Kennis & Verdieping

Synofit Premium Plus: alles over de onderhoudsdosering

Wanneer naar de onderhoudsdosering?

Veel gebruikers van Synofit Premium Plus willen zo snel mogelijk naar de onderhoudsdosering overstappen. Dat kan verschillende redenen hebben.

Praktisch

Soms vindt men het onhandig om het product meerdere malen per dag in te nemen. Vooral met de Synofit Premium Plus Capsules zou dit kunnen spelen: in het begin worden er drie Synofit Premium Plus Capsules per dag ingenomen, en er moet dus drie keer per dag aan gedacht worden om het in te nemen. Bij de onderhoudsdosering is dat nog twee keer per dag.

Financieel

Ook de kosten van het gebruik kunnen aanzienlijk minder worden wanneer de dosering per dag wordt verlaagd. Synofit Premium Plus is een kostbaar middel – waarvoor overigens goede redenen zijn.

Advies

Toch is het niet verstandig om ‘zomaar’ minder te gebruiken dan wordt geadviseerd. Ons advies is: blijf de adviesdosering gebruiken zolang u nog niet zeker weet of u tevreden bent met Synofit Premium Plus. Dat kan maximaal 80 dagen duren, zoals ook in het artikel over het beginnen met Synofit Premium Plus wordt uitgelegd.

Ik ben tevreden. En nu?

Zodra u tevreden bent over Synofit Premium Plus, kunt u direct de onderhoudsdosering proberen.

Wanneer dan?

Dit moment is per persoon verschillend: sommige gebruikers hebben al enkele dagen na het starten het duidelijke gevoel dat ze aan de onderhoudsdosering toe zijn. Dat komt het vaakste voor bij gebruikers van Synofit Premium Plus in de vloeibare vorm.
Gemiddeld (over alle gebruikers van Synofit Premium Plus gezien) duurt het 4-5 weken voordat men aan de onderhoudsdosering kan gaan denken.

Evaluatie

Uiteindelijk is na 80 dagen het definitieve evaluatiepunt: ben ik tevreden of niet?
Zo ja, ga dan door met de onderhoudsdosering.
Zo nee, dan is stoppen met het gebruik het advies, omdat de kans dat u alsnog een tevreden gebruiker wordt, heel klein is.

Overigens staat het u vrij om altijd de adviesdosering van de eerste 80 dagen te blijven gebruiken, dus ook ná de eerste 80 dagen en ook als u zeer tevreden bent. Qua dosering kan dat absoluut geen kwaad.

Wat is de onderhoudsdosering?

De onderhoudsdosering is de hoeveelheid van het product die u nog gebruikt nadat u de eerste 80 dagen succesvol en conform het advies heeft doorlopen. Bij ineens stoppen met Synofit Premium Plus neemt de tevredenheid immers vrijwel altijd af.

Onderhoudsdosering in vloeibare vorm

Met Synofit Premium Plus Vloeibaar neemt u tijdens de eerste 80 dagen 10 ml vloeistof per dag in. Bij de onderhoudsdosering is dat nog 5 ml vloeistof per dag. Met behulp van het meegeleverde maatlepeltje kunt u dit afmeten:

  • Een vol, afgestreken maatlepeltje bevat 5 ml vloeistof.
  • Tot de deelstreep (halverwege het lepeltje) heeft u 2,5 ml afgemeten.

Het is aan te bevelen om tijdens de onderhoudsdosering tweemaal daags 2,5 ml te gebruiken, in plaats van eenmaal daags 5 ml. Dit omdat u dan de inname van het product nog zoveel mogelijk over de dag verspreidt.

Onderhoudsdosering met capsules

Met Synofit Premium Plus Capsules neemt u tijdens de eerste 80 dagen 3 capsules per dag in. Bij de onderhoudsdosering is dat nog 2 capsules per dag. Bij langdurige (langer dan een maand), blijvende tevredenheid met deze onderhoudsdosering, kan soms nog verder worden afgebouwd naar 1 capsule per dag.

