Nieuws van Synofit

Voordelen van wandelen

Wilt u graag meer bewegen? Dan is wandelen misschien wel de activiteit voor u. Wandelen is niet alleen goed voor het lichaam, het heeft nog veel meer voordelen.

Wandelen is goed voor de hersenen

Tijdens het wandelen worden er zogenaamde ‘geluksstofjes’ aangemaakt, zoals endorfine en serotonine. Zo zal een wandeling u gelijk een goed gevoel geven en opvrolijken

En erg goed voor de longen

Hoe meer en vaker u gaat wandelen, des te groter het vermogen van de longen wordt en hoe meer zuurstof u zult opnemen. Daarnaast is er buiten meer zuurstof in de lucht dan binnen. Haal eens diep adem tijdens het wandelen en laat de zuurstof door uw lijf stromen. Energieboost gegarandeerd!

wandelen tips
wandelen tips

Wandelen draagt ook bij aan een goede nachtrust

Zo blijkt dat 5 dagen per week flink doorstappen voor slechte slapers al kan bijdragen aan 45 tot 60 minuten meer slaap per nacht! Bovendien is wandelen goed voor de biologische klok, waardoor u beter kunt in- en doorslapen. Een zeer positief effect op uw nachtrust dus!.

Flink doorstappen is goed voor hart- en bloedvaten

Met wandelen verlaagt u namelijk de bloeddruk en het cholesterolgehalte. Wist u dat het risico op hartproblemen daalt als u al één keer per week een uur wandelt?!

Wandelen versterkt uw botten en spieren.

Regelmatig wandelen heeft een positief effect op het kraakbeen. Wanneer u weinig beweegt, wordt kraakbeen dunner, waardoor u last kunt krijgen van uw gewrichten. Met regelmatig wandelen belast u uw botten waardoor deze sterker worden en bouwt u nieuw botmassa op.

wandelen tips
Uw spieren en gewrichten ondersteunen?

De voordelen van de Synofit Joint Care

✓ Frisse gel, ideaal voor snelle verzorging van spieren, gewrichten of bindweefsels.
Resultaat meestal binnen 10 minuten voelbaar!
✓ Kan ook bij gevoelige spieren of bindweefselworden toegepast
✓ Geschikt rond het sporten
✓ Werkt lokaal en kortdurend
✓ Voor langdurig effect 2-3 maal per dag aanbrengen
✓ Verkrijgbaar in tube met 40 ml (€ 7,95) of 100 ml (€ 18,95)

Bekijk Synofit Joint Care