Wanneer kan ik naar de onderhoudsdosering met Synofit Premium?

Tevreden met de opbouwkuur?

Veel gebruikers van Synofit Premium willen zo snel mogelijk naar de onderhoudsdosering overstappen. Dat kan verschillende redenen hebben. Soms vindt men het onhandig om het product meerdere malen per dag in te nemen. Vooral met de Synofit Premium Capsules zou dit kunnen spelen: de opbouwkuur omvat drie Synofit Premium Capsules per dag, en er moet dus drie keer per dag aan gedacht worden om het in te nemen. Bij de onderhoudsdosering is dat nog twee keer per dag. Ook de kosten van het gebruik kunnen aanzienlijk minder worden wanneer de dosering per dag wordt verlaagd. Synofit Premium is inderdaad geen goedkoop middel – wat we al verschillende malen hebben toegelicht. Toch is het niet verstandig om ‘zomaar’ minder te gebruiken dan wordt geadviseerd. Ons standaard advies is: blijf de opbouwkuur gebruiken zolang u nog niet zeker weet of u tevreden bent met Synofit. Dat kan maximaal 80 dagen duren, zoals ook in het artikel over de opbouwkuur wordt uitgelegd.

Wanneer wel naar de onderhoudsdosering?

Wanneer u tevreden bent over Synofit Premium, kunt u direct de onderhoudsdosering proberen. Dat is per persoon verschillend: sommige gebruikers hebben al na enkele dagen het gevoel dat ze aan de onderhoudsdosering toe zijn. Dat komt het vaakste voor bij gebruikers van Synofit Premium Vloeibaar. Gemiddeld (over alle gebruikers van Synofit Premium gezien) duurt het 4-5 weken voordat men aan de onderhoudsdosering kan gaan denken. Uiteindelijk is na 80 dagen het definitieve evaluatiepunt: ben ik tevreden of niet? Zo ja, ga dan door met de onderhoudsdosering. Zo nee, dan is stoppen met Synofit het advies.
Overigens staat het u vrij om altijd de opbouwdosering te blijven gebruiken, ook na de eerste 80 dagen.

Wat is de onderhoudsdosering?

De onderhoudsdosering is de hoeveelheid van het product die u nog gebruikt nadat u een opbouwkuur succesvol heeft voltooid. Bij ineens stoppen met Synofit Premium neemt de tevredenheid dan immers vrijwel altijd af.
Met Synofit Premium Vloeibaar neemt u tijdens de opbouwkuur 10 ml vloeistof per dag in. Bij de onderhoudsdosering is dat nog 5 ml vloeistof per dag. Met behulp van het meegeleverde maatlepeltje kunt u dit afmeten. Een vol, afgestreken maatlepeltje bevat 5 ml vloeistof. Tot de deelstreep (halverwege het lepeltje) heeft u 2,5 ml afgemeten. Het is aan te bevelen om tijdens de onderhoudsdosering tweemaal daags 2,5 ml te gebruiken, in plaats van eenmaal daags 5 ml. Dit omdat u dan de inname van Synofit nog zoveel mogelijk over de dag verspreidt. Dat leggen we verderop in dit artikel nader uit.
Met Synofit Premium Capsules neemt u tijdens de opbouwkuur 3 capsules per dag in. Bij de onderhoudsdosering is dat nog 2 capsules per dag. Bij langdurige (langer dan een maand) blijvende tevredenheid met de onderhoudsdosering, kan soms nog verder worden afgebouwd naar 1 capsule per dag.
Wanneer er tijdens het gebruik van een onderhoudsdosering een afname van de tevredenheid plaatsvindt, is het advies om de dosering weer te verhogen naar de hoeveelheid waarbij u recent nog wél tevreden was.

Kan ik dan niet opstarten met de onderhoudsdosering?

