Kennis & Verdieping

Kan Synofit ook averechts werken?

door

Het komt wel eens voor dat een nieuwe gebruiker van Synofit Premium Plus, Synofit Medium Plus, Synofit GLM Plus of Synofit Curcu Plus in de eerste dagen tot weken van het gebruik (tijdelijk) een verslechtering van de conditie van de gewrichten ervaart. Dit hebben we in de gebruiksaanwijzing dan ook opgenomen onder de mogelijke bijverschijnselen bij het gebruik.

Wat voor verschijnselen horen daar bij?

Bij een verslechtering van de conditie van de gewrichten kunt u denken aan pijn in de gewrichten, stijve gewrichten en het hebben van moeite bij het bewegen.
Bij het gebruik van een voedingssupplement voor de verzorging van uw gewrichten zou u zoiets natuurlijk niet verwachten! Dat vraagt dus om een toelichting.

Moet ik mij er zorgen om maken?

We kunnen u gelukkig geruststellen: in bijna alle gevallen is dit een tijdelijk verschijnsel, dat binnen enkele dagen tot maximaal vier weken normaliseert. Vaak is het zelfs een voorbode van uiteindelijke tevredenheid over Synofit.
We denken dat dit komt door een soort over-reactie: de gewrichten voelen zich aangesproken door de formule van Synofit, en beginnen dan eerst juist klachten te vertonen. Vervolgens ‘went’ het lichaam aan Synofit en zullen deze klachten weer verdwijnen.

Wanneer moet ik me wél zorgen gaan maken?

Wanneer de verslechtering van de conditie van de gewrichten langer dan vier weken aanhoudt, of zodanig is dat het niet te dragen is, dan heeft u misschien een verhoogde gevoeligheid (dat is iets anders dan een allergie!) voor de formule van Synofit. We adviseren u dan om te stoppen met het gebruik tot de situatie zich normaliseert. Vervolgens kunt u eventueel weer starten met het gebruik, maar nu met een lagere dosering. Dat zal dan misschien in uw situatie beter zijn.
Tot nu toe was deze aanpak steeds dé oplossing bij dit zeldzame maar vervelende bijverschijnsel.
Heeft u er ervaring mee en wilt u erover praten? Neem dan even contact op met het Synofit Care Team.