Nieuws van Synofit

De voordelen van sporten in de winter

jan 21, 2023

De winter is vaak het meest gevreesde seizoen van het jaar, maar dat hoeft niet zo te zijn. Er zijn veel voordelen aan trainen in de winter, waaronder:

U voelt zich energieker

Sporten in de winter verbetert de bloedsomloop en verhoogt het energieniveau, zodat u zich de hele dag gemotiveerder en energieker voelt. Misschien voelt u zich zelfs minder moe na een zware training dan ervoor!

Het remt depressie en angst

Als de temperaturen buiten dalen, is het logisch dat mensen geneigd zijn vaker binnen te blijven met meer schermtijd en isolatie van anderen. Maar geïsoleerd zijn kan depressies verergeren – vooral als er geen zonlicht of warmte is om de boel op te vrolijken! Een goede manier om dit tegen te gaan is door overdag buiten te bewegen (of in ieder geval binnen in de buurt van ramen). Dit helpt depressie en angst te voorkomen en zorgt bovendien voor een extra dosis vitamine D!

wandelen tips
wandelen tips

Het helpt om beter te slapen

Lichaamsbeweging kan ons helpen ’s nachts beter te slapen omdat het serotonine vrijmaakt, waardoor we ons goed en ontspannen voelen. Daarom is het belangrijk om ’s ochtends te sporten, zodat we er voor het slapen gaan het meeste profijt van hebben.

Het verbetert uw stemming

Lichaamsbeweging maakt endorfine vrij – de feel good chemicaliën van het lichaam – waardoor u zich in de wintermaanden gelukkiger en rustiger kunt voelen.

Het versterkt uw immuunsysteem

In de winter wordt ons lichaam blootgesteld aan meer ziektekiemen en virussen dan ooit tevoren. Het koude weer betekent dat we meer tijd binnenshuis doorbrengen, waar ziektekiemen zich gemakkelijker verspreiden. Maar het is aangetoond dat lichaamsbeweging je immuunsysteem versterkt door de toename van witte bloedcellen en antilichamen die infecties bestrijden.

wandelen tips
Uw spieren en gewrichten ondersteunen?

Maak kennis met Synofit Spier- en Gewrichts Gel

Snel werkende Gewrichts Gel
Bevat naast Arnica ook Groenlipmossel, Zwarte bes-blad, Capsicum, Glucosamine en Rozemarijnolie
Kan ook bij gevoelige spieren of bindweefsel worden toegepast
Geschikt rond het sporten
Werkt lokaal en kortdurend
Met een fris parfum
Voor langdurig effect 2-3 maal per dag aanbrengen
Verkrijgbaar in tube met 40 ml (€ 7,95) of 100 ml (€ 18,95)

Bekijk Synofit Spier- en Gewrichts Gel