Kennis & Verdieping

Synofit: het voedingssupplement versus de Gewrichts Gel

Waarom een voedingssupplement?

Synofit Premium Plus Vloeibaar bestaat al sinds 2009 als vloeibaar voedingssupplement om in te nemen. Voor die tijd was vloeibare Groenlipmossel alleen bekend in de paardensport (Synopet Equi-Syn). Als voedingssupplement is Synofit dus het meest oorspronkelijk, en ook het meest werkzaam. De Synofit Premium Plus Capsules zijn ook oraal in te nemen en vallen dus ook onder de noemer van ‘voedingssupplement’. Als u wilt dat Synofit in uw lichaam echt inwendig aan de slag gaat, dan is het dus het beste om te kiezen voor het voedingssupplement. Want, zegt men altijd, ‘je bent wat je eet’: voedingsstoffen worden immers daadwerkelijk gebruikt om het lichaam – en dus ook de gewrichten – in stand te houden.

Toepassing van Synofit Gewrichts Gel

De 100 ml Gewrichts Gel (evenals de 40 ml Gewrichts Gel) zijn later door Synofit ontwikkeld als uitwendige aanvulling. Toch zijn er wel klanten die liever alleen de Gel gebruiken en de voedingssupplementen laten staan, bijvoorbeeld om de kosten te drukken. Als iemand met een weekdierallergie of met grote galstenen overtuigd voor de gewrichtsverzorging van Synofit wil kiezen, dan is dat inderdaad de enige optie. Maar in het algemeen is de Gel van Synofit ‘maar’ een oppervlakkige oplossing, omdat het slechts lokaal invloed heeft: alleen op de plaats waar de Gel aangebracht wordt. Het voedingssupplement wordt daarentegen na verloop van tijd tot in de tenen in het lichaam opgenomen.

Voordelen van de Synofit Gewrichts Gel

Een groot voordeel van de Gewrichts Gel ten opzichte van de voedingssupplementen is wel dat men bij de Gel wat sneller resultaat merkt: binnen enkele seconden tot ongeveer een halve dag na het opbrengen van de Gel merkt u of dit product iets voor u is. De werking van de Gel is wel minder langdurig en het gebruik moet intensief herhaald worden als u er doorlopend profijt van wilt hebben.
Ook bij plotselinge arbeid, sporten, intensieve vakanties en onvoorziene overbelasting is de Gel een fijne uitkomst, al zijn er ook wel gebruikers van Synofit Premium Plus die dat oplossen door daarvan even een iets hogere dosering in te nemen. Het is dus best toegestaan om bijvoorbeeld tien dagen de dosering daarvan te verdubbelen, als u denkt dat er zware episodes aan komen voor uw gewrichten of als u om een andere reden uw gewrichten een boost wilt geven.

Dus nog even op een rijtje wat de voordelen zijn:

Voordelen van de Gewrichts Gel

De voordelen van 100 ml Synofit Gewrichts Gel en 40 ml Synofit Gewrichts Gel:

✓ Snel
✓ Lokaal
✓ Voordelig

Voordelen van Synofit Premium Plus

De voordelen van Synofit Premium Plus Vloeibaar en Synofit Premium Plus Capsules:

✓ Bij de bron
✓ Van top tot teen
✓ Langdurig

Deze artikelen vindt u ook interessant…

Synofit Gewrichts Gel: een (h)eerlijk product voor uitwendig gebruik

Naast onze oraal in te nemen producten (Vloeibaar en Capsules) nam rond 2013 de vraag naar een uitwendig te gebruiken product toe. Veel klanten, vooral sporters, gaven aan dat ze het prettig zouden vinden om op hun gewrichten of spieren iets te kunnen smeren wat direct voelbaar is.
Lees verder

Wat is het verschil tussen Vloeibaar en Capsules?

Is Synofit Premium Plus Vloeibaar beter dan de capsules van Synofit Premium Plus? Dit zal de meest gestelde vraag over Synofit zijn, naast de vraag over de interactie met medicijnen.
Lees verder