Kennis & Verdieping

Kan Synofit ook averechts werken?

Het komt wel eens voor dat een nieuwe Synofit-gebruiker in het begin van de opbouwkuur (tijdelijk) een verslechtering van de conditie van de gewrichten ervaart. Dit hebben we in de gebruiksaanwijzing dan ook opgenomen onder de mogelijke bijverschijnselen bij het gebruik van Synofit.

Wat voor verschijnselen horen daar bij?

Bij een verslechtering van de conditie van de gewrichten kunt u denken aan pijn in de gewrichten, stijve gewrichten en het hebben van moeite bij het bewegen.
Bij het gebruik van een voedingssupplement voor de verzorging van uw gewrichten zou u zoiets natuurlijk niet verwachten!

synofit-pijn-toename

Is het iets om mij zorgen om te maken?

We kunnen u gelukkig geruststellen: in bijna alle gevallen is dit een tijdelijk verschijnsel, dat binnen enkele dagen tot maximaal drie weken normaliseert. Vaak is het zelfs een voorbode van uiteindelijke tevredenheid over Synofit.
We denken dat dit komt door een soort over-reactie: de gewrichten voelen zich aangesproken door Synofit, en beginnen dan eerst juist klachten te vertonen. Vervolgens ‘went’ het lichaam aan Synofit en zullen deze klachten verdwijnen.

Wanneer moet ik me wél zorgen gaan maken?

Wanneer de verslechtering van de conditie van de gewrichten langer dan drie weken aanhoudt, of zodanig is dat het niet te dragen is, dan heeft u misschien een verhoogde gevoeligheid (dat is iets anders dan een allergie!) voor Synofit. We adviseren u dan om te stoppen met Synofit tot de situatie zich normaliseert. Vervolgens kunt u weer starten met Synofit, maar nu met een lagere dosering. De onderhoudsdosering zou dan misschien in uw situatie beter zijn.
Tot nu toe was deze aanpak steeds dé oplossing bij dit zeldzame maar vervelende bijverschijnsel.
Heeft u er ervaring mee? Neem dan altijd even contact op met de Synofit Klantenservice.