt het al: deze man was de oprichter van Synofit, Camiel Hofstee.

De geboorte van Synofit

Maar toen waren we er nog niet. De smaak van ‘vloeibare Groenlipmossel met Curcumine en Zwarte bes-blad’ was echt een probleem. Dit kon zo niet verkocht worden. Samen met de producent werd de smaak verder geoptimaliseerd en zo gebeurde het in 2009 dat Synofit haar eerste stapjes zette op de Nederlandse markt.
Niet lang daarna voegde René den Admirant zich bij het bedrijf om de marketing op zich te nemen en om samen met Camiel de strategie te bepalen. In juni 2021 is dit overgenomen door de huidige directeur Tom Sanders. 

Synofit vandaag

Sinds het begin in 2009 is Synofit gestaag gegroeid tot wat zij nu is: een efficiënt bedrijf met grote ambities. De producten van Synofit worden nu dagelijks door duizenden mensen gebruikt, en zijn verkrijgbaar bij veel apotheken en gezondheidswinkels (kijk op onze winkelpagina waar u terecht kunt bij u in de buurt).

Ook in België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, de Verenigde Staten, Spanje, … is Synofit intussen verkrijgbaar. Want Synofit moet wereldwijd bekendheid krijgen. Zodat iedereen kan blijven bewegen met Synofit!

U kunt er bij het Synofit Care Team op rekenen dat we garant staan voor de beste service. Ook als u vragen heeft, kunt u altijd bij ons terecht.

We hopen u nog lang van dienst te mogen zijn!

Video-interview met Camiel Hofstee (2014)

Contact opnemen met Synofit