Gepubliceerd op 09 June, 2022
imageimageimageimagesocial media links

Zomerse salade met kurkuma

De zomer is de ideale tijd om een lekkere salade met verse groenten te maken. Het liefst om lekker buiten op te eten.

Deze salade is ook nog eens goed voor de gewrichten vanwege het ingrediënt kurkuma. Dat is nog een extra reden om gauw de keuken in te duiken!

Knowledge Advice Image right side

Benodigdheden:

1 ui, 1 teen knoflook, volkoren croutons, zonnebloempitten, 5 cm verse kurkumawortel (of 2 theelepels kurkumapoeder), 50 g feta, chilivlokken, jonge veldsla/rucola, 2 tomaten, 1 paprika, 2 gekookte eieren, 1 limoen en 1 theelepel honing en olijfolie.

Optioneel: theelepel visolie

Zo maakt u het klaar:

Snijd alle groenten, de gekookte eieren en de feta. Fruit vervolgens de knoflook en ui in een pan. Verdeel de sla over de borden en verdeel vervolgens hierover de groenten, eieren en feta. Mocht u gebruik maken van een verse kurkumawortel: schil deze dan eerst en rasp hem.

Maak vervolgens de dressing klaar door het mengen van de kurkuma, olie, limoen, honing en chilivlokken. Verdeel de dressing over de salades en voeg als laatste de zonnebloempitten en croutons toe. Smullen maar!

Geniet ervan!

Gepubliceerd op 09 June, 2022
imageimageimageimagesocial media links
Tags:
Recepten
Verder lezen