We vernemen in onze klanttevredenheidsonderzoeken weleens dat iemand al vanaf het begin afwijkt van het gebruiksadvies. Enkele voorbeelden hiervan zullen we nu noemen, en we zullen ook uitleggen waarom dat meestal toch geen goed idee is.

Voorgeschreven hoeveelheid, maar alles in één keer innemen

Volgens het gebruiksadvies wordt Synofit bij de opbouwkuur tweemaal (in het geval van Synofit Premium Vloeibaar) of driemaal (in het geval van Synofit Premium Capsules) per dag ingenomen. Hoewel dit misschien qua gebruikersgemak minder handig is dan alles in één keer innemen, is dit toch wel degelijk van belang. Er zijn allerlei 1-per-dag-formules verkrijgbaar, maar Synofit zou er nooit voor kiezen om een ‘één capsule per dag’-formule te gebruiken. Dat heeft vooral te maken met de opname van Curcumine in het lichaam.
Het is immers voor de opname van Curcumine heel belangrijk dat het meerdere malen per dag ingenomen wordt. Want Curcumine heeft van nature een ernstig opnameprobleem: gewone keuken-Curcumine, van de laagste kwaliteit, wordt vrijwel niet in het lichaam opgenomen. Om dit te verbeteren, gebruikt Synofit een zeer goed opneembare (maar duurdere) Bio-Curcumine: Bio-CM100®. De vloeibare vorm van Synofit draagt nog verder bij aan de opname van Curcumine. Lees meer over de Curcumine in Synofit >>>

Het is duidelijk te zien dat de opname van Bio-CM100® beter is en ook langer (8 uur) aanhoudt.

Als de Curcumine eenmaal opgenomen is in het lichaam, is dit meetbaar aanwezig in het bloed. Er ontstaat dan een zogenaamde ‘piek’ van Curcumine in de uren nadat de Curcumine ingenomen is. Op de afbeelding hierboven ziet u hoe dat eens bij BCM-95® (de voorloper van Bio-CM100®, de unieke Curcumine die speciaal voor Synofit wordt gemaakt) is vastgesteld in een wetenschappelijke studie (bron: zie beneden). Na enkele uren is de ‘piek’ weer weg en heeft het lichaam de Curcumine weer helemaal uitgescheiden. Het vereist geen uitleg dat er alleen een werking kan optreden in de uren dat Curcumine in serieuze hoeveelheden aanwezig is in het lichaam. Het is daarom absoluut geen goed idee om alle drie de capsules of om alle 10 ml van de vloeistof op één moment in te nemen. Er zou dan wel een hogere piek kunnen ontstaan, maar die zal even snel weer afnemen als bij een lagere dosering. En dit is precies een reden dat Synofit u adviseert om de innames tijdens de opbouwkuur, maar óók met de onderhoudsdosering verspreid over de dag in te nemen: zo heeft u de hele dag door steeds zo’n piek en hoeft uw lichaam het niet de halve dag zonder Curcumine te doen.

Lagere dosering innemen dan voorgeschreven

De opbouwkuur is bedoeld om echt iets in het lichaam ‘op te bouwen’. Dit is de eerste periode dat u Synofit Premium gebruikt. Als het goed is, merkt u duidelijk dat u tevreden bent na verloop van tijd. Dit kan tot 80 dagen duren, al verschilt dit wel van persoon tot persoon. Sommige klanten zullen dus echt even geduld moeten hebben. Juist in die gevallen dat het wat langer duurt, bestaat de kans dat u wilt afhaken, of, vanwege de kosten van het product, eerder naar de onderhoudsdosering wilt gaan. Als het wat langer duurt voordat u tevreden bent, adviseren we tóch om die 80 dagen opbouwkuur echt ‘vol te maken’. Via enquêtes weten wij namelijk dat bij een te vroege overstap op de onderhoudsdosering de kans op uiteindelijke tevredenheid juist afneemt. Pas als u na 80 dagen opbouwkuur er zeker van bent dat Synofit Premium niet uw product is, adviseren wij om te stoppen. (Een onderhoudsdosering heeft dan dus ook geen toegevoegde waarde meer.)

