Synofit voor dieren: alles over Synopet

Waarom Synopet?

Omdat de vloeibare gewrichtsformule van Synofit Premium uit de diergeneeskunde afkomstig is, zal het u niet verwonderen dat deze formule ook voor de gewrichten van dieren kan worden toegepast. Synofit voor dieren: hier leest u er alles over.

Waar de tevredenheid bij mensen die Synofit Premium gebruiken na 80 dagen zo rond de 70% ligt, is bij gebruik van de formule bij honden, katten en paarden na slechts één flacon al 90% van de baasjes tevreden.
Daarom is de formule van Synofit voor honden, katten en paarden apart verkrijgbaar: onder de naam ‘Synopet’.

Wat is het verschil tussen Synofit Premium en Synopet?

Synofit Premium Vloeibaar en Synopet zijn qua formule wel enigszins verschillend. De belangrijkste verschillen:

Synofit Premium Vloeibaar
✓ Afgestemd op de behoeften van de mens
✓ Met smaak- en aromaverbetering, omdat wij niet alles lekker vinden…
✓ Met meer Vitamine D3, Vitamine E en een kleine hoeveelheid Calcium als extraatje voor de botten
✓ Met Boswellia voor een snellere tevredenheid

Synopet
✓ Afgestemd op de behoeften van hond, kat of paard
✓ Voor honden en paarden geen smaak- en aromaverbetering nodig; voor katten een heerlijke vis-aroma
✓ Geen extra Vitamine D3, Vitamine E en Calcium toegevoegd, dieren krijgen dit ruim voldoende binnen via voeding
✓ Geen Boswellia, sommige dieren kunnen hier gevoelig op reageren; daarnaast is de formule zonder Boswellia bij dieren al in 90% van de gevallen zeer effectief in korte tijd

Dosering van Synopet

Het hogere tevredenheidsniveau bij dieren is opvallend ten opzichte van dat bij de mens. Daarom is het voor de meeste dieren niet nodig om Synopet altijd te blijven gebruiken.
In eerste instantie geeft u de aanbevolen dosering tot u weet dat het dier er tevreden en blij mee is. Meestal is dat al tijdens het gebruik van één flacon Synopet (binnen 25-40 dagen), maar het is nooit verkeerd om dit voor de zekerheid met nog één flacon aan te vullen. Uw dier kan namelijk niet praten en kan wellicht bepaalde zaken goed verbergen. Ook zijn er baasjes die ervoor kiezen om Synopet wél doorlopend te blijven geven, eventueel in een lagere (onderhouds)dosering. Hoewel dit dus meestal niet nodig is, kan het zeker geen kwaad.

De aanbevolen dosering van Synopet is verschillend per dier:

 • Katten: 3 ml per dag
 • Honden tot 10 kg: 3 ml per dag
 • Honden van 10 tot 30 kg: 5 ml per dag
 • Honden van 30 tot 45 kg: 7,5 ml per dag
 • Honden zwaarder dan 45 kg: tot 10 ml per dag
 • Paarden: 15 ml per dag

Eventueel mag de dosering in bijzondere gevallen gedurende de eerste 10 dagen worden verdubbeld.
Wanneer de eerste flacon leeg is, kunt u gerust even helemaal stoppen met het geven van Synopet. U merkt het vanzelf wanneer uw dier weer een Synopet-kuurtje nodig heeft. Vaak volstaan 1 tot 2 flacons per jaar.

Hoe wordt Synopet toegediend?

Er wordt bij Synopet een doseerdop meegeleverd, zodat u zorgvuldig kunt meten hoeveel u het dier geeft. Dit voorkomt ook onnodig morsen.
U giet de Synopet dan gewoon over het dagelijkse voer. Vrijwel alle dieren vinden Synopet erg smakelijk en zullen het als een lekker dagelijks extraatje beschouwen. Als u toch een kritische eter heeft, kunt u een doseerspuitje aanvragen. Daarmee kan de dosering eventueel direct in de mond of bek gespoten worden.

Speciaal voor kleine honden tot 10 kg is er ook een kleine flacon met maar 75 ml Synopet Hond. Daar kunnen kleine honden dus een kuur van 25 dagen mee doen. Meestal is dat bij deze kleine honden al voldoende.

Meer weten over Synopet?

Enkele veel gestelde vragen over Synopet

Zijn bij dieren echt 1 tot 2 kuurtjes per jaar voldoende? Waarom wordt er geen onderhoudsdosering geadviseerd?
Ja, dit is in bijna alle gevallen voldoende om een tevreden dier (en dus ook een tevreden baasje) te zien. Het geven van een onderhoudsdosering werd vroeger bij dieren wel geadviseerd, maar we weten uit ervaring dat dit in de meeste gevallen echt niet nodig is. Doorgaans kan men na de eerste flacon stoppen, en blijft de werking van Synopet dan nog enkele maanden aanwezig. Wanneer u ziet dat uw dier er weer behoefte aan heeft, kunt u vervolgens weer een flacon geven.
Op eigen initiatief het dier tóch een onderhoudsdosering geven, kan echter geen kwaad.

