Kennis & Verdieping

De onderhoudsdosering uitgelegd

Veel gebruikers van voedingssupplementen willen na verloop van tijd naar een onderhoudsdosering teruggaan. Dat kan meestal heel goed! Het is belangrijk om daarbij goed op de hoogte te zijn van de mogelijkheden en de overwegingen die erbij horen. We leggen het uit in dit artikel.

Waarom kiezen mensen voor een onderhoudsdosering?

Er kunnen verschillende redenen zijn om een onderhoudsdosering te overwegen.

Praktisch

Soms vindt men het onhandig om een product meerdere malen per dag in te nemen. Vooral als softgels driemaal daags ingenomen moeten worden, en er dus drie keer per dag aan gedacht moet worden om het in te nemen. Bij de onderhoudsdosering is dat nog twee keer of zelfs één keer per dag.

Financieel

Ook de kosten van het gebruik kunnen aanzienlijk minder worden wanneer de dosering per dag wordt verlaagd. Ook de gezondheidsproducten van Synofit zijn kostbaar – waarvoor overigens goede redenen zijn.

Advies

Toch is het niet verstandig om ‘zomaar’ minder te gebruiken dan wordt geadviseerd. Ons advies is: blijf de adviesdosering gebruiken zolang u nog niet zeker weet of u tevreden bent met uw gezondheidsproduct. Dat kan in het geval van de formules voor gewrichten maximaal 80 dagen duren, zoals ook in het artikel over het beginnen met Synofit Groenlipmossel wordt uitgelegd.

Ik ben tevreden. En nu?

Zodra u tevreden bent over een gezondheidsproduct voor de gewrichten, kunt u direct de onderhoudsdosering proberen.

Wanneer dan?

Dit moment is per persoon verschillend: sommige gebruikers van gezondheidsproducten voor gewrichten hebben al enkele dagen na het starten het duidelijke gevoel dat ze aan de onderhoudsdosering toe zijn. Dat komt het vaakste voor bij gebruikers van gezondheidsproducten in vloeibare vorm.
Gemiddeld duurt het 4-5 weken voordat men aan de onderhoudsdosering kan gaan denken.

Evaluatie

Uiteindelijk is bij gezondheidsproducten voor de gewrichtsfunctie na 80 dagen het definitieve evaluatiepunt: ben ik tevreden of niet?
Zo ja, ga dan door met de onderhoudsdosering.
Zo nee, dan is stoppen met het gebruik het advies, omdat de kans dat u alsnog een tevreden gebruiker wordt, heel klein is.

Overigens staat het u vrij om altijd de adviesdosering van de eerste periode te blijven gebruiken, dus ook ná de eerste 80 dagen en ook als u zeer tevreden bent. Qua dosering kan dat absoluut geen kwaad.

Wat is de onderhoudsdosering?

De onderhoudsdosering is de hoeveelheid van het gezondheidsproduct die u nog gebruikt nadat u de eerste 80 dagen succesvol en conform het advies heeft doorlopen. Bij ineens stoppen met een gezondheidsproduct voor gewrichten neemt de tevredenheid immers vrijwel altijd af.

Onderhoudsdosering Synofit Groenlipmossel Regular

Met Groenlipmossel Regular neemt u tot u tevreden bent 3 softgels per dag in. Bij de onderhoudsdosering is dat nog 2 softgels per dag. Het wordt niet aanbevolen om verder terug te gaan naar 1 softgel per dag. Onze ervaring is dat de tevredenheid dan vaak niet goed op peil blijft.

Onderhoudsdosering Synofit Groenlipmossel Plus

Met Groenlipmossel Plus neemt u tot u tevreden bent 3 softgels per dag in. Bij de onderhoudsdosering is dat nog 2 softgels per dag. Het komt voor dat gebruikers zelfs verder terug kunnen gaan naar 1 softgel per dag. Het advies is om dit pas uit te proberen nadat u langere tijd, bijvoorbeeld een maand, tevreden bent gebleven bij gebruik van 2 softgels per dag. Let dus op dat u niet te snel teruggaat naar een te lage inname.

