Nieuws van Synofit

De voordelen van sporten (ook in de winter)

jan 21, 2023

In de winter is het vaak moeilijker om te gaan sporten, wanneer het dekentje op de bank lokt. Maar het levert ook extra’s op, zeker wanneer u buiten gaat sporten. Er zijn veel voordelen aan trainen in de winter, waaronder:

U voelt zich energieker

Sporten verbetert de bloedsomloop en verhoogt het energieniveau, zodat u zich de hele dag gemotiveerder en energieker voelt. Misschien voelt u zich zelfs minder moe na een zware training dan ervoor!

Het remt depressie en angst

Als de temperaturen buiten dalen, is het logisch dat mensen geneigd zijn vaker binnen te blijven met meer schermtijd en isolatie van anderen. Maar geïsoleerd zijn kan depressies verergeren – vooral als er geen zonlicht of warmte is om de boel op te vrolijken! Een goede manier om dit tegen te gaan is door overdag buiten te bewegen (of in ieder geval binnen in de buurt van ramen). Dit helpt depressie en angst te voorkomen en zorgt bovendien voor een extra dosis vitamine D!

wandelen tips
wandelen tips

Het helpt om beter te slapen

Lichaamsbeweging kan ons helpen ’s nachts beter te slapen omdat het serotonine vrijmaakt, waardoor we ons goed en ontspannen voelen. Daarom is het belangrijk om ’s ochtends te sporten, zodat we er voor het slapen gaan het meeste profijt van hebben.

Het verbetert uw stemming

Lichaamsbeweging maakt endorfine vrij – de feel good chemicaliën van het lichaam – waardoor u zich in de wintermaanden gelukkiger en rustiger kunt voelen.

Het versterkt uw immuunsysteem

In de winter wordt ons lichaam blootgesteld aan meer ziektekiemen en virussen dan ooit tevoren. Het koude weer betekent dat we meer tijd binnenshuis doorbrengen, waar ziektekiemen zich gemakkelijker verspreiden. Maar het is aangetoond dat lichaamsbeweging je immuunsysteem versterkt door de toename van witte bloedcellen en antilichamen die infecties bestrijden.

wandelen tips
wandelen tips

U verbrandt meer calorieën

Door de lagere temperatuur buiten moet uw lichaam harder werken om op temperatuur te blijven. Daardoor verbrandt u meer calorieën.
Ook hoeft uw hart bij kou minder hard te werken tijdens de inspanning: hoe warmer het buiten is, hoe meer de hartslag wordt opgevoerd om de warmte kwijt te raken. Lagere temperaturen zijn dus minder belastend voor uw hart.

Kortom, sporten is altijd een goed idee, met in de winter nog extra voordelen, zeker wanneer u buiten sport!

Voor vitaliteit en de gewrichten1

Maak kennis met Synofit Curcumine Plus

 Curcumine is een antioxidant met een beschermende invloed op gezonde weefsels en cellen1. Dat is belangrijk voor het behoud van vitaliteit.
 Daarnaast is Curcumine goed voor de gewrichtsfunctie1.
Dit gezondheidsproduct is optimaal voor wie een antioxidant zoekt ter ondersteuning van het lichaam.
Synofit Curcumine Plus bevat behalve Curcumine ook Astaxanthine en Algenolie (Omega 3).

 

Bekijk Synofit Curcumine Plus