Kennis & Verdieping

Tips voor het innemen van Synofit-producten

Let op: er zijn soms gedateerde inname-adviezen in omloop. Het kan voorkomen dat de verpakking of gebruiksaanwijzing die u in huis heeft, qua advies afwijkt van deze pagina. De informatie op deze pagina is altijd het meest actueel. Neem bij vragen contact op met de Klantenservice.


Scroll naar:
Tips voor het innemen van Synofit Premium Plus
Tips voor het innemen van Synofit Medium Plus
Tips voor het gebruik van Synofit Gewrichts Gel
Tips voor het innemen van Synofit Calcium Plus
Tips voor het innemen van Synofit Curcu Plus

Tips voor het innemen van Synofit Premium Plus

Voor een goede tevredenheid bij het gebruik van Synofit Premium Plus is het belangrijk dat het gedisciplineerd wordt ingenomen. Er zijn klanten die direct een lager tevredenheidsniveau krijgen wanneer zij één of enkele inname-momenten hebben gemist (!). Waarschijnlijk heeft dit te maken met het actieve bestanddeel Curcumine, dat door het lichaam na zo’n 8 uur na inname weer uitgescheiden wordt. Bij het overslaan van een dosering heeft dit dus direct gevolgen voor de Curcuminespiegel in het bloed – en bij sommige mensen ook voor de tevredenheid.

Hoe zorg ik dat ik het niet vergeet?

synofit innemen lepelAls u een druk of onregelmatig leven heeft, of als u soms vergeetachtig bent, dan bestaat er zomaar een kans dat u Synofit Premium Plus vergeet in te nemen. Met name tijdens de opbouwkuur moet u dit echt proberen te voorkomen. Enkele tips voor u.

  • Als u een digitale agenda heeft of een telefoon of horloge waarop u een wekker kunt activeren, dan kan het helpen om op bepaalde tijden een melding in te stellen.
  • Bij een vast ritueel kunt u de producten duidelijk in het zicht leggen zodat u het vanzelf tegenkomt in de dagelijkse gang van zaken. U kunt bijvoorbeeld een strip van de Synofit Premium Plus Capsules neerleggen bij de borden die u pakt bij het tafeldekken, of u zet de flacon van Synofit Premium Plus bij het toetje in de koelkast.
  • Zijn er meerdere mensen in uw huishouden? Zij kunnen u ook helpen eraan te denken dat u de producten trouw inneemt.
  • Rond het ontbijt kunt u eventueel Synofit Premium Plus al innemen zodra u opstaat. In dat geval kan het helpen om een geheugensteuntje te plaatsen op uw nachtkastje, bij de wastafel of op het aanrecht naast de koffie- of theepot.
  • Synofit Premium Plus Vloeibaar moet koel bewaard worden. U kunt als reminder ook een lege flacon of het verpakkingsdoosje ergens duidelijk in het zicht buiten de koelkast zetten.

Toch vergeten…

Als u onverhoopt toch een keer vergeten bent om Synofit Premium Plus in te nemen, neem het dan direct alsnog in zodra u eraan denkt.

Deel uw tips met ons!

Heeft u andere gewoonten die voor u goed werken en die u graag als tip meegeeft aan anderen? Laat het ons weten!

Voortschrijdend inzicht over het ideale inname-moment

Tot een paar jaar geleden adviseerden we altijd om Synofit Premium Plus een halfuur voor het eten in te nemen. We zijn er inmiddels achter gekomen dat dit niet noodzakelijk is. U mag er dus vanuit gaan dat Synofit Premium Plus goed werkt als u het voor, tijdens of na de maaltijd inneemt.

synofit premium vloeibaar innemen wanneer

Tips voor het innemen van Synofit Medium Plus

Synofit Medium Plus is een gewrichtenformule voor medium gebruik. Het bevat een medium dosering GLMax® Groenlipmossel, Bio-CM100® Bio-Curcumine, Zwarte bes-blad, Vitamine C en Vitamine E. Vanwege de dosering kan het extra belangrijk zijn om de Synofit Medium Plus Capsules trouw in te nemen. Het vergeten van een dosis kan namelijk eerder worden ‘gemist’ als de spiegel in het lichaam al lager is.

Synofit Medium Plus vergeten in te nemen

De dosering van Synofit Medium Plus is 2-3 capsules per dag, volgens de gebruiksaanwijzing gebeurt dat bij een maaltijd. Mocht u het een keer vergeten, dan adviseren we u om het daarna alsnog in te nemen.

Tips voor het gebruik van Synofit Gewrichts Gel

Synofit Gewrichts Gel is voor uitwendig gebruik, dus niet om in te nemen. Bij (per ongeluk) het toch innemen van Synofit Gewrichts Gel zal dit een irriterend gevoel geven aan de slijmvliezen in de mond en keel. Het is dan aan te bevelen om met een overvloedige hoeveelheid melk of andere zuivel de mond te spoelen.
Ook bij andere slijmvliezen, zoals bij de ogen, of open wondjes kan contact met de Gewrichts Gel een branderig gevoel geven. Met melk (of indien dit niet voorhanden is: water) spoelen kan dan helpen om deze irritatie te beperken.

De Gewrichts Gel werkt snel, maar kortdurend. Het is daarom aan te bevelen om de Gel meerdere malen per dag aan te brengen. Wat dan een prettige frequentie is, kan verschillend zijn per persoon. Wanneer u de Gel aanbrengt, is maar een kleine hoeveelheid nodig. Een heel dun laagje is echt genoeg.
Goed om te weten: er kan via de Gewrichts Gel geen ‘overdosering’ in het lichaam plaatsvinden, dus u hoeft niet bang te zijn dat u het te vaak opbrengt.
Merkt u dat de Gel bij u wat langer doorwerkt? Of voelt u zich er goed bij om de Gel niet per se dagelijks te gebruiken? Dat is geen probleem, u kunt dan de Gel aanbrengen in een frequentie die voor u prettig is.

Tips voor het innemen van Synofit Calcium Plus

Synofit Calcium Plus is de totaalformule voor de botten. De formule is zo samengesteld dat er bij een inname van 2 Synofit Calcium Plus Capsules per dag een optimale dosering wordt geboden. Het is daarom ook bij het gebruik van Synofit Calcium Plus van belang dat u het volgens die hoeveelheid inneemt. Mocht u dus een Capsule vergeten zijn bij de maaltijd in te nemen, neem die dan alsnog daarna in.

Tips voor het innemen van Synofit Curcu Plus

Synofit Curcu Plus is de formule voor de vitaliteit. De formule is zo samengesteld dat er bij een inname van 1-2 Synofit Curcu Plus Capsules per dag een optimale dosering wordt geboden. Het is daarom ook bij het gebruik van Synofit CurcuPlus van belang dat u het volgens de voorgeschreven hoeveelheid inneemt. Mocht u dus een Capsule vergeten zijn bij de maaltijd in te nemen, neem die dan alsnog daarna in.