Werkt de onderhoudsdosering altijd?

Wanneer er tijdens het gebruik van een onderhoudsdosering een afname van de tevredenheid plaatsvindt, is het advies om de dosering direct weer te verhogen naar de hoeveelheid waarbij u recent nog wél tevreden was. Wanneer u te lang een te lage dosering gebruikt, kan het nodig zijn om weer gedurende langere tijd de adviesdosering van de eerste 80 dagen aan te houden. Dit ligt per persoon verschillend en dit is iets wat iedereen voor zichzelf kan onderzoeken.

Vanaf het begin de onderhoudsdosering gebruiken

We vernemen in onze klanttevredenheidsonderzoeken weleens dat iemand al vanaf het begin afwijkt van het gebruiksadvies. Enkele voorbeelden hiervan zullen we nu noemen, en we zullen ook uitleggen waarom dat meestal toch geen goed idee is.

Geadviseerde hoeveelheid, maar alles in één keer innemen

Volgens het gebruiksadvies wordt Synofit Premium Plus tijdens de eerste 80 dagen tweemaal (in het geval van vloeibaar) of driemaal (in het geval van capsules) per dag ingenomen. Hoewel dit misschien praktisch minder handig is dan ‘alles in één keer innemen’, is dit toch wel degelijk van belang.
Er zijn allerlei 1-per-dag-formules verkrijgbaar, maar Synofit gelooft juist in het spreiden van de ingrediënten over de dag. Dat heeft bij Synofit Premium Plus vooral te maken met de verwerking van Curcumine in het lichaam.

Belang van spreiding over de dag voor spiegel Curcumine

Het is voor de spiegel van Curcumine heel belangrijk dat het meerdere malen per dag ingenomen wordt. Want Curcumine heeft van nature een ernstig opnameprobleem: gewone keuken-Curcumine van de supermarkt wordt vrijwel niet in het lichaam opgenomen. Om dit te verbeteren, gebruikt Synofit een zeer goed opneembare (maar duurdere) Bio-Curcumine: Bio-CM100®. De vloeibare vorm van Synofit draagt nog verder bij aan de opname van Curcumine. Lees meer over de Curcumine in Synofit >>>

Het is duidelijk te zien dat de opname van Bio-CM100® beter is en ook langer (8 uur) aanhoudt.

Als de Curcumine eenmaal opgenomen is in het lichaam, is dit meetbaar aanwezig in het bloed. Er ontstaat dan een zogenaamde ‘piek’ van Curcumine in de uren nadat de Curcumine ingenomen is. Op de afbeelding hierboven ziet u hoe dat eens bij BCM-95® (de voorloper van Bio-CM100®, de unieke Curcumine die speciaal voor Synofit wordt gemaakt) is vastgesteld in een wetenschappelijke studie (bron: zie beneden). Na een aantal uren is de ‘piek’ weer weg en heeft het lichaam de Curcumine weer helemaal uitgescheiden. Bij Bio-CM100® is dit na ongeveer 8 uur het geval.

Het spreekt voor zich dat er alleen een werking kan optreden in de uren dat Curcumine in serieuze hoeveelheden aanwezig is in het bloed. Het is daarom geen goed idee om alle drie de capsules of om de hele 10 ml van de vloeistof op één moment per dag in te nemen. Er zou dan wel een hogere piek kunnen ontstaan, maar die zal even snel weer afnemen als bij een lagere dosering. En dit is precies de reden dat Synofit u adviseert om de inname van Synofit Premium Plus verspreid over de dag in te nemen. Tijdens de eerste 80 dagen, maar ook daarna: want zo heeft u de hele dag door steeds zo’n piek (een spiegel!) en hoeft uw lichaam het niet de halve dag zonder Curcumine te doen.

