Nieuws van Synofit

Zomerse salade met kurkuma

jun 10, 2022

De zomer is de ideale tijd om een lekkere salade met verse groenten te maken. Het liefst om lekker buiten op te eten. Deze salade is ook nog eens goed voor de gewrichten vanwege het ingrediënt Kurkuma. Dat is nog een extra reden om gauw de keuken in te duiken!

Benodigdheden:
1 ui, 1 teen knoflook, volkoren croutons, zonnebloempitten, 5 cm verse kurkumawortel (of 2 theelepels poeder), 50 g feta of spekjes, chilivlokken, jonge veld/rucola sla, 2 tomaten, 1 paprika, 2 eieren, 1 limoen en 1 theelepel honing en olijfolie.
Optioneel: theelepel visolie

Zo maakt u het klaar:

Snijd alle groenten, de gekookte eieren en de feta. Fruit vervolgens de knoflook en ui in de pan. Verdeel de sla over de borden en verdeel vervolgens hierover de groenten, eieren en feta of spekjes. Mocht u gebruik maken van een verse kurkumawortel schil deze dan eerst en raps hem. Maak vervolgens de dressing klaar door het mengen van de kurkumapoeder, olie, limoen, honing en chilivlokken. Verdeel de dressing over de salades en voeg als laatste de zonnebloempitten en croutons toe. Smullen maar!

Geniet ervan!