Moet de onderhoudsdosering altijd met Synofit Premium Capsules worden gebruikt?

De meeste gebruikers van Synofit Premium vinden de Synofit Premium Capsules gemakkelijker in gebruik dan Synofit Premium Vloeibaar. Dit is echter een persoonlijk iets, waarbij dus ook andere meningen en voorkeuren heel goed mogelijk zijn. Er zijn bijvoorbeeld ook gebruikers die helemaal niet van het slikken van capsules houden, en liever een drankje zoals Synofit Premium Vloeibaar langdurig blijven gebruiken.

Vloeibaar of capsules: opbouwkuur

In het algemeen geldt dit advies voor de opbouwkuur: u kunt de opbouwkuur zowel met Synofit Premium Vloeibaar als met Synofit Premium Capsules gebruiken. Voor een snellere tevredenheid tijdens de opbouwkuur is het zinvol om Synofit Premium Vloeibaar zeker ook in overweging te nemen, al is het maar voor de duur van de opbouwkuur. Dit is echter niet per se nodig: hoewel de vloeistof in het begin soms verbluffend snel tot tevredenheid leidt, is na 80 dagen de tevredenheid met de vloeistof en de capsules weer even groot.

Vloeibaar of capsules: onderhoudsdosering

Voor de onderhoudsdosering geldt dit eveneens: zowel Synofit Premium Vloeibaar als Synofit Premium Capsules kunnen gebruikt worden. Voor de onderhoudsdosering bestaat er een flacon met 200 ml Synofit Premium Vloeibaar: vanwege de beperkte houdbaarheid na openen is de flacon met 400 ml Synofit Premium Vloeibaar hiervoor niet geschikt. Ook is er een speciale duoverpakking met 2 flacons met 200 ml Synofit Premium Vloeibaar. Deze verpakking is voordeliger dan twee losse flacons met 200 ml Synofit Premium Vloeibaar. Bij de capsules is deze kwestie van de houdbaarheid niet aan de orde: deze zijn lang houdbaar, dus de verpakking met 120 Synofit Premium Capsules kan net zo goed als de verpakking met 60 Synofit Premium Capsules voor de onderhoudsdosering gebruikt worden.
Ook is het op ieder moment mogelijk om alsnog over te stappen tussen de vloeistof of de capsules. Lees voor meer informatie daarover ons artikel over het overstappen van Synofit Premium Vloeibaar naar Synofit Premium Capsules >>>

Kan ik Synofit Basic of Synofit Bone Complex als onderhoudsdosering gebruiken?

In de meeste gevallen is dat niet aan te raden. We hopen dat hieronder duidelijk uit te leggen.

Synofit Basic als onderhoudsdosering

Synofit Basic is een lichter gedoseerd product dan Synofit Premium. Evenals Synofit Premium bevat Synofit Basic vloeibare GLMax® Groenlipmossel, Bio-CM100® Bio-Curcumine en biologisch Zwarte bes-blad. De dosering van deze ingrediënten is in Synofit Basic echter aanzienlijk lager dan in Synofit Premium. Ook bevat Synofit Basic geen Boswellia en geen Turmerosachariden, zoals wel in Synofit Premium Vloeibaar het geval is. Dit heeft invloed op de tevredenheid van de gebruikers.

We hebben onze eerste enquêtes gehouden onder klanten die Synofit Basic gebruikt hebben. Wat bleek? De meeste mensen die Synofit Basic zijn gaan gebruiken ná gebruik van Synofit Premium, dus als onderhoudsdosering, vinden toch dat Synofit Premium veel meer voor hen doet. De tevredenheid neemt dus af bij een overstap op Synofit Basic. Als u de overstap van Synofit Premium naar Synofit Basic overweegt te maken, dan is dit een onderwerp dat u zeker in de overweging mee moet nemen. Als de tevredenheid voelbaar afneemt, dan is er namelijk weer eerst een (relatief dure) opbouwkuur van Synofit Premium nodig om tot tevredenheid te komen.

