Tips voor het innemen van Synofit-producten

Let op: er zijn soms gedateerde inname-adviezen in omloop. Het kan voorkomen dat de verpakking of gebruiksaanwijzing die u in huis heeft, qua advies afwijkt van deze pagina. De informatie op deze pagina is altijd het meest actueel. Neem bij vragen contact op met de Klantenservice.


Scroll naar:
Tips voor het innemen van Synofit Premium
Tips voor het innemen van Synofit Basic
Tips voor het gebruik van Synofit Gewrichts Gel
Tips voor het innemen van Synofit Bone Complex
Tips voor het innemen van Synofit CurcuPlus
Tips voor het innemen van SynoCare Cardio
Tips voor het gebruik van SynoCare Skin Repair Cream

Tips voor het innemen van Synofit Premium

Voor een goede tevredenheid bij het gebruik van Synofit Premium is het belangrijk dat het gedisciplineerd wordt ingenomen. Er zijn klanten die direct een lager tevredenheidsniveau krijgen wanneer zij één of enkele inname-momenten hebben gemist (!). Waarschijnlijk heeft dit te maken met het actieve bestanddeel Curcumine, dat door het lichaam na zo’n 8 uur na inname weer uitgescheiden wordt. Bij het overslaan van een dosering heeft dit dus direct gevolgen voor de Curcuminespiegel in het bloed – en bij sommige mensen ook voor de tevredenheid.

Hoe zorg ik dat ik het niet vergeet?

synofit innemen lepelAls u een druk of onregelmatig leven heeft, of als u soms vergeetachtig bent, dan bestaat er zomaar een kans dat u Synofit Premium vergeet in te nemen. Met name tijdens de opbouwkuur moet u dit echt proberen te voorkomen. Enkele tips voor u.

  • Als u een digitale agenda heeft of een telefoon of horloge waarop u een wekker kunt activeren, dan kan het helpen om op bepaalde tijden een melding in te stellen.
  • Bij een vast ritueel kunt u de producten duidelijk in het zicht leggen zodat u het vanzelf tegenkomt in de dagelijkse gang van zaken. U kunt bijvoorbeeld een strip van de Synofit Premium Capsules neerleggen bij de borden die u pakt bij het tafeldekken, of u zet de flacon van Synofit Premium bij het toetje in de koelkast.
  • Zijn er meerdere mensen in uw huishouden? Zij kunnen u ook helpen eraan te denken dat u de producten trouw inneemt.
  • Rond het ontbijt kunt u eventueel Synofit Premium al innemen zodra u opstaat. In dat geval kan het helpen om een geheugensteuntje te plaatsen op uw nachtkastje, bij de wastafel of op het aanrecht naast de koffie- of theepot.
  • Synofit Premium Vloeibaar moet koel bewaard worden. U kunt als reminder ook een lege flacon of het verpakkingsdoosje ergens duidelijk in het zicht buiten de koelkast zetten.

Toch vergeten…

Als u onverhoopt toch een keer vergeten bent om Synofit Premium in te nemen, neem het dan direct alsnog in zodra u eraan denkt.

Deel uw tips met ons!

Heeft u andere gewoonten die voor u goed werken en die u graag als tip meegeeft aan anderen? Laat het ons weten!

Voortschrijdend inzicht over het ideale inname-moment

Tot een paar jaar geleden adviseerden we altijd om Synofit Premium een halfuur voor het eten in te nemen. We zijn er inmiddels achter gekomen dat dit niet noodzakelijk is. U mag er dus vanuit gaan dat Synofit Premium goed werkt als u het voor, tijdens of na de maaltijd inneemt.

synofit premium vloeibaar innemen wanneer

Tips voor het innemen van Synofit Basic

Synofit Basic is een gewrichtenformule voor licht gebruik. Het bevat een lichte dosering GLMax® Groenlipmossel, Bio-CM100® Bio-Curcumine, Zwarte bes-blad, Vitamine C en Vitamine E. Vanwege de lichtere dosering kan het extra belangrijk zijn om de Synofit Basic Capsules trouw in te nemen. Het vergeten van een dosis kan namelijk eerder worden ‘gemist’ als de spiegel in het lichaam al lager is.

Synofit Basic vergeten in te nemen

De dosering van Synofit Basic is 2-3 capsules per dag, volgens de gebruiksaanwijzing gebeurt dat bij een maaltijd. Mocht u het een keer vergeten, dan adviseren we u om het daarna alsnog in te nemen.
Let op: Synofit Basic is speciaal geformuleerd voor licht gebruik. Het is daardoor al een ‘lichte’ dosering. Het is in verband hiermee niet aan te bevelen om minder dan twee Synofit Basic Capsule per dag te gaan gebruiken.

