Nieuws van Synofit

Zo bereidt u zich voor op een drukke week

Vraag aan een kind hoe de ideale dag eruit ziet, en ze weten het wel. Vaak komt er een pretpark en pizza in het antwoord voor, en het kind wordt er heel blij van.
Heeft u zich ook wel eens afgevraagd hoe uw ideale dag eruit zou zien, als u geen verplichtingen had? Uitslapen, uitgebreid ontbijten, een ontspannen wandeling maken of een wellness momentje in de badkamer…?

Maar verplichtingen heten niet voor niets verplicht, en met een dag voor uzelf komt vaak de agenda weer in beeld – en plannen is vaak niet relaxt. Misschien is het dan een haalbaarder idee om elke dag een paar minuten voor uzelf te nemen. Het kan een behoorlijk verschil maken, en het is beter in te passen in uw schema. Dat scheelt weer stress!

Ontspannen is belangrijk. En het is te leren…

We kennen allemaal de uitdrukking “u hebt maar één lichaam, zorg ervoor.” Makkelijker gezegd dan gedaan, en op sommige dagen lukt het ook niet. Maar soms hoeft het maar vijf minuten te kosten om even tijd voor uzelf te nemen. Diep ademhalen, even de ogen dicht, een kop thee of koffie zetten en opdrinken zonder er iets anders bij te doen, of dat ene fijne nummer opzetten en helemaal afluisteren. Of meedansen, dat kan natuurlijk ook.

Aan het eind van een vakantie neemt u zich ook vaak voor dat u minder gaat rennen. Vaak mislukt het al de eerste maandag. Herkenbaar? Misschien heeft u iets aan de volgende tips!

1. Plan maaltijden vooruit

U kunt tijd besparen gedurende de week door de maaltijden alvast vooruit te plannen. Er zijn genoeg leuke kookboeken of online rubrieken die gericht zijn op gezond en snel koken, met boodschappenlijstjes erbij. Ook op een vaste dag boodschappen doen en alle (basis)ingrediënten al in huis halen scheelt veel tijd.

recept met mosselen
recept met mosselen

2. Kom even helemaal tot rust

Zorg dat u (een deel van) de zondag ook gebruikt om uw hoofd even helemaal leeg te maken. Ook al heeft u de komende week veel op uw bordje; schrijf op wat u moet doen en leg het weg, zodat het niet in uw hoofd blijft malen.

Sluit daarnaast de zondag af met een activiteit die u rust biedt. Geen idee wat dat kan zijn? Probeer dan enkele zondagen uit waardoor u echt tot rust komt. Misschien is het sporten, wandelen, een boek lezen of mediteren.
Wat het ook is, zorg ervoor dat u er alle tijd voor neemt en tot rust komt.

3. Een opgeruimd huis…

…zorgt voor een opgeruimd hoofd. Mensen kunnen zich veel beter concentreren als ze in een opgeruimde ruimte werken. Ook zorgt het ervoor dat u gedurende de week minder afgeleid wordt (door een volle wasmand, of zoekgeraakte rekeningen bijvoorbeeld). Daarnaast zorgt het ervoor dat u beter slaapt (want meer rust in uw hoofd).
Bent u geen opruimer en geeft alleen het idee al stress? Klein beginnen geeft ook veel voldoening!

recept met mosselen
recept met mosselen

4. Verwen uzelf

Doe iets leuks voor uzelf, zoals een manicure of pedicure of een (home) spabehandeling. Tijdens een drukke werkweek kan dat er snel bij in schieten. En het ontspant!

Toch een onrustige huid?
Toch gestrest geraakt, en last van uw huid? Stress kan er voor zorgen dat de huid extra zorg nodig heeft. Tip: zorg er voor dat u altijd Synofit Skin Care in uw badkamerkastje hebt staan. Deze crème met verzorgende en verzachtende ingrediënten maken de receptuur tot een Eerste Hulp huidcrème die het herstellend vermogen van de huid krachtig ondersteunt.

Leren ontspannen is een proces. Het kost tijd, en het is niet altijd gemakkelijk, maar het is het waard!

Tip voor ontspanning gedurende de week: begin met één ding – misschien is het diep ademhalen, misschien is het elke dag een paar minuten uw ogen sluiten, of misschien is het luisteren naar rustgevende muziek terwijl u op de grond ligt – en voeg van daaruit meer dingen toe. U zult verbaasd zijn hoe snel u in een ontspannen toestand kunt komen als u elke dag wat tijd uittrekt om te leren hoe dat moet!