Vitaliteit: de kracht van het léven

Vitaal zijn betekent: de energie, de motivatie én de veerkracht hebben om op een positieve manier in het leven te staan. ‘Vita’ is het Latijnse woord voor ‘leven’.
Als team van Synofit vinden we vitaliteit belangrijk en daarom willen we u graag uitleggen hoe u hier zelf zoveel mogelijk aan kunt doen.

1. Hoe energiek bent u?

Een belangrijk gedeelte van ‘vitaliteit’ bestaat uit de mate waarin u voelt dat u energie (over) heeft. Hoe komt u bijvoorbeeld ’s morgens uit bed? Hijst u zich met moeite overeind en komt u maar moeilijk op gang, of bent u meteen zo fris als een hoentje en stapt u vol bruisende levenskracht de nieuwe dag in?
En hoe voelt u zich ’s avonds? Is er dan nog energie over voor een wandeling, of is het batterijtje helemaal leeg..?

Als u hier moeite mee heeft, kunt u de volgende tips wellicht gebruiken:

 • Zorg voor een goede nachtrust en voldoende diepe slaap. Kies voor een vaste slaaproutine die voor u goed werkt.
 • Let op uw voeding. Bepaalde voeding is te energierijk, waardoor u juist een ‘dip’ krijgt na het eten. Dit is vooral zo bij koolhydraatrijke, vezelarme voeding. Let er tegelijk op dat u wel voldoende eet. Een gezond en gevarieerd voedingspatroon met veel verse, onbewerkte producten helpt om lekker in uw vel te zitten. Wees matig met zout, alcohol en suiker en kies voor eiwitrijk. Eventueel kunt u een app gebruiken op uw smartphone, zodat u meer inzicht krijgt in uw voedingsgewoonten (bijvoorbeeld de Eetmeter).
 • Blijf in beweging. Lichaamsbeweging helpt om weer nieuwe energie te krijgen en het houdt het lichaam sterker.
 • Begin de dag vroeg. U heeft dan al meteen het gevoel ‘iets gedaan’ te hebben, wat weer motivatie geeft voor nieuwe dingen later op de dag. Als u er behoefte aan heeft: een kort middagdutje of een ‘power nap’ kan helpen om halverwege de dag weer even op te laden.
 • Ontspan voldoende. Dat kan voor iedereen iets anders betekenen. Voor de ene persoon is dit sport, voor een ander is dit een hobby binnenshuis, muziek luisteren of juist in de stilte wandelen met de hond. Gun uzelf de gelegenheid om tussen de bedrijven door te ontspannen op uw eigen lievelingsmanier.

2. Waar leeft u voor?

Het hebben van een doel in het leven is belangrijk voor iemand die vitaal wil blijven. U heeft dan immers een reden om in beweging te komen en om bezig te zijn.
Wat is uw motivatie voor elke nieuwe dag? Denk bijvoorbeeld aan uw partner, de (klein)kinderen, een sport die u graag beoefent, het (vrijwilligers)werk, uw inzet voor een gemeente of vereniging, uw huisdier, …

Als u denkt dat u in het dagelijkse leven nog motivatie tekort komt, dan zou het kunnen helpen om wat meer te focussen hierop. Denk er dan eens heel diep over na wat uw echte levensdoelen zijn: waar wil ik over een week, een maand, een jaar, tien jaar, … staan? En: wanneer vind ik dat het leven het leven waard is? Wat kan ik zelf doen om zo ver te komen?
Deze (soms grote) projecten kunt u vervolgens onderverdelen in kleinere missies die goed te overzien zijn. Zo kunt u voortaan elke dag wakker worden met de gedachte: vandaag ga ik déze dingen (vul maar in…) doen, want dat vind ik belangrijk. Of: dat brengt me weer iets dichter bij mijn doel. Dat zal u ongetwijfeld motiveren om er elke nieuwe dag weer voor te willen gaan!

Ook helpt het om zoveel mogelijk positief te denken. Bijvoorbeeld door te focussen op de mogelijkheden die u heeft, in plaats van op de dingen die niet (meer) lukken. Negatieve gedachten kosten veel energie en ze leveren niets op…

3. Kunt u tegen een stootje?

Vitaliteit heeft ook te maken met het hebben van veerkracht. In het leven krijgen we nu eenmaal te maken met tegenslagen, ook al ondervindt de ene persoon dit meer dan de ander. Hoe gaat u daar zelf mee om?
Als u goed met de dagelijkse ups en downs kunt omgaan, dus veerkrachtig bent, dan zegt dit ook iets over hoe vitaal u bent. En over hoe vitaal u op de langere termijn kunt blijven.

