Wat een weertje…

Het warme weer en de aanhoudende droogte zijn een ‘hot topic‘ in Nederland: in het nieuws, op het werk, tijdens de barbecue, … De één kan er beter tegen dan de ander. En uw gewrichten? Veel mensen die wel eens last hebben van hun gewrichten, vinden het warme weer juist fijn. De pijnklachten zijn dan wat draaglijker en de bewegingen minder stijf. Anderen ervaren dit niet direct. Hoe de situatie bij u ook is, de warmte vraagt wat aanpassingsvermogen. We verzamelden enkele tips voor u die goed zijn voor uw bewegingsapparaat.

Blijf toch bewegen!

Ook al is het voor uw gevoel veel te warm ervoor: beweging blijft belangrijk. We hebben onlangs nog een artikel geschreven over de positieve invloed van beweging op uw botten, spieren, gewrichten en de psyche. Weer of geen weer: blijf dus niet stilzitten!

Kies bijvoorbeeld voor beweging in of bij het water. Zwemmend gebruikt u allerlei spieren en gewrichten, en u blijft toch lekker fris. Een absolute aanrader!
Of ga langs de zee of rond een grote plas wandelen. De koele(re) wind is heerlijk vergeleken bij de zwaardere lucht rond de bebouwde kom. Een bijkomend voordeel is dat er bij open water nauwelijks smog ontstaat. Voor uw luchtwegen is dat ook heel prettig!

Verschuif de activiteiten

De ochtendstond heeft goud in de mond. Dat geldt zeker bij warme dagen. Hoewel het verleidelijk is om maar wat langer in bed te blijven liggen (zeker na een warme nacht met soms slechte slaap), is het juist verstandig om ‘s morgens vroeg de activiteiten te plannen die inspanning vragen. Ook als u hierin afhankelijk bent van anderen, kunt u gerust proberen of zij ook wat eerder met de dag willen beginnen. Als u de activiteiten vroeg begint, bent u ook eerder klaar. En dan ‘mag’ u op het heetst van de dag best even een siësta houden…

Drink voldoende

Zonder water is er geen leven mogelijk. Uw lichaamscellen en -sappen hebben water nodig. En wist u dat uw gewrichtskraakbeen ook voor 90% uit water bestaat?
Naarmate u meer vocht verliest door de warmte, moet dit aangevuld worden door het drinken van meer vocht. Het beste drinkt u gewoon water: suikerhoudende dranken en sappen bevatten veel energie, en met deze weersomstandigheden verbrandt u die niet altijd, waardoor de calorieën in het lichaam opgeslagen worden in de vorm van glycogeen en vet. En ja, dat leidt tot overgewicht, wat voor uw gewrichten weer een extra belasting vormt.

Blijf gezond eten

Hoe warm het ook is in de keuken tijdens het koken: probeer niet te vaak voor fastfood te kiezen. Voor een keertje kan dit natuurlijk geen kwaad, maar bij aanhoudend warm weer kan dit tot een patroon verworden. Daar is uw lichaam niet bij gebaat. Enkele adviezen: maak ‘s morgens alvast uw middag- of avondeten klaar, kies voor koude maaltijdsalades met veel verse ingrediënten, gebruik de warme maaltijd pas later op de avond, en geniet van vers, sappig fruit als tussendoortje. Houd ook de houdbaarheid van uw boodschappen extra goed in de gaten: groente, fruit, zuivel en vlees bederven sneller!

Koel bewaren van Synofit-producten

Net als de ingrediënten van uw verse maaltijden van de vorige tip, zijn ook de producten van Synofit onderhevig aan de hogere temperaturen. Synofit Premium Vloeibaar moet altijd al na het openen koel bewaard worden. Dat heeft te maken met de blootstelling van de pure ingrediënten aan zuurstof bij elke keer dat de flacon geopend wordt. Wanneer de temperatuur in huis tot ongebruikelijk hoge waarden oploopt, adviseren we u om ook ongeopende verpakkingen en capsules van Synofit in de koelkast te bewaren.

Blijf positief

Of u er nu goed tegen kunt of niet: probeer positief te blijven. Nederlanders klagen graag, maar tenslotte hebben we nu wel een échte zomer. Als het overdag te warm is, is het vaak ‘s morgens vroeg of in de avonden juist weer erg behaaglijk. Daar mogen we van genieten, want de zomer is zo weer voorbij!

Deze artikelen zijn ook relevant…

Gezonde voeding voor de gewrichten

Met enige regelmaat krijgen wij vragen over voeding. Wat kunt u aan uw voedingspatroon doen om de gewrichten gezond te houden?
Lees verder

Synofit meenemen op vakantie

We krijgen vaak de vraag of de Synofit Premium Capsules geschikter zijn tijdens een vakantie dan Synofit Premium Vloeibaar. In veel gevallen is daar wat voor te zeggen.
Lees verder