Onderhoudsdosering Synofit Groenlipmossel Vloeibaar

Met Groenlipmossel Vloeibaar neemt u tot u tevreden bent 10 ml vloeistof per dag in. Bij de onderhoudsdosering is dat nog 5 ml per dag. Het is aan te bevelen om tijdens de onderhoudsdosering tweemaal daags 2,5 ml te gebruiken, in plaats van eenmaal daags 5 ml. Dit omdat u dan de inname van het product nog zoveel mogelijk over de dag verspreidt voor een zo goed mogelijke tevredenheid op de langere termijn.

Met behulp van het meegeleverde maatlepeltje kunt u de hoeveelheid afmeten:

    • Een vol, ‘afgestreken’ maatlepeltje bevat 5 ml vloeistof.
    • Tot de deelstreep (halverwege het lepeltje) heeft u 2,5 ml afgemeten.

Let op bij het doseren dat u uitgaat van de BOVENKANT van de vloeistof, zodat u niet per ongeluk steeds iets meer gebruikt dan u eigenlijk bedoelt.

Werkt de onderhoudsdosering altijd?

Wanneer er tijdens het gebruik van een onderhoudsdosering een afname van de tevredenheid plaatsvindt, is het advies om de dosering direct weer te verhogen naar de hoeveelheid waarbij u recent nog wél tevreden was. Wanneer u te lang een te lage dosering gebruikt, kan het nodig zijn om weer gedurende langere tijd de adviesdosering van de eerste 80 dagen aan te houden. Dit ligt per persoon verschillend en dit is iets wat iedereen voor zichzelf zonder risico kan onderzoeken.

Vanaf het begin de onderhoudsdosering gebruiken

We vernemen in onze klanttevredenheidsonderzoeken weleens dat iemand al vanaf het begin afwijkt van het gebruiksadvies. Enkele voorbeelden hiervan zullen we nu noemen, en we zullen ook uitleggen waarom dat bij onze producten voor de gewrichten meestal toch geen goed idee is.

Geadviseerde hoeveelheid, maar alles in één keer innemen

Volgens het gebruiksadvies worden onze gezondheidsproducten met Curcumine tijdens de eerste 80 dagen tweemaal of driemaal per dag ingenomen. Hoewel dit misschien praktisch minder handig is dan ‘alles in één keer innemen’, is dit toch wel degelijk van belang.
Er zijn allerlei 1-per-dag-formules verkrijgbaar, maar Synofit gelooft juist in het spreiden van de ingrediënten over de dag. Dat heeft bij onze producten voor de gewrichtsfunctie vooral te maken met de verwerking van Curcumine in het lichaam.

Belang van spreiding over de dag voor spiegel van Curcumine

Het is voor de spiegel van Curcumine heel belangrijk dat het meerdere malen per dag ingenomen wordt. Want Curcumine heeft van nature een ernstig opnameprobleem: gewone keuken-Curcumine van de supermarkt wordt vrijwel niet in het lichaam opgenomen. Om dit te verbeteren, gebruikt Synofit een zeer goed opneembare, kostbare Curcumine: Bio-CM100®. De vloeibare vorm van Synofit draagt nog verder bij aan de opname van Curcumine. Lees meer over de Curcumine in Synofit >>>

Het is duidelijk te zien dat de opname van Bio-CM100® beter is en ook langer (8 uur) aanhoudt.

Als de Curcumine eenmaal opgenomen is in het lichaam, is dit meetbaar aanwezig in het bloed. Er ontstaat dan een zogenaamde ‘piek’ van Curcumine in de uren nadat de Curcumine ingenomen is. Op de afbeelding hierboven ziet u hoe dat eens bij BCM-95® (de voorloper van Bio-CM100®) is vastgesteld in een wetenschappelijke studie (bron: zie beneden). Na een aantal uren is de ‘piek’ weer weg en heeft het lichaam de Curcumine weer helemaal uitgescheiden. Bij Bio-CM100® is dit dus na ongeveer 8 uur het geval.

