Nieuws van Synofit

Veiligheid van supplement-gebruik tijdens de vaccinatie tegen COVID-19

door | apr 14, 2021

Het verschijnsel

In recente nieuwsberichten over de vaccins tegen het coronavirus wordt gesproken over een zeldzame – maar wel serieuze – bijwerking: mensen krijgen last van trombose en hebben tegelijk ook een tekort aan bloedplaatjes. Het mechanisme hierachter is nog grotendeels onbegrepen, maar er lijkt iets met de bloedstolling aan de hand te zijn bij de mensen die dit bijverschijnsel krijgen.

De vraag

Ook sommige ingrediënten van Synofit-producten hebben een mogelijke invloed op de bloedstolling. Van Curcumine en Vitamine K2 is dit bijvoorbeeld algemeen bekend.

Het verbaast ons dan ook niet dat er al enkele vragen aan het Care Team gesteld zijn hierover. Want hoe (on)veilig is het gebruik van supplementen voor iemand die een vaccin tegen het coronavirus krijgt?

Het antwoord

Het eerlijke antwoord is: Dat weten we (nog) niet. Net zoals het mechanisme van het bijverschijnsel ook nog onduidelijk is.

Er is namelijk geen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de veiligheid van het gebruik van supplementen zoals die van Synofit, waar ook stoffen in zitten die een effect kunnen hebben op de bloedstolling, in combinatie met een vaccinatie tegen het coronavirus.

Ons advies

We adviseren daarom om 48 uur vóór de vaccinatie het gebruik van supplementen te stoppen. 48 uur na de vaccinatie kunt u weer starten met het gebruik.