Kennis & Verdieping

Synergie: samenwerking van meerdere ingrediënten

door

Synofit werkt graag met totaalformules. Dat zijn producten met meerdere ingrediënten tegelijk. Een van de redenen hiervoor is dat sommige ingrediënten synergetisch kunnen samenwerken.

Vanwege de regelgeving (EFSA) kunnen we helaas niet al te diep ingaan op de werkingsmechanismen van de Synofit ingrediënten. Toch proberen we de synergie die plaatsvindt uit te leggen aan de hand van enkele voorbeelden.

Een rekensom

Synergie betekent eigenlijk dat een aantal elementen samen een sterker effect hebben dan wanneer hun losse resultaten bij elkaar opgeteld zouden worden. Vergelijk het met een rekensom:

1 + 1 + 1 (de losse onderdelen hebben elk een effect van 1)
= 5 (het effect van de drie samen is veel groter dan 3).

Verklaring

Onderling wordt er dus iets versterkt! Hoe kan dat?

Daar zijn wel verklaringen voor. De natuurlijke hoofdingrediënten van de Synofit gewrichtenformule grijpen alle drie op hetzelfde proces in, maar verschillend ten opzichte van elkaar.

De synergie

Op sommige punten werken deze ingrediënten hetzelfde, en voegen ze daarmee extra kracht toe aan het effect van de ander. Op andere punten werken ze verschillend, en vullen ze elkaar naadloos aan voor een perfect totaalverhaal.

Dit is ook zichtbaar in de praktijk: met relatief bescheiden doseringen is Synofit het gewrichtenmerk met de hoogste tevredenheid!

Ook bij de bottenformule

Bij Synofit Calcium Plus vindt eveneens zoiets plaats: de ingrediënten Calcium, Vitamine D3 en Vitamine K2 werken synergetisch samen voor de botten. Dat hebben we al eerder uitgelegd in een uitgebreid artikel >>>
Ook Magnesium doet hierbij een duit in het zakje. Daarom is het zo mooi dat deze ingrediënten allemaal samen in één product stabiel verwerkt zijn!

Het vuur

Het is ook te vergelijken met het doven van een vuur: Dat kun je doen door er blusmiddel op te spuiten (koelen). Of door de brandstof op te laten raken. Of door de toevoer van zuurstof af te sluiten.

Als je dat allemaal tegelijk doet, is het vuur zo gedoofd! De maatregelen versterken elkaar en geven veel eerder het gewenste resultaat omdat je ze tegelijk toepast.

De verzorging van de gewrichten door de formule van Synofit kun je goed vergelijken met het blussen van zo’n vuur – in de gewrichten. De maatregelen die worden toegepast, zijn de effecten van de verschillende ingrediënten die erin zitten.

Voor het in stand houden van een vuur zijn drie pijlers nodig. Wanneer er één wordt weggenomen, zal het vuur doven. Wanneer er meerdere tegelijk worden weggenomen, zal dit sneller gaan!