Vitamine B2

Vitamine B2 activeert uw natuurlijke energie

Vitamine B2 wordt ook wel riboflavine genoemd. De hoofdfunctie van deze voedingsstof is het vrijmaken van energie uit voeding. Zo draagt Vitamine B2 bij tot de vermindering van vermoeidheid. Daarnaast ondersteunt riboflavine de opbouw van het zenuwstelsel en draagt deze voedingsstof bij aan het behoud van een goed gezichtsvermogen. Tenslotte draagt Vitamine B2 bij aan het behoud van de normale structuur van huid en slijmvliezen en beschermt het de cellen in het lichaam tegen oxidatieve stress.

Vitamine B2
Vitamine B2 haalt u voornamelijk uit vlees, zuivelproducten en groenten

Vitamine B2 is dus een antioxidant. Al met al is Vitamine B2 een belangrijke vitamine voor uw lichaam.

Meer over Vitamine B2

Vitamine B2 maakt deel uit van het Vitamine B-complex. Dit is een verzameling van 11 wateroplosbare vitaminen. Aanvankelijk werd gedacht dat Vitamine B een enkelvoudige vitamine was. Pas later werd ontdekt dat het om een complex van meerdere voedingsstoffen met vrijwel vergelijkbare functies ging. Omdat er al vitaminen met de namen C, D en E waren vastgesteld, werd besloten om de B-vitaminen te nummeren van 1 tot en met 13. Na verloop van tijd werd geconstateerd dat bepaalde nummers uit het B-complex niet de eigenschappen van een vitamine bezaten. Die vielen dus weer af. Dat is de reden dat er van die vreemde gaten in de nummering van het Vitamine B-complex zijn ontstaan.

Hoeveel Vitamine B2 heeft u nodig?

Vitamine B2 is net als haar collega’s uit het B-complex een wateroplosbare vitamine. Deze benaming zegt al genoeg: het lost op in water. In tegenstelling tot vetoplosbare vitaminen, kunnen wateroplosbare vitamines niet in lichaamsweefsels worden opgeslagen. Dat betekent dat uw voeding dagelijks voldoende Vitamine B2 moet bevatten om goed te blijven functioneren. De Gezondheidsraad heeft daarom een Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid vastgesteld. Dat is voor volwassen mannen 1,5 milligram en voor vrouwen 1,1 milligram. Wateroplosbare vitaminen zijn ook zeer gevoelig voor licht. Bewaar voedingsmiddelen die Vitamine B2 bevatten dan ook altijd op een donkere plaats.

Welke voedingsmiddelen bevatten Vitamine B2?

Goede bronnen van Vitamine B2 zijn o.a. zuivel, vlees(waren), groenten, fruit en graanproducten. Vitamine B2 is ook toegevoegd aan Synofit Bone Complex. Deze voedingsstof speelt geen rol voor de botten, maar activeert wel de natuurlijke energie in uw lichaam. En regelmatig bewegen is een goede ondersteuning van uw gezondheid!

Synofit Bone Complex

Synofit Bone Complex: vloeibare formule voor het behoud van sterke botten

Synofit Bone Complex is een unieke vloeibare formule voor de botten, waarin Synofit zeer bewust gekozen heeft voor de Rode alg als bron voor Calcium. Synofit Bone Complex bevat per capsule 570 mg Rode alg, waarin maar liefst 193 mg Calcium aanwezig is. Deze Calcium is zeer goed opneembaar, wat verder gefaciliteerd wordt door de vloeibare vorm van de capsule-inhoud. Synofit Bone Complex bevat ook Vitamine D3, wat een rol speelt in de Calciumhuishouding, Vitamine B2, B3 en B6 voor meer energie en Vitamine K2, wat helpt bij de daadwerkelijke opname van Calcium in het botweefsel. Verder wordt Magnesium gebruikt in deze totaalformule voor de botten: Magnesium heeft een rol bij de botaanmaak en draagt tevens bij tot de vermindering van vermoeidheid.

Blijf bewegen met Synofit Bone Complex!

Regelmatig bewegen is niet alleen voor uw gewrichten belangrijk, maar ook voor uw botten. Er zijn studies bekend die laten zien dat goed gedoseerde lichaamsbeweging zeker zo belangrijk is voor de structuur van de botten als het gebruik van supplementen. Ons advies is dan ook om naast het gebruik van Synofit Bone Complex uw botten een dubbel plezier te doen door voldoende te blijven bewegen. Synofit Bone Complex bevat daarom tenslotte enkele B-vitaminen: Vitamine B2, Vitamine B3 en Vitamine B6 dragen bij tot de vermindering van moeheid en activeren de natuurlijke energie in het lichaam. Want voor beweging is energie nodig.

Bestel Synofit Bone Complex met o.a. Vitamine B2

Synofit Bone Complex bevat 1,0 mg Vitamine B2 per 2 capsules.

Bekijk ook de andere ingrediënten in Synofit Bone Complex, dé vloeibare bottenformule: Calcium uit de Rode algMagnesiumVitamine D3Vitamine K2, Mangaan en Zink.

Direct contact

Evelien DienderEvelien Diender
E-Mail | Telefoon
Ik help u graag

Klantenbeoordelingen

Reviews Synofit

Synofit scoorde gemiddeld een 9,12 uit 10 met 7.378 reviews.

Voordelen Synofit.nl

  • Kopen bij de bron
  • Vandaag besteld, maandag verzonden
  • Gratis verzending binnen NL vanaf € 25
  • Kies zelf de leverdatum en verzendwijze
  • Antwoord op al uw vragen via e-mail, telefoon of chat
  • Professionele controle bij medicijngebruik

Synofit is bekend van:

Synofit is bekend van

Video: ontstaan Synofit

Video ontstaan Synofit

Gebruikt u medicijnen?

Laat dan door een apotheker controleren of u de producten van Synofit daarbij mag gebruiken. Meer informatie >>>

Certificering

Certificering

De productielocatie van de producten van Synofit is FSSC22000 gecertificeerd.

Verklaring verwijzingen

Synofit Premium en Synofit Basic bevatten Bio-Curcumine en Zwarte bes-blad
Synofit Premium en Synofit Basic bevatten Vitamine C
Synofit CurcuPlus bevat Bio-Curcumine
Synofit Bone Complex bevat Calcium, Magnesium, Vitamine K2, Vitamine D3, Zink en Mangaan