Kan ik Synofit Premium Vloeibaar (voor mensen) ook aan mijn dier geven?
Tot nu toe zijn er geen bekende problemen geweest met het toedienen van de formule van mensen aan dieren. Toch adviseren we dit in principe niet te doen, vanwege de volgende redenen:

 • De formules zijn echt afgestemd op de behoeften van de dieren. Er zijn dus verschillen in samenstelling tussen Synofit Premium Vloeibaar en Synopet. De formule voor paarden is verder in samenstelling ook weer anders dan de formule voor honden en katten. Daarnaast is de formule voor katten specifiek aangepast qua smaak: katten zijn kieskeuriger en daarom is voor de meeste katten de formule zonder vis-smaakverbetering niet geschikt.
 • De Boswellia in Synofit Premium Vloeibaar kan bij dieren wat heftiger op de maag vallen en voor maagklachten zorgen. In Synopet is om deze reden geen Boswellia verwerkt.
 • In Synofit Premium Vloeibaar zit extra Vitamine E, Vitamine D3 en Calcium. Dit is voor dieren allemaal niet nodig, omdat zij dit al voldoende met de voeding binnen krijgen.
 • Ook is er smaakverbetering aanwezig in Synofit Premium Vloeibaar. Bij honden en paarden is dit niet nodig. Bij de formule voor katten gebruiken we een speciaal vis-aroma: de kans is aanwezig dat zij Synofit Premium Vloeibaar (en ook Synopet Paard en Synopet Hond) niet lusten omdat daar geen vis-aroma aan toegevoegd is.
 • In het geval van honden tot 10 kg en katten kan de houdbaarheid een rol spelen. Met 200 ml (de kleinste beschikbare fles van Synofit Premium Vloeibaar) zouden deze dieren vanwege de lage dosering 66 dagen doen. De vloeistof blijft echter maar tot 45 dagen na openen gegarandeerd stabiel.
 • Synopet is in aanschaf iets voordeliger dan Synofit Premium Vloeibaar. Naast de bovengenoemde factoren kunnen dus ook de kosten een reden zijn om toch te kiezen voor een product dat echt afgestemd is op de behoeften van uw dier.

Om deze redenen is het ook niet raadzaam om bijvoorbeeld de formule voor honden aan paarden te geven, of andersom.

Waar is Synopet verkrijgbaar?
Synopet is in een toenemend aantal dierenwinkels verkrijgbaar. Vraag er dus gerust om bij een dierenwinkel bij u in de buurt. Indien Synopet niet op voorraad is, kan de winkelier Synopet bestellen via de distributeur voor de Benelux (PhytoTreat B.V.).
Ook is Synopet te bestellen via de eigen website van Synopet en via onze webshop op Synofit.nl.

Mijn sporthond of -paard wordt regelmatig gecontroleerd op doping. Kan ik Synopet dan geven?
Ja, de producten van Synopet zijn gegarandeerd dopingvrij.

Welke andere diersoorten kunnen Synopet gebruiken?
Tot nu toe hebben wij vooral ervaring met honden, katten en paarden. Maar we hebben ook wel eens gehoord van een beer (in een dierenpark) en een koe die Synopet gebruikten. Bij twijfel kunt u het beste met een dierenarts overleggen voordat u begint met het toedienen van Synopet bij andere diersoorten. Vermeld daarbij uitdrukkelijk welke ingrediënten Synopet heeft. Eventueel kunt u daarvoor ook bij ons een kopie van het etiket opvragen of met ons overleggen welk product (voor kat, hond of paard) in dit specifieke geval het beste gebruikt zou kunnen worden.

Waar kan ik met andere vragen terecht?
Via de eigen website van Synopet kunt u al uw vragen stellen. Voor specialistische vragen over paarden kunt u eveneens terecht bij Dr. Richard van Dokkum.

Bestel nu 200 ml Synopet Hond (voor honden vanaf 10 kg)

Bestel nu 75 ml Synopet Kat

Bestel nu 500 ml Synopet Paard Equisin-Complex

Voor andere producten van Synopet voor paarden kunt u de website van Synopet bekijken >>>

Direct contact

Evelien DienderEvelien Diender
E-Mail | Telefoon
Ik help u graag

Klantenbeoordelingen

Reviews Synofit

Synofit scoorde gemiddeld een 9,26 uit 10 met 6.428 reviews.

Voordelen Synofit.nl

 • Kopen bij de bron
 • Vandaag voor 21.00 uur besteld, vandaag verzonden
 • Gratis verzending binnen NL vanaf € 25
 • Kies zelf de leverdatum en verzendwijze
 • Antwoord op al uw vragen via e-mail, telefoon of chat
 • Professionele controle bij medicijngebruik

Synofit is bekend van:

Synofit is bekend van

Video: ontstaan Synofit

Video ontstaan Synofit

Gebruikt u medicijnen?

Laat dan door een apotheker controleren of u de producten van Synofit daarbij mag gebruiken. Meer informatie >>>

Gratis Synofit brochure

Gratis Synofit brochure

Certificering

Certificering

De productielocatie van de producten van Synofit is FSSC22000 gecertificeerd.

Verklaring verwijzingen

Synofit Premium en Synofit Basic bevatten Bio-Curcumine en Zwarte bes-blad
Synofit Premium en Synofit Basic bevatten Vitamine C
Synofit CurcuPlus bevat Bio-Curcumine
Synofit Bone Complex bevat Calcium, Magnesium, Vitamine K2, Vitamine D3, Zink en Mangaan