Unieke kwaliteit

Vitamine B6

Vitamine B6: bij vermoeidheid en futloosheid

Vitamine B6, die de chemische naam pyridoxine draagt, is een voedingsstof die uw gezondheid over een brede linie ondersteunt. Deze vitamine uit het B-complex is overal in uw lichaam actief. Vitamine B6 werd in 1938 ontdekt door Paul Gyorgy. Hij slaagde erin om pyridoxine te isoleren uit rijstzemelen. De belangrijkste functie van dit nutriënt is het helpen energie vrij te maken uit voeding. Vitamine B6 heeft dus een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en moeheid. Maar het takenpakket in uw lichaam is veel uitgebreider.

Vitamine B6
Bananen: een bron van Vitamine B6

Hoeveel Vitamine B6 heeft u dagelijks nodig?

Vitamine B6 is een wateroplosbare vitamine. Er zijn twee belangrijke verschillen met de vetoplosbare vitaminen: vitaminen die in water oplossen, kunnen niet goed tegen hitte en licht. Dan raken ze beschadigd. Daarnaast kunnen ze niet in het lichaam worden opgeslagen. Het overschot wordt met de urine uitgescheiden. Voor het behoud van uw gezondheid is dus een dagelijkse toevoer van vitamine B6 van groot belang. De Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) of referentie-inname (RI) is voor mannen en vrouwen van 19 tot 50 jaar vastgesteld op 1,5 milligram. Dit zit in zes sneetjes volkorenbrood. Mannen van 50 jaar en ouder wordt geadviseerd om 1,8 milligram per dag te nemen.

Functies van Vitamine B6

Wat doet Vitamine B6 allemaal nog meer voor uw gezondheid? Pyridoxine is goed voor de eiwitstofwisseling en de aanmaak van cysteïne. Ook is het van belang voor de vorming van afweercellen, reguleert het mede de activiteit van hormonen en is het goed voor het homocysteïnemetabolisme. Verder heeft Vitamine B6 een positieve invloed op het immuunsysteem en is het betrokken bij het geheugen, draagt het bij aan een heldere geest en is het goed voor het concentratievermogen. Het draagt eveneens bij aan een goede gemoedstoestand.

Wat zijn de bronnen van Vitamine B6?

Vitamine B6 komt voor in veel voedingsmiddelen. Belangrijke bronnen zijn: vlees, vis, graanproducten, eieren, peulvruchten, groente en zuivelproducten. De gemiddelde opname uit voeding is 75 procent van de ingenomen Vitamine B6. Vanuit voedingssupplementen wordt Vitamine B6 beter opgenomen: naar schatting 95 procent. Het is wel oppassen met langdurig dagelijks gebruik van supplementen die hooggedoseerd zijn met Vitamine B6.

Meer weten over Vitamine B6?

Synofit Bone Complex

Synofit Calcium Plus: vloeibare formule voor het behoud van sterke botten

Synofit Calcium Plus is een unieke vloeibare formule voor de botten, waarin Synofit zeer bewust gekozen heeft voor de Rode alg als bron voor de Calcium. Synofit Calcium Plus bevat per capsule 570 mg Rode alg, waarin maar liefst 193 mg Calcium aanwezig is. Deze Calcium is zeer goed opneembaar, wat verder gefaciliteerd wordt door de vloeibare vorm van de capsule-inhoud.
Synofit Calcium Plus bevat ook Vitamine D3, wat een rol speelt in de Calciumhuishouding, en Vitamine K2, wat helpt bij de daadwerkelijke opname van Calcium in het botweefsel. Verder wordt Magnesium gebruikt in deze totaalformule voor de botten: Magnesium heeft een rol bij de botaanmaak en draagt tevens bij tot de vermindering van vermoeidheid.

Blijf bewegen met Synofit!

Regelmatig bewegen is niet alleen voor uw gewrichten belangrijk, maar ook voor uw botten. Er zijn studies bekend die laten zien dat goed gedoseerde lichaamsbeweging zeker zo belangrijk is voor de structuur van de botten als het gebruik van supplementen. Ons advies is dan ook om naast het gebruik van Synofit Calcium Plus uw botten een dubbel plezier te doen door voldoende te blijven bewegen.

Synofit Calcium Plus bevat daarom tenslotte enkele B-vitaminen: Vitamine B2 en Vitamine B6 dragen bij tot de vermindering van moeheid en activeren de natuurlijke energie in het lichaam. Want voor beweging is energie nodig.

Bestel nu Synofit Calcium Plus met Vitamine B6

U kunt ook gratis de brochure aanvragen of meer lezen over de ingrediënten