Tips voor het gebruik van Synofit Gewrichts Gel

Synofit Gewrichts Gel is voor uitwendig gebruik, dus niet om in te nemen. Bij (per ongeluk) het toch innemen van Synofit Gewrichts Gel zal dit een irriterend gevoel geven aan de slijmvliezen in de mond en keel. Het is dan aan te bevelen om met een overvloedige hoeveelheid melk of andere zuivel de mond te spoelen.
Ook bij andere slijmvliezen, zoals bij de ogen, of open wondjes kan contact met de Gewrichts Gel een branderig gevoel geven. Met melk (of indien dit niet voorhanden is: water) spoelen kan dan helpen om deze irritatie te beperken.

De Gewrichts Gel werkt snel, maar kortdurend. Het is daarom aan te bevelen om de Gel meerdere malen per dag aan te brengen. Wat dan een prettige frequentie is, kan verschillend zijn per persoon. Wanneer u de Gel aanbrengt, is maar een kleine hoeveelheid nodig. Een heel dun laagje is echt genoeg.
Goed om te weten: er kan via de Gewrichts Gel geen ‘overdosering’ in het lichaam plaatsvinden, dus u hoeft niet bang te zijn dat u het te vaak opbrengt.
Merkt u dat de Gel bij u wat langer doorwerkt? Of voelt u zich er goed bij om de Gel niet per se dagelijks te gebruiken? Dat is geen probleem, u kunt dan de Gel aanbrengen in een frequentie die voor u prettig is.

Tips voor het innemen van Synofit Bone Complex

Synofit Bone Complex is de totaalformule voor de botten. De formule is zo samengesteld dat er bij een inname van 2 Synofit Bone Complex Capsules per dag een optimale dosering wordt geboden. Het is daarom ook bij het gebruik van Synofit Bone Complex van belang dat u het volgens die hoeveelheid inneemt. Mocht u dus een Capsule vergeten zijn bij de maaltijd in te nemen, neem die dan alsnog daarna in.

Tips voor het innemen van Synofit CurcuPlus

Synofit CurcuPlus is de formule voor de vitaliteit. De formule is zo samengesteld dat er bij een inname van 1-2 Synofit CurcuPlus Capsules per dag een optimale dosering wordt geboden. Het is daarom ook bij het gebruik van Synofit CurcuPlus van belang dat u het volgens de voorgeschreven hoeveelheid inneemt. Mocht u dus een Capsule vergeten zijn bij de maaltijd in te nemen, neem die dan alsnog daarna in.

Tips voor het innemen van SynoCare Cardio

wanneer synofit innemenSynoCare Cardio is dé vloeibare Rode gist rijst formule voor het behoud van een verantwoorde cholesterol- en bloedsuikerspiegel. Het bevat onder andere de ingrediënten Rode gist rijst, Q10 en Chromium. U hoeft maar 1 capsule per dag in te nemen.
Voor de goede werking van SynoCare Cardio is het belangrijk dat u deze capsule in de avond inneemt met een glas water. Dan komen de ingrediënten optimaal tot hun recht, en is de kans op merkbare bijverschijnselen het kleinst.

Bent u de SynoCare Cardio Capsule vergeten in te nemen in de avond? Neem deze dan de volgende dag alsnog zo vroeg mogelijk in (zodra u eraan denkt). De capsule daarna, die u de avond van diezelfde dag alweer in moet nemen, kunt u dan het beste zo laat mogelijk innemen: vlak voor het slapengaan. Zo blijft de tijd tussen de verschillende innamen zo lang mogelijk. Denkt u er pas ‘s avonds weer aan? Neem dan geen dubbele dosis maar ga verder met het normale gebruik.

Tips voor het gebruik van SynoCare Skin Repair Cream

Net als de Synofit Gewrichts Gel is de SynoCare Skin Repair Cream uitsluitend voor uitwendig gebruik. Het is dus niet de bedoeling dat u deze inneemt. Als dat per ongeluk wel gebeurd is, spoel de mond dan met veel water schoon.

Omdat de Skin Repair Cream uitwendig gebruikt wordt, en de ingrediënten niet door de huid heen in de bloedbaan terecht komen, is het niet mogelijk om het te hoog te doseren. Een dun laagje van de Cream is echter genoeg om het effect van de ingrediënten te moeten merken.
Als het in eerste instantie niet aanslaat, kunt u het gebruik intensiveren. In sommige gevallen komt het bij open wondjes voor dat de irritatie na het gebruik juist toeneemt. In dat geval kunt u de Cream beter niet meer toepassen op die plaats zolang het wondje open is.