Het spreekt voor zich dat er alleen een werking kan optreden in de uren dat Curcumine in serieuze hoeveelheden aanwezig is in het lichaam. Het is daarom geen goed idee om alle drie de softgels of om de hele 10 ml van de vloeistof op één moment per dag in te nemen. Er zou dan wel een hogere piek kunnen ontstaan, maar die zal even snel weer afnemen als bij een lagere dosering. En dit is precies de reden dat Synofit u adviseert om de inname van producten met Curcumine verspreid over de dag in te nemen. Tijdens de eerste 80 dagen, maar ook daarna: zo heeft u de hele dag door steeds zo’n piek (= een spiegel!) en hoeft uw lichaam het niet de halve dag zonder Curcumine te doen.

Lagere dosering innemen dan voorgeschreven

De eerste 80 dagen zijn bedoeld om echt iets voor de gewrichtsfunctie te betekenen. Als het goed is, merkt u dat duidelijk na verloop van tijd. Dit kan dus tot 80 dagen duren, al verschilt dit wel van persoon tot persoon. Sommige klanten zullen dus echt even geduld moeten hebben.

Juist in die gevallen dat het wat langer duurt, bestaat de kans dat u wilt afhaken, of, vanwege de kostbaarheid van het product, eerder naar de onderhoudsdosering wilt gaan.

Als het wat langer duurt voordat u duidelijk tevreden bent, adviseren we tóch om die 80 dagen adviesdosering echt ‘vol te maken’. Via enquêtes weten wij namelijk dat bij een te vroege overstap naar de onderhoudsdosering de kans op uiteindelijke tevredenheid juist afneemt. Pas als u na 80 dagen correct gebruik er zeker van bent dat u niet (of niet helemaal) tevreden bent over het gezondheidsproduct, adviseren wij u om er mee te stoppen. (Een onderhoudsdosering heeft dan dus ook geen toegevoegde waarde meer.)

Voor de onderhoudsfase overstappen op een ander gezondheidsproduct?

De meeste gebruikers van onze gezondheidsproducten vinden softgels gemakkelijker in gebruik dan een drank. Dit is echter een persoonlijk iets, waarbij dus ook andere meningen en voorkeuren heel goed mogelijk zijn. Er zijn bijvoorbeeld ook gebruikers die helemaal niet van het slikken van softgels houden, en liever juist een drankje langdurig blijven gebruiken.

Bij het gebruik van softgels zijn vervolgens nog meer keuzes te maken. Want hier zijn verschillende samenstellingen van verkrijgbaar, die elk op een andere gebruikersgroep zijn gericht. Hieronder kunt u doorklikken naar een artikel waar de verschillen worden uitgelegd. 

Welk product past goed bij mij?

In dit artikel wordt uitgelegd welke producten met Groenlipmossel we allemaal hebben en door wie deze het beste kunnen worden gebruikt. 

Vloeibaar of softgels: onderhoudsdosering

Voor de onderhoudsdosering geldt dat zowel producten in vloeibare vorm als in de vorm van softgels erg goed gebruikt kunnen worden.

Het komt voor dat men op de langere termijn meer tevreden is over Groenlipmossel Vloeibaar dan over de andere producten voor de gewrichtsfunctie. Dat is een kwestie van uitproberen. Als dat bij u duidelijk het geval is, adviseren we natuurlijk om voor de onderhoudsdosering Synofit Groenlipmossel Vloeibaar te gebruiken. 

Voor de onderhoudsdosering bestaat er een speciale flacon met 200 ml Synofit Groenlipmossel Vloeibaar.
Vanwege de beperkte houdbaarheid na openen is de flacon met 400 ml Synofit Groenlipmossel Vloeibaar niet geschikt voor de onderhoudsdosering.

