Unieke kwaliteit

Vitamine B3

Een vitamine die bijdraagt aan extra energie bij vermoeidheid

Net als Vitamine B2 en Vitamine B6 is Vitamine B3 een onderdeel van het zogenoemde Vitamine B-complex. Dat is een groep van vitaminen waarvan men vroeger dacht dat het maar één vitamine was.

Vitamine B3 (nicotinamide, niacine of nicotinezuur) speelt een rol bij de energievoorziening van cellen en bij de werking van het zenuwstelsel. Ook is deze vitamine van belang voor een gezonde huid.

Vitamine B3 is wateroplosbaar en het lichaam kan deze vitamine voor een deel zelf maken uit de bouwstof Tryptofaan, een aminozuur. Eiwitrijke producten die Tryptofaan bevatten, kunnen dus indirect het lichaam helpen om voldoende Vitamine B3 te maken.
Verder komt Vitamine B3 voor in noten, vlees, vis, zaden en graanproducten. Volwassen mannen hebben per dag ongeveer 17 milligram Vitamine B3 nodig en bij volwassen vrouwen is dit 13 milligram.

Noten zijn een goede bron van Vitamine B3

Synofit Calcium Plus en Vitamine B3

In Synofit Calcium Plus Capsules zit per dagdosering van 2 Capsules 5,0 milligram Vitamine B3 (Nicotinamide). Dat is 31% van de aanbevolen referentie-inname (RI) per dag. Naast Vitamine B3 bevat Synofit Calcium Plus ook de vitaminen B2 (1,0 mg, dat is 71% RI) en B6 (1,0 mg, dat is 71% RI). Zo draagt Synofit Calcium Plus bij aan het activeren van de natuurlijke energie in het lichaam. Als u zich energiek voelt, zult u meer en beter gaan bewegen. En beweging is onmisbaar voor het behoud van sterke botten.

Synofit Calcium Plus voor het behoud van sterke botten

Synofit Calcium Plus is een totaalformule voor de botten met Calcium uit de Rode alg, Vitamine D3, Vitamine K2-MK7, Magnesium, Zink en Mangaan. Deze zes hoofdingrediënten ondersteunen allemaal de botten. De hierboven beschreven B-vitaminen spelen niet direct een rol voor de botten maar hebben dus voornamelijk een functie bij de ondersteuning van de energiestofwisseling.

Bestel nu Synofit Calcium Plus met Vitamine B3