Lagere dosering innemen dan voorgeschreven

De eerste 80 dagen zijn bedoeld om echt iets in de gewrichten te betekenen. Als het goed is, merkt u dat duidelijk na verloop van tijd. Dit kan dus tot 80 dagen duren, al verschilt dit wel van persoon tot persoon. Sommige klanten zullen dus echt even geduld moeten hebben.

Juist in die gevallen dat het wat langer duurt, bestaat de kans dat u wilt afhaken, of, vanwege de kostbaarheid van het product, eerder naar de onderhoudsdosering wilt gaan.

Als het wat langer duurt voordat u duidelijk tevreden bent, adviseren we tóch om die 80 dagen adviesdosering echt ‘vol te maken’. Via enquêtes weten wij namelijk dat bij een te vroege overstap naar de onderhoudsdosering de kans op uiteindelijke tevredenheid juist afneemt. Pas als u na 80 dagen correct gebruik er zeker van bent dat u niet (of niet helemaal) tevreden bent over Synofit Premium Plus, adviseren wij u om er mee te stoppen. (Een onderhoudsdosering heeft dan dus ook geen toegevoegde waarde meer.)

Onderhoudsdosering met vloeibaar of capsules?

De meeste gebruikers van Synofit Premium Plus vinden de capsules gemakkelijker in gebruik dan de vloeibare vorm. Dit is echter een persoonlijk iets, waarbij dus ook andere meningen en voorkeuren heel goed mogelijk zijn. Er zijn bijvoorbeeld ook gebruikers die helemaal niet van het slikken van capsules houden, en liever een drankje langdurig blijven gebruiken.

Vloeibaar of capsules: eerste 80 dagen

In het algemeen geldt dit advies voor de eerste 80 dagen: u kunt in het begin het beste kiezen voor de vloeibare vorm. Dus Synofit Premium Plus Vloeibaar. Daarmee zijn gebruikers gemiddeld sneller tevreden tijdens de eerste periode. Daarom is het zinvol om de vloeibare vorm zeker in overweging te nemen, al is het maar voor de duur van de eerste 40 of 80 dagen.

Na 80 dagen is in de meeste gevallen de tevredenheid met de vloeistof en de capsules even groot. Het maakt dus minder verschil of u rond de overstap naar de onderhoudsdosering voor de vloeibare vorm of voor de capsulevorm kiest. Conclusie: het maakt dus eigenlijk niet uit, maar als u in het begin zo snel mogelijk tevreden wilt zijn, kunt u het beste voor de vloeibare vorm kiezen.

Vloeibaar of capsules: onderhoudsdosering

Voor de onderhoudsdosering geldt dat zowel de vloeibare vorm als de capsulevorm erg goed gebruikt kan worden.

Het komt voor dat men ook in deze fase meer tevreden is over de vloeistof dan over de capsules. Dat is een kwestie van uitproberen. Als dat bij u duidelijk het geval is, adviseren we natuurlijk om ook voor de onderhoudsdosering Synofit Premium Plus Vloeibaar te blijven gebruiken.

Voor de onderhoudsdosering bestaat er een speciale flacon met 200 ml Synofit Premium Plus Vloeibaar.
Vanwege de beperkte houdbaarheid na openen is de flacon met 400 ml Synofit Premium Plus Vloeibaar niet geschikt voor de onderhoudsdosering.
Wel is er een voordelige duoverpakking met 2 flacons van 200 ml vloeistof. Deze verpakking is € 15 voordeliger dan twee losse flacons met 200 ml Synofit Premium Plus Vloeibaar.

Bij de capsules is deze kwestie van de houdbaarheid niet aan de orde: de capsules zijn lang houdbaar, dus de verpakking met 2 x 60 Synofit Premium Plus Capsules kan net zo goed als de verpakking met 60 Synofit Premium Plus Capsules voor de onderhoudsdosering gebruikt worden. Wel geldt ook hierbij dat de grotere verpakking € 15 voordeliger is.

