Nieuws van Synofit

Zo kunt u ook vanuit huis in beweging blijven

Bewegen is belangrijk voor zowel ons fysieke als ons mentale welzijn. Er gaat niets boven het fijne gevoel na een goede training of wandeling. Maar er zijn ook momenten dat u de deur niet uit wilt of kunt, vanwege het weer of de planning bijvoorbeeld.
Gelukkig zijn er veel manieren waarop u ook in uw eigen huis kunt bewegen en actief kunt blijven. Hier zijn enkele tips om thuis te bewegen.

1. Maak een schema

Bewegen kan er al snel bij in schieten met een druk schema thuis. Zorg er daarom voor dat u uw trainingen vooraf inplant en u aan die planning houdt. Op die manier is het makkelijker om het vol te houden.
recept met mosselen
recept met mosselen

2. U kunt van alles gebruiken als gewicht

Wilt u krachttraining doen, maar heeft u geen handgewichtjes thuis? Grote kans dat u andere voorwerpen in huis heeft die u kunt gebruiken om mee te trainen. Flessen water, blikken of zelfs een rugzak gevuld met boeken kunnen als gewichten dienen. Daarnaast kunt u zelfs met uw kinderen thuis oefeningen doen.

3. Maak gebruik van online trainingen

Bent u op zoek naar een leuke sportles of manier om begeleid te bewegen? Er zijn veel online trainingen beschikbaar op YouTube en andere platforms. Kies er een die bij u past en volg de instructies.

recept met mosselen
recept met mosselen

4. Doe huishoudelijke taken

Zet de muziek aan en maak van uw huishoudelijke taken een klein feestje. Stofzuigen, dweilen en andere huishoudelijke taken zijn een uitstekende vorm van beweging en met uw favoriete muziek een stuk leuker.

Vergeet vooral niet om plezier te hebben – probeer verschillende activiteiten uit en ontdek wat u leuk vindt. Dan is de kans groter dat u het volhoudt.