Gepubliceerd op 18 July, 2022
imageimageimageimagesocial media links

10 tips om wandelen leuker te maken

Wilt u graag meer bewegen? Dan is wandelen misschien wel dé activiteit voor u. Wandelen is niet alleen goed voor het lichaam, het is ook goed voor de geest en het heeft een relatief laag risico op blessures. Bovendien kunt u het op tijdstippen doen die voor u goed uitkomen én u ziet meer van uw eigen omgeving!

Heeft u (nog) meer motivatie nodig om te beginnen met wandelen? In dit artikel vindt u 10 tips om wandelen nog leuker te maken.

Knowledge Advice Image right side

Tip 1:

Investeer in goede wandelschoenen. Ga hiervoor naar een gespecialiseerde winkel, hier kunnen ze u van het beste advies voorzien.

Tip 2:

Download leuke en handige wandelapps.

Knowledge Advice Image right side

Tip 3:

Luister naar een podcast of luisterboek. Iets nieuws leren terwijl u aan het wandelen bent is heel motiverend! 

Tip 4:

Ga ’s avonds na het eten lekker wandelen met uw huisdier, partner, vriend(in) of buur. Gezellig even bijkletsen en ontspannen na een dag werken. Door samen te gaan, motiveert u elkaar en slaat u minder gemakkelijk een keer over. 

Knowledge Advice Image right side

Tip 5:

Combineer een wandeling met een telefoontje. Zo kunt u een verre vriend bellen of dat telefoontje plegen waar u de hele dag nog niet aan toe bent gekomen.

Tip 6:

Maak elke dag een foto tijdens uw wandeling en schrijf er wat bij over uw dag. Hier zijn verschillende apps voor. Leuk om bij te houden en extra motivatie om iedere dag te wandelen!

Knowledge Advice Image right side

Tip 7:

Start met geocaching. Dit is een online spel waarbij u op zoek gaat naar verstopte 'schatten'. Overal ter wereld worden deze (caches) verstopt die u kunt vinden door middel van coördinaten. 

Tip 8:

Altijd al eens een tocht van 20 of misschien zelfs 40 kilometer willen lopen? Meld u dan aan voor een wandelevent. Door aan een evenement mee te doen, kunt u naar een duidelijk doel toewerken. 

Tip 9:

Maak van het wandelen een spel; het vaartspel. Daarbij verdeelt u uw wandeling op in verschillende tempo’s. Zo loopt u bijvoorbeeld 1 minuut met een versnelde pas en de volgende 2 minuten in een rustiger tempo.

Tip 10:

Beloon uzelf. Dit kan door bijvoorbeeld het aanschaffen van nieuwe wandelschoenen na zoveel wandelkilometers of het halen van een ijsje op de terugweg.

Knowledge Advice Image right side

Hoe Synofit Joint Care kan helpen

Synofit Joint Care is een veelzijdige spier- en gewrichtsgel voor snelle verzorging van spieren en gewrichten. De verfrissende textuur maakt het gemakkelijk aan te brengen, en u zult snel de voordelen ervaren, meestal binnen 10 minuten. Of het nu gaat om de gewrichten na het zwemmen of de spieren na een intensieve training, Synofit Joint Care biedt snelle en effectieve verlichting, zodat u weer volop van uw activiteiten kunt genieten.

Breng de gel naar behoefte 2-3 maal daags aan op de betreffende plek.

Gepubliceerd op 18 July, 2022
imageimageimageimagesocial media links
Tags:
TipsSpierenGewrichten
Verder lezen