Wel is er een voordelige duoverpakking met 2 flacons van 200 ml vloeistof. Deze verpakking is € 15 voordeliger dan twee losse flacons met 200 ml Synofit Groenlipmossel Vloeibaar.

200 ml € 60,-
40 dagen onderhoudsdosering
5 ml per dag = € 1,50 per dag

2×200 ml € 120,- 105,-
80 dagen onderhoudsdosering
5 ml per dag = € 1,32 per dag

Uw voordeel: € 15,-

Bij de softgels is de kwestie van de houdbaarheid niet aan de orde: de softgels zijn lang houdbaar, dus de verpakking met 2 x 60 softgels Synofit Groenlipmossel Plus kan net zo goed als de verpakking met 60 softgels Synofit Groenlipmossel Plus voor de onderhoudsdosering gebruikt worden. Wel geldt ook hierbij dat de grotere verpakking € 15 voordeliger is.

Bij Synofit Groenlipmossel Regular geldt dit eveneens, met een voordeel van € 9,90 bij de grotere verpakking.

 

60 softgels € 34,95
30 dagen onderhoudsdosering
2 softgels per dag = € 1,17 per dag 

60 softgels € 60,-
30 of 60 dagen onderhoudsdosering
2 softgels per dag = € 2,00 per dag
1 softgel per dag = € 1,00 per dag

2×60 softgels € 69,90 60,-
60 dagen onderhoudsdosering
2 softgels per dag = € 1,00 per dag

Uw voordeel: € 9,90

2×60 softgels € 120,- 105,-
60 of 120 dagen onderhoudsdosering
2 softgels per dag = € 1,75 per dag
1 softgel per dag = € 0,88 per dag

Uw voordeel: € 15,-

Als u dat wilt, is het op ieder moment daarna mogelijk om alsnog over te stappen op een ander product. Lees voor meer informatie daarover ons artikel over het overstappen tussen onze verschillende producten >>>

Kan ik Synofit Calcium Plus als onderhoudsdosering gebruiken?

Nee, dat is niet aan te raden. We hopen dat hieronder duidelijk uit te leggen.

Synofit Calcium Plus als onderhoudsdosering

Over Synofit Calcium Plus kunnen we heel kort zijn: Synofit Calcium Plus is een product voor de botten, en niet voor de gewrichten. Daarom is het absoluut geen goed idee om bij gebruik van een gezondheidsproduct voor de gewrichten over te stappen op Synofit Calcium Plus. De kans is dan zeer groot dat uw gewrichten daar niet tevreden over zullen zijn.

Vragen over overstappen

Als u nog vragen heeft over de verschillen en de toepassingsgebieden van onze gezondheidsproducten, belt u dan gerust ons Care Team eens. Wij leggen u graag uit wat de verschillen zijn en kunnen u van een persoonlijk advies voorzien. Ook hebben we een artikel geschreven over het verschil tussen botten en gewrichten, en waarom producten voor deze toepassingsgebieden niet elkaars vervanger kunnen zijn.

Bron

De hierboven genoemde beweringen over Bio-CM100® en de opname daarvan, evenals de gebruikte afbeelding, zijn terug te vinden in deze bron: Benny, M. en Antony, B. (2006) Bioavailability of Biocurcumax™ (BCM-095™). Spice India, september 2006, p. 11-15. Gezondheidsprofessionals kunnen het volledige bronartikel als PDF opvragen.

Mogelijk vindt u dit artikel ook interessant:

Synofit Groenlipmossel: welk product past bij mij?

Welk product met vloeibare Groenlipmossel kan ik het beste kiezen? Dit zal de meest gestelde vraag over Synofit zijn, naast de vraag over de interactie met medicijnen. Beide vragen zijn zeker niet onbelangrijk en het is goed dat u zich als klant dit afvraagt! Hoog tijd dus om de verschillen tussen onze Groenlipmosselproducten eens verder uiteen te zetten.
Lees verder