Tips voor meer veerkracht:

 • Slaap voldoende. Als u goed uitgerust bent, ziet alles er al een stuk positiever uit. Ook is dit belangrijk voor de weerstand.
 • Weer die voeding! Zorg voor voldoende vitaminen en mineralen. Een voedingssupplement kan eventueel de zwakke plekken van het immuunsysteem versterken (antioxidanten).
 • Werk aan uw lichamelijke conditie. U hoeft geen topsporter te worden, maar als u een algemeen goede conditie heeft dan kunt u ook meer tegenslagen op lichamelijk gebied aan. Een eventuele revalidatie verloopt dan bijvoorbeeld voorspoediger.
 • Los eventuele irritaties waar u tegenaan blijft lopen zo snel mogelijk op. Onbewust hebben die kleine dingen meer negatieve invloed dan u soms merkt! Door het direct aan te pakken, houdt u uw gedachten ‘opgeruimd’ en kunt u ook mentaal meer tegenslagen het hoofd bieden.

Synofit CurcuPlus: voor nog meer vitaliteit

Het product Synofit CurcuPlus is speciaal ontwikkeld om de vitaliteit te ondersteunen. Een van de hoofdbestanddelen is Bio-Curcumine: een krachtige anti-oxidant met een beschermende invloed op gezonde weefsels en cellen. Curcumine is verder onder meer goed voor het hart, voor de huid, voor het zenuwstelsel, voor een gezonde vetopslag, voor de bloedcirculatie, voor de gewrichten en voor de lever.
Daarnaast bevat CurcuPlus hoogwaardige Astaxanthine van AstaReal®. Deze interessante stof wordt gemaakt door echte micro-algen (Haematococcus pluvialis) en is net als de Bio-Curcumine 100% natuurlijk. Tenslotte bevat Synofit CurcuPlus nog plantaardige Omega 3-Algenolie.

Blijf vitaal met Synofit CurcuPlus

Vloeibare Bio-CM100® Bio-Curcumine
Met natuurlijke Astaxanthine van AstaReal®
In plantaardige Algenolie
Anti-aging formule
Geen chemische toevoegingen
1 of 2 capsules per dag

Meer informatie

Of wilt u eerst nog verdere informatie lezen…

Curcumine (kurkuma) in Synofit: natuurlijk én goed opneembaar!

Synofit kiest voor Curcumine met een goed verhaal. Niet alleen goed opneembaar, maar ook 100% natuurlijk. Met meer dan 95% curcuminoïden die maar liefst 8 uur in het bloed aanwezig blijven is Bio-CM100® echt een topper. Zonder chemische toevoegingen en géén zwarte peper!

Lees waarom dat een voordeel is

Synofit CurcuPlus: wat is het en waar gebruikt u het voor?

De unieke vloeibare formule van Synofit CurcuPlus met Bio-Curcumine kan u breed ondersteunen bij het vitaal en gezond blijven. Dit bijzondere product bevat ook natuurlijke Astaxanthine uit de Bloedregenalg. Waarom nog CurcuMin? Kies voor CurcuPlus!

Lees verder waarom CurcuPlus zo bijzonder is

Hitteplan Synofit

Let op: Producten die momenteel besteld worden, worden in verband met de verwachte hitte later verzonden. Zo garanderen we dat de producten tijdens deze hittegolf het niet ‘te warm krijgen’ bij de vervoerder.
Heeft u de producten voor een bepaalde datum nodig? Neem dan even contact op met het Care Team: 036 – 763 03 50.

Direct contact

Evelien DienderEvelien Diender
E-Mail | Telefoon
Ik help u graag

Klantenbeoordelingen

Reviews Synofit

Synofit scoorde gemiddeld een 9,14 uit 10 met 7.472 reviews.

Voordelen Synofit.nl

 • Kopen bij de bron
 • Vandaag voor 21.00 uur besteld, vandaag verzonden
 • Gratis verzending binnen NL vanaf € 25
 • Kies zelf de leverdatum en verzendwijze
 • Antwoord op al uw vragen via e-mail, telefoon of chat
 • Professionele controle bij medicijngebruik

Synofit is bekend van:

Synofit is bekend van

Video: ontstaan Synofit

Video ontstaan Synofit

Gebruikt u medicijnen?

Laat dan door een apotheker controleren of u de producten van Synofit daarbij mag gebruiken. Meer informatie >>>

Certificering

Certificering

De productielocatie van de producten van Synofit is FSSC22000 gecertificeerd.

Verklaring verwijzingen

Synofit Premium en Synofit Basic bevatten Bio-Curcumine en Zwarte bes-blad
Synofit Premium en Synofit Basic bevatten Vitamine C
Synofit CurcuPlus bevat Bio-Curcumine
Synofit Bone Complex bevat Calcium, Magnesium, Vitamine K2, Vitamine D3, Zink en Mangaan