Verder is het goed om ook naar de kosten per dag te kijken. Als u na de opbouwkuur van Synofit Premium aan één Synofit Premium Capsule per dag voldoende heeft voor de onderhoudsdosering, dan is Synofit Premium per dag bekeken voordeliger (€ 0,88) dan wanneer u Synofit Basic Capsules gebruikt (minimaal 2 capsules per dag = € 1,00).

Synofit Bone Complex als onderhoudsdosering

Over Synofit Bone Complex kunnen we heel kort zijn: Synofit Bone Complex is een product voor de botten, en niet voor de gewrichten. Daarom is het absoluut geen goed idee om van Synofit Premium over te stappen op Synofit Bone Complex. De kans is dan zeer groot dat uw gewrichten daar niet tevreden over zullen zijn.
Als u nog vragen heeft over de verschillen en de toepassingsgebieden van Synofit Premium, Synofit Basic of Synofit Bone Complex, belt u dan gerust onze Klantenservice eens. Wij leggen u graag uit wat de verschillen zijn en kunnen u van een persoonlijk advies voorzien. Ook hebben we een artikel geschreven waarin de verhouding tussen Synofit Premium en Synofit Bone Complex verder wordt toegelicht, en waarom zij niet elkaars vervanger kunnen zijn.

Bron

De hierboven genoemde beweringen over Bio-CM100® en de opname daarvan, evenals de gebruikte afbeelding, zijn terug te vinden in deze bron: Benny, M. en Antony, B. (2006) Bioavailability of Biocurcumax™ (BCM-095™). Spice India, september 2006, p. 11-15. Gezondheidsprofessionals kunnen het volledige bronartikel als PDF opvragen.

Mogelijk vindt u deze artikelen ook interessant:

Wat is het verschil tussen Vloeibaar en Capsules?

Is Synofit Premium Vloeibaar beter dan de capsules van Synofit Premium? Dit zal de meest gestelde vraag over Synofit zijn, naast de vraag over de interactie met medicijnen.
Lees verder

Overstappen van Vloeibaar naar Capsules

We krijgen steeds vaker de vraag of je als klant zomaar kunt overstappen van Synofit Premium Vloeibaar naar de Synofit Premium Capsules. Hoog tijd dus om daar eens een artikel over te publiceren.
Lees verder

Direct contact

Evelien DienderEvelien Diender
E-Mail | Telefoon
Ik help u graag

Klantenbeoordelingen

Reviews Synofit

Synofit scoorde gemiddeld een 9,12 uit 10 met 7.354 reviews.

Voordelen Synofit.nl

  • Kopen bij de bron
  • Vandaag besteld, maandag verzonden
  • Gratis verzending binnen NL vanaf € 25
  • Kies zelf de leverdatum en verzendwijze
  • Antwoord op al uw vragen via e-mail, telefoon of chat
  • Professionele controle bij medicijngebruik

Synofit is bekend van:

Synofit is bekend van

Video: ontstaan Synofit

Video ontstaan Synofit

Gebruikt u medicijnen?

Laat dan door een apotheker controleren of u de producten van Synofit daarbij mag gebruiken. Meer informatie >>>

Certificering

Certificering

De productielocatie van de producten van Synofit is FSSC22000 gecertificeerd.

Verklaring verwijzingen

Synofit Premium en Synofit Basic bevatten Bio-Curcumine en Zwarte bes-blad
Synofit Premium en Synofit Basic bevatten Vitamine C
Synofit CurcuPlus bevat Bio-Curcumine
Synofit Bone Complex bevat Calcium, Magnesium, Vitamine K2, Vitamine D3, Zink en Mangaan