Tea Tree olie: een bijzondere antibacteriële en ontstekingsremmende olie

Tea Tree olie wordt gewonnen uit de bladeren van de Melaleuca alternifolia, een boom die van oorsprong in Australië groeit.
De Aboriginals, de oorspronkelijke inwoners van Australië, kennen de herstellende werking van Tea Tree olie al eeuwenlang. Geplette bladeren van de boom werden onder andere gebruikt om wonden mee te verzorgen.
Tea Tree bladeren

Tweede Wereldoorlog

In de jaren ’20 van de vorige eeuw onderzocht de Australische onderzoeker Arthur Penfold verschillende oliën op een antibacteriële werking. Hij vergeleek de werking met fenol, het standaard ontsmettingsmiddel in die tijd. Penfold ontdekte dat de Tea Trea olie 11 keer sterker werkte dan fenol. Het verhaal gaat dat men het belang van de olie zo groot vond dat Australische soldaten het tijdens de Tweede Wereldoorlog standaard een flesje olie in de militaire uitrusting meekregen. Ook werden de producenten van de Tea Tree olie vrijgesteld van dienstplicht.

Antibacteriële en schimmeldodende werking

De olie bestaat uit verschillende terpenen. Dit zijn organische moleculen die voornamelijk in planten te vinden zijn. Het belangrijkste actieve terpeen is terpinen-4-ol met een antibacteriële en schimmeldodende werking. De olie mag niet oraal worden ingenomen, het is namelijk giftig. Vanwege de antibacteriële en schimmeldodende werking kan Tea Tree olie worden ingezet ter ondersteuning bij het herstel van de beschadigde huid.

Bestel nu SynoCare Skin Repair Cream met Tea Tree olie

Voordelen van SynoCare Skin Repair Cream

  • Werkzame formule op basis van de natuurlijke ingrediënten Tea Tree olie en Centella
  • Gebaseerd op Zuid-Afrikaanse succesformule
  • Snel resultaat
  • Geschikt voor alle leeftijden
  • Voelt na het aanbrengen niet vet aan
  • Toe te passen bij uiteenlopende huidprobleempjes
  • Vrij van parfum en parabenen