Als u dat wilt, is het op ieder moment daarna mogelijk om alsnog over te stappen tussen de vloeibare vorm of de capsulevorm. Lees voor meer informatie daarover ons artikel over het overstappen tussen vloeibaar en capsules >>>

Kan ik Synofit Medium Plus of Synofit Calcium Plus als onderhoudsdosering gebruiken?

In de meeste gevallen is dat niet aan te raden. We hopen dat hieronder duidelijk uit te leggen.

Synofit Medium Plus als onderhoudsdosering

Evenals Synofit Premium Plus bevat Synofit Medium Plus vloeibare GLMax® Groenlipmossel, Bio-CM100® Bio-Curcumine en biologisch Zwarte bes-blad. Deze ingrediënten zijn echter medium gedoseerd ten opzichte van Synofit Premium Plus. Ook bevat Synofit Medium Plus geen Turmerosachariden, zoals wel in Synofit Premium Plus het geval is, en geen Boswellia als in Synofit Premium Plus Vloeibaar.

Wanneer u een overstap overweegt van Synofit Premium Plus naar Synofit Medium Plus, is het dus belangrijk om het bovenstaande eerst goed te bestuderen. In de webshop en op de gebruiksaanwijzingen kunt u de precieze hoeveelheden goed met elkaar vergelijken.

Verder is het verstandig om ook naar de kosten per dag te kijken. Als u na de eerste 80 dagen van Synofit Premium Plus uiteindelijk aan één Synofit Premium Plus Capsule per dag voldoende heeft voor de onderhoudsdosering, dan is Synofit Premium Plus per dag bekeken voordeliger (€ 0,88) dan wanneer u Synofit Medium Plus Capsules gebruikt (minimaal 2 capsules per dag = € 1,00).

Onze ervaring is dat het gebruiken van een onderhoudsdosering bij Synofit Medium Plus niet toepasbaar is. Bij 1 capsule Synofit Medium Plus per dag verwachten wij onvoldoende tevredenheid en dit adviseren wij dan ook niet.

Synofit Calcium Plus als onderhoudsdosering

Over Synofit Calcium Plus kunnen we heel kort zijn: Synofit Calcium Plus is een product voor de botten, en niet voor de gewrichten. Daarom is het absoluut geen goed idee om van Synofit Premium Plus over te stappen op Synofit Calcium Plus. De kans is dan zeer groot dat uw gewrichten daar niet tevreden over zullen zijn.

Vragen over overstappen

Als u nog vragen heeft over de verschillen en de toepassingsgebieden van Synofit Premium Plus, Synofit Medium Plus of Synofit Calcium Plus, belt u dan gerust ons Care Team eens. Wij leggen u graag uit wat de verschillen zijn en kunnen u van een persoonlijk advies voorzien. Ook hebben we een artikel geschreven waarin de verhouding tussen Synofit Premium Plus en Synofit Calcium Plus verder wordt toegelicht, en waarom zij niet elkaars vervanger kunnen zijn.

Bron

De hierboven genoemde beweringen over Bio-CM100® en de opname daarvan, evenals de gebruikte afbeelding, zijn terug te vinden in deze bron: Benny, M. en Antony, B. (2006) Bioavailability of Biocurcumax™ (BCM-095™). Spice India, september 2006, p. 11-15. Gezondheidsprofessionals kunnen het volledige bronartikel als PDF opvragen.

Mogelijk vindt u deze artikelen ook interessant:

Wat is het verschil tussen vloeibaar en capsules?

Is Synofit Premium Plus Vloeibaar beter dan de capsules van Synofit Premium Plus? Dit zal de meest gestelde vraag over Synofit zijn, naast de vraag over de interactie met medicijnen.
Lees verder

Overstappen van vloeibaar naar capsules

We krijgen steeds vaker de vraag of je als klant zomaar kunt overstappen van Synofit Premium Plus Vloeibaar naar de Synofit Premium Plus Capsules. Hoog tijd dus om daar eens een artikel over te publiceren.
Lees verder