Kennis & Verdieping

Veelgestelde vraag: hoeveel Vitamine D3 zit er in de producten?

door | okt 28, 2020

Momenteel heeft iedereen het over de positieve invloed van Vitamine D op het immuunsysteem. Al eerder hebben wij over deze veelzijdige vitamine geschreven (zie algemene pagina over Vitamine D en de pagina over de combinatie van Calcium met Vitamine D3 en Vitamine K2).

Nu de belangstelling voor deze vitamine groeit, is het ook goed om duidelijk te zijn over de precieze dosering van Vitamine D in Synofit producten. Soms zit het er namelijk wel in, maar benadrukken we het niet zo, zoals bij Synofit Groenlipmossel Vloeibaar en Synofit Groenlipmossel Plus het geval is. Het is dan goed om te weten dat Vitamine D er wel in zit, zodat u niet per ongeluk teveel gaat gebruiken wanneer u er andere middelen bij gebruikt!

Hoeveelheid Vitamine D3 per Synofit product:

Product per 10 ml  per softgel
Synofit Groenlipmossel Vloeibaar 5,0 µg
Synofit Groenlipmossel Plus 1,67 µg
Synofit Calcium Plus 6,25 µg
Synofit Cardio Care 20,0 µg

U kunt deze informatie ook terugvinden op de verpakking en in de gebruiksaanwijzing.
De andere producten van Synofit bevatten op dit moment geen noemenswaardige hoeveelheid Vitamine D.

Synofit gezondheidsproducten met Vitamine D

Cardio Care

Ideaal als extra ondersteuning voor het hart2

Bevat de Omega 3-vetzuren EPA en DHA voor het hart2 en Witte berk-blad voor het behoud van een verantwoord cholesterolgehalte1

30 softgels € 30,-
90 softgels € 80,-

Meer info

Calcium Plus

Ideaal voor personen die gericht de botten willen ondersteunen

Bevat Calcium uit Rode alg voor de botten

60 softgels € 34,95

Meer info

Groenlipmossel Plus

Extra aandacht en ondersteuning om een actieve en zelfstandige levensstijl te behouden

Bevat Curcumine voor de gewrichtsfunctie1

60 softgels € 60,-
2 x 60 softgels € 105,-

Meer info

Groenlipmossel Vloeibaar

Maximale ondersteuning bij uw dagelijkse activiteiten

Bevat Curcumine voor de gewrichtsfunctie1

200 ml € 60,-
2 x 200 ml € 105,-
400 ml € 105,-
2 x 400 ml € 190,-

Meer info

Ondersteun de hartgezondheid

Synofit Cardio Care geeft uw hart2 en cholesterolgehalte1 extra ondersteuning in combinatie met een gezonde levensstijl. Zo blijft u fit én vitaal door het leven gaan.

Uw hart en bloedvaten vormen samen de motor van uw gezondheid. Misschien doet u er al veel aan om uw gezondheid zo optimaal mogelijk te houden. U kiest vaker voor gezonde voeding, u beweegt voldoende en u rookt niet (meer). Dit zijn de belangrijkste factoren voor het behouden van uw goede (hart)gezondheid.

Als ondersteuning naast uw gezonde levensstijl kunt u kiezen voor Synofit Cardio Care. Deze softgels bevatten de Omega 3-vetzuren EPA en DHA voor het hart2 en Witte berk-blad voor het behoud van een verantwoord cholesterolgehalte1.

Gebruik 1 softgel per dag.

 

Voorheen stond dit product bekend als ‘Synocare Cardio Plus Capsules’ en als ‘Synocare Cardio Capsules’

Optimaal voor de botten

Synofit Calcium Plus is een uitgebreide botformule voor personen die gericht de botten willen ondersteunen.

Botweefsel is dynamisch en vanaf de leeftijd van ongeveer 40 jaar wordt er meer afgebroken dan opgebouwd.

Het is dan vanzelfsprekend van groot belang dat de botten niets tekort komen – maar ook al daarvóór helpen goede botformules om de botten sterk te houden. Bijvoorbeeld als u weet dat uw voeding weinig Calcium of Vitamine D bevat, of als uw bewegingsapparaat voor tussentijdse uitdagingen komt te staan door intensief en risicovol bewegen.

Gebruik 2 softgels per dag.

 

Voorheen stond dit product bekend als ‘Synofit Calcium Plus Capsules’, ‘Synofit Bone Complex Capsules’ en ‘Synofit Magnium Capsules’

Vraagt uw bewegingsapparaat steeds meer aandacht?

Synofit Groenlipmossel Plus geeft extra aandacht en ondersteuning om een actieve en zelfstandige levensstijl te behouden.

De basis van deze formule is al jarenlang zeer populair in Nederland. Recent is Natief Collageen aan de formule toegevoegd. De combinatie van ingrediënten in Synofit Groenlipmossel Plus is uniek.

Gebruik 3 softgels per dag.

 

Voorheen stond dit product bekend als ‘Synofit Premium Plus Capsules’

Vraagt uw bewegingsapparaat dagelijks aandacht?

Synofit Groenlipmossel Vloeibaar geeft maximale ondersteuning bij uw dagelijkse activiteiten. Met extra aandacht voor uw gewrichten1.

De basis van deze formule is al 12 jaar leidend op het gebied van vloeibare Groenlipmossel producten. Recent zijn Natief Collageen en Duivelsklauw aan de formule toegevoegd voor dé optimale ervaring. De combinatie van ingrediënten in Synofit Groenlipmossel Vloeibaar is uniek.

Gebruik 10 ml per dag.

 

Voorheen stond dit product bekend als ‘Synofit Premium Plus Vloeibaar’

Vitamine D en het immuunsysteem: hoe zit het?

De bovenstaande afbeelding is een versimpelde schematische weergave.

Vitamine D wordt onder invloed van zonlicht in de huid aangemaakt of via de voeding ingenomen. Deze vorm is nog niet direct bruikbaar voor het lichaam.
De lever zet dit om naar een andere vorm van Vitamine D door middel van een speciaal eiwit. Vervolgens is er in de nieren nog een ander eiwit dat deze tussenvorm omzet tot Calcitriol: de vorm van Vitamine D waar het immuunsysteem wat aan heeft! Dat is dus de actieve vorm van Vitamine D. Bepaalde cellen van het immuunsysteem hebben een Vitamine D receptor (VDR), waar Vitamine D aan bindt. Zij kunnen normaal functioneren wanneer er Vitamine D aanwezig is. Daardoor zorgt Vitamine D uiteindelijk mede voor een goede weerstand.

Hoeveel Vitamine D mag ik maximaal gebruiken?

De meningen zijn hierover verdeeld onder gezondheidsprofessionals. Vanuit de overheid (landelijk en Europees) wordt meestal een maximale bovengrens van 50 – 100 µg per dag aangehouden. Wij van Synofit adviseren om de meest veilige bovengrens aan te houden, dus maximaal 50 µg per dag.
In speciale situaties kan dit anders liggen: overleg dan met uw eigen gezondheidsprofessional wat in uw geval wijsheid is!

Ook komt het voor dat door middel van een injectie ineens een heel hoge dosering wordt toegediend, bijvoorbeeld als er sprake is van een tekort. Bij een eenmalige of periodieke toediening van Vitamine D ligt de maximale bovengrens vele malen hoger dan bij dagelijks gebruik. Voor de duidelijkheid: de cijfers die we hierboven noemen, zijn gebaseerd op dagelijks gebruik (waar de producten van Synofit onder vallen).

 

1 Evaluatie gezondheidsclaim is